سازمان حفاظت محیطزیست همیشه اعلام میکرد مهمترین عامل آلایندگی کلانشهرها، بهویژه تهران، وسایل نقلیه با سوخت فسیلی است. اما در یک ماه اخیر با وجود اینکه کلانشهرهایی مثل تهران، اصفهان و کرج از خلوتترین روزهای خود را تجربه کردند، حتی یک روز هوای سالم نداشتیم.
محمد درویش، فعال محیطزیست گفت: «خشکسالی امسال با شدت ۴۰ درصد بیشتر از میانگین درازمدت، در سال آبی 1404-1403 سال وحشتناکی از نظر کمبود بارشهای آسمانی و گرمای هوا بوده است.
به گزارش فرهیختگان؛ رکورد گرمای هوا نهتنها در ایران، بلکه در کل کره زمین شکسته شده و اردیبهشت امسال گرمترین اردیبهشت در ۶۰ سال اخیر بوده است. این شرایط باعث افزایش نرخ تبخیر، خشکشدن سطح زمین و ورود ذرات کوچکتر از ۱۰ میکرون به جو میشود. من هم موافقم که در کوتاهمدت کاری نمیتوان کرد، اما انتظاری که از سازمان حفاظت محیطزیست وجود دارد، ارائه برنامهای برای میانمدت است. با افزایش گردوغبار و کاهش بارندگیها، تحتتأثیر تغییر اقلیم و گرمایش جهانی هستیم. بنابراین باید اولویت را به احیای تالابها و رودخانهها از سراب تا پایان آنها بدهیم. باید تلاش کنیم قانون برنامه پنجساله چهارم که دولت را موظف کرده بود حقابه تالابها را پس از شرب و قبل از کشاورزی و صنعت تأمین کند، محقق شود.»
وی ادامه داد: «سازمان حفاظت محیطزیست باید هر سال به دولت و مردم گزارش دهد در این حوزه چقدر موفق بوده است. گاوخونی در مرکز ایران، هر سال قربانی کشاورزی و صنعت میشود. هورالعظیم، شادگان، بختگان، پریشان، جازموریان و دریاچه ارومیه همگی قربانی توسعه کشاورزی و صنعت شدهاند و با وجود اینکه حقابههایشان مصوب شده، پرداخت نمیشود. بهانه این است که این آب به کشاورزی یا صنعت فروخته شده تا اشتغال ایجاد شود. اما کسی متوجه نیست طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، قبل از تجاوز ۱۲ روزه، خسارت ناشی از درمان بیماریهای ناشی از آلودگی هوا در سال ۱۴۰۳ از ۲۳ میلیارد دلار گذشته است که تقریباً برابر با کل فروش نفت ماست. اینکه بخواهیم به بهانه اشتغال، ملاحظات زیستمحیطی را نادیده بگیریم، عین نابخردی است.»
درویش عنوان کرد: «سازمان حفاظت محیطزیست همیشه اعلام میکرد مهمترین عامل آلایندگی کلانشهرها، بهویژه تهران، وسایل نقلیه با سوخت فسیلی است. اما در یک ماه اخیر با وجود اینکه کلانشهرهایی مثل تهران، اصفهان و کرج از خلوتترین روزهای خود را تجربه کردند، حتی یک روز هوای سالم نداشتیم. این نشان میدهد عوامل دیگری هم در این آلودگی دخیلند و سازمان حفاظت محیطزیست هیچ گزارشی در این مورد ارائه نداده است.»
سازمان محیطزیست باید تلاش کند قدرتمندتر ظاهر شود
این فعال محیطزیست درباره خطرات زیستمحیطی جنگ تحمیلی 12 روزه نیز گفت: «جمعآوری این دادهها میتواند به ایران در مجامع بینالمللی کمک کند تا نشان دهد ادعای اسرائیل مبنی بر اینکه به غیرنظامیان آسیب نمیزنیم، تا چه حد مسخره است. این آلایندهها میتوانند تأثیرات درازمدتی بر سلامت داشته باشند. باید ببینیم چه سهمی از این بار آلایندگی، به رژیمصهیونیستی مربوط است.»
درویش افزود: «سازمان محیطزیست باید تلاش کند قدرتمندتر ظاهر شود. میدانیم که مشکلات زیادی در کشور وجود دارد، اما عدم شفافیت این آمارها در نهایت به ضرر مردم و کشور است و دست ما را در مجامع بینالمللی خالی میکند. یادمان باشد در جنگ هشتساله، گزارش مفصلی که سازمان محیطزیست با کمک کارشناسی بینالمللی درباره انفجار عمدی چاههای نفت کویت توسط صدام حسین تهیه کرد، باعث شد بتوانیم خسارت قابلتوجهی مطالبه کنیم.»
پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر
منبع خبر "
عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.