به گزارش رکنا، بی خوابی مشکل رایجی است و حدود ۱۰ درصد از بزرگسالان با آن دستبهگریبان هستند. افرادی که خوب نمیخوابند و خستگی مزمن را تجربه میکنند، به تأثیر منفی آن بر زندگی روزمره واقف هستند که از جمله میتوان به کاهش بهرهوری در کار، مشکلات ارتباطی و بدخلقی اشاره کرد. از اینرو، این افراد به دنبال راهحلی هستند که بلافاصله اثر کند.
محققان در یک کارآزمایی بالینی جدید به ابزاری مهم برای بهبود خواب دست یافتند که پیشتر توجه چندانی به آن صورت نمیگرفت: مصرف بیشتر میوه، سبزیجات و غلات کامل. تحقیقات قبلی از ارتباط بین این خوراکیها با کیفیت خواب حکایت داشتند، اما مطالعه جدید نشان داد که انتخابهای غذایی روزانه بر کیفیت خواب همان شب اثر میگذارند.
در یک کارآزمایی بالینی که در نشریه «سلامت خواب» انتشار یافت، محققان آمریکایی به بررسی تأثیر تغذیه بزرگسالانی پرداختند که بهطور میانگین شبها ۷ تا ۹ ساعت میخوابیدند. داوطلبان حجم تغذیه روزانه خود را گزارش میکردند و مچبندی به دست داشتند که کیفیت خوابشان را اندازهگیری میکرد.
نتایج نشان دادند که تغذیه روزانه، تفاوت قابلتوجهی در کیفیت خواب همان شب ایجاد میکند. مصرف بیشتر میوه، سبزیجات و غلات کامل با خواب عمیقتر و وقفههای کمتر همراه بود. دریافت منیزیم بیشتر نیز با کاهش اختلالات خواب ارتباط مستقیم داشت.
مصرف روزانه پنج فنجان میوه و سبزیجات در مقایسه با عدم مصرف این خوراکیها باعث بهبود ۱۶ درصدی کیفیت خواب شد. یک فنجان میوه تقریباً معادل یک عدد پرتقال متوسط، یک عدد سیب یا یک عدد سیبزمینی است.
دکتر اسرا تسالی، مدیر مرکز خواب دانشگاه شیکاگو و از نویسندگان ارشد مطالعه حاضر، در بیانیهای مطبوعاتی گفت: «تغییر رژیم غذایی میتواند راهکاری جدید، طبیعی و کمهزینه برای داشتن خواب بهتر باشد. ۱۶ درصد عدد کوچکی نیست. اینکه چنین تغییری در کمتر از ۲۴ ساعت رخ دهد، شگفتانگیز است.»
داوطلبان حاضر در این مطالعه قبل از آغاز آزمایش خواب خوبی داشتند. اما سؤال اینجاست که آیا این تغییرات در افراد بدخواب هم مؤثر است؟