به گزارش خبرآنلاین از خراسان، از ابتدای سال ۱۴۰۴، افزایش هزینههای جاری واحدهای نانوایی و قیمت آرد، موجب نارضایتی صنف نانوایان شد؛ بهطوری که برخی نانواییها به صورت خودسرانه قیمت نان را افزایش دادند. این موضوع سبب بروز بینظمی در شبکه توزیع نان و گلایهمندی مردم در نقاط مختلف شد.
در پی این وضعیت، موضوع قیمتگذاری نان در کارگروههای استانی و ستاد تنظیم بازار کشور مورد بررسی قرار گرفت. در نتیجه، تصمیماتی برای ساماندهی قیمتها اتخاذ شد که از جمله آن میتوان به حذف آرد یارانهای نوع یک از چرخه توزیع، محاسبه دقیق هزینه تمامشده نان و تعیین نرخ منصفانه برای حمایت از نانوایان و حفظ حقوق مصرفکنندگان اشاره کرد.
بر اساس این تصمیمات، از ابتدای تیرماه نرخ نان آزادپز در مشهد با نظارت بازرسان اصناف تغییر کرده است. نرخهای جدید به شرح زیر اعلام شده است:
نان سنگک (۴۰۰ گرم): ۱۸ هزار تومان
نان بربری ماشینی (۳۸۰ گرم): ۱۱ هزار تومان
نان تافتون سنتی (۲۶۰ گرم): ۹ هزار تومان
نان تافتون ماشینی (۲۸۰ گرم): ۸ هزار تومان
همچنین برای نانهای کنجددار، بهازای هر ۱۰ گرم کنجد، دو هزار تومان به قیمت نان افزوده خواهد شد.
در ادامه این روند، شب گذشته معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری مشهد از اعمال افزایش نرخ نان یارانهای نیز خبر داد. بر این اساس، نرخ نان یارانهای در مشهد ۵۲ درصد و در سایر شهرستانهای استان ۴۲ درصد افزایش یافته است.
نرخ جدید نان یارانهای در مشهد به شرح زیر است:
بربری: ۳۰۰۰ تومان
تافتون ماشینی: ۲۳۰۰ تومان
تافتون خراسانی: ۳۰۰۰ تومان
تافتون سنتی: ۲۳۰۰ تومان
سنگک: ۵۲۰۰ تومان
لواش تهران: ۹۰۰ تومان
اجرای این نرخها با هدف تأمین عدالت اقتصادی و توازن میان حقوق تولیدکننده و مصرفکننده انجام شده است و نظارتهای میدانی برای جلوگیری از تخلف همچنان ادامه دارد.