به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ با وجود تزریق منابع برای حمایت از بازار سهام و قرار دادن سفارشهای خرید قوی در برخی از نمادها، اما همچنان هیجانات منفی در بازار سهام تشدید میشود. به طوری که شاخص کل بورس با از دستدادن حمایت ۲میلیون و ۶۵۰هزار واحدی، در نقطه حساسی قرار دارد. درصورتی که حمایتها در نیمه دوم معاملات امروز به کمک بازار بیاید، احتمالا حمایت مذکور میتواند جلوی افت بیشتر را بگیرد. به عقیده فعالان بورسی، شانس بازگشت بازار در شاخص ۲.۵میلیونی بالاتر است. درحالی که روند نزولی شاخصهای سهامی ادامهدار است، ارزش معاملات پایین بازار نیز سیگنالهای نگرانکنندهای را به اهالی بورس مخابره میکند. این شاخص آماری با گذشت حدود یک ساعت از آغاز معاملات، همچنان پایینتر از رقم ۲هزار میلیارد تومان است. قفل محکم صفهای فروش که تقریبا گریبانگیر همه نمادهای بازار است، اجازه بهبود ارزش معاملات را نمیدهد.
با وجود آن که برخی سیاستگذاریها از سوی متولیان بازار منشأ اصلی وضع نامطلوب کنونی است، اما نمیتوان از هیجانات کاذبی که به واسطه معاملات صندوقهای اهرمی در بازار به وجود آمده است، صرف نظر کرد. این صندوقها که با بیش از هزار و 800میلیارد تومان در صف فروش نشستهاند، اکنون به یکی از بحرانهای بازار مبدل شدهاند. بازگشایی دامنه نوسان این صندوقها نه تنها به تعادل قیمتی منجر نشده است، بلکه هرروز بر انگیزه فروشندگان در بازار سهام نیز میافزاید.
با وجود آن که قیمت بسیاری از نمادهای بورسی به لحاظ تکنیکالی در محدوده مناسبی برای خرید قرار دارد و P/E بازار در فصل مجامع به زیر 6واحد سقوط کرده است، اما همچنان روند کاهشی شاخصهای سهامی ادامه دارد. فروشندهها با آگاهی لازم از ارزندگی نسبی بازار، با قیمتهای پایین تمایل به فروش دارند. این موضوع به دلیل نبود چشمانداز مثبت از بازار سهام و آینده صنایع بورسی است. در صورتی که ریسکهای سیاسی فروکش کنند، بازار سهام پتانسیل رشد بالایی خواهد داشت. در غیر این صورت، نرخ بالای اوراق به تداوم ورود پول حقیقی به صندوقهای درآمد ثابت خواهد انجامید.
گزارش کامل معاملات روز چهارشنبه، پس از پایان ساعت داد و ستدها منتشر میشود.//