سید عباس عراقچی بعد از ظهر شنبه در نشست با سفرا و کارداران و روسای نمایندگیهای خارجی در تهران گفت: از همه کشورهایی که تجاوز آشکار رژیم صهیونسیتی و آمریکا به ایران را محکوم کردند و با دولت و ملت ایران ابزار همدردی کردند، تشکر میکنم.
وی در ادامه گفت: تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران خلاف حقوق بینالملل بود و این که تعدادی از کشورها این تجاوزات را محکوم نکردند، جای تاسف دارد.
حدود ۱۲۰ کشور تجاوز رژیم صهیونسیتی و آمریکا به ایران را محکوم کردند
وزیر امور خارجه افزود: حدود ۱۲۰ کشور تجاوز رژیم صهیونسیتی و آمریکا به ایران را محکوم کردند.
عراقچی با بیان اینکه «متاسفانه شورای امنیت این تجاوزات را محکوم نکرد»، گفت: شورای حکام نیر حاضر نشد که این تجاوزات را محکوم کند. در این حملات تاسیسات هستهای ایران آسیب دید ولی آسیب بیشتر متوجه معاهده منع اشاعه و حقوق بینالملل شد.
همکاری ما با آژانس متوقف نشده است
وی با بیان این که «ایران عضو متعهد انپیتی بوده است و با آژانس همکاری داشته است» گفت: همکاری ما با آژانس متوقف نشده است، فقط شکل جدیدی به خود گرفته است. از این به بعد ارتباط با آژانس از طریق شورای عالی امنیت ملی مدیریت میشود.
وزیر امور خارجه در همین ارتباط تصریح کرد: تقاضای آژانس برای ادامه همکاری با ایران مورد به مورد توسط شورای عالی امنیت ملی بررسی میشود و با در نظر گرفتن ایمنی و امنیت در ارتباط با آن تصمیمگیری میشود.
برای نزدیکی بازرسان به مراکز هستهای مورد حمله واقع شده، امنیت و ایمنی مورد توجه است
عراقچی ادامه داد: این یک واقعیت است که تاسیسات هستهای ما مورد حمله نظامی قرار گرفته است و نزدیکی به این مراکز در حال حاضر دارای خطراتی است از جمله اشاعه مواد رادیواکتیو و یا انفجار و برای ما برای اینکه بازرسان به این مراکز نزدیک شوند موضوع امنیت و ایمنی مورد توجه است.
وی ادامه داد: همکاری ما با آژانس قطع نشده است و شکل و مسیر جدیدی به خود گرفته است.
هیچ راهی جز بازگشت به دیپلماسی وجود ندارد
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: هیچ راهی جز بازگشت به دیپلماسی و یک راه حل مذاکره شده و توافق شده وجود ندارد و جنگ اخیر این موضوع را بیش از پیش ثابت کرد.
عراقچی ادامه داد: ایران کماکان آمادگی دارد که از مسیر دیپلماسی این اطمینان را ایجاد کند، البته قبل از آن باید طرفهای مقابل در ما ایجاد اطمینان کنند که خواهان دیپلماسی هستند نه اینکه دیپلماسی پوششی برای اهداف و مقاصدشان است .
استفاده از اسنپ بک به معنای پایان یافتن نقش اروپا در موضوع هستهای ایران است
وی با بیان اینکه «ما در جریان مذاکرات با آمریکا، با سه کشور اروپایی ( آلمان ، فرانسه و انگلیس) نیز در رایزنی و تعامل بودیم»، گفت: آنها میتوانند در دیپلماسی نقش ایفا کنند، یک اشتباه بزرگی که سه کشور اروپایی دارند این است که فکر میکنند ابزار اسنپ بک که در دست آنهاست به آنها قدرت بازیگری در موضوع هستهای ایران را میدهد در حالی که این یک برداشت اشتباه است و اگر این کشورها به سمت استفاده از اسنپ بک بروند حل موضوع پرونده هستهای ایران را پیچیدهتر و سختتر میکند، اشتباهی که آمریکاییها با رفتن به سمت گزینه نظامی انجام دادند و اروپاییها با استفاده از اسنپ بک انجام میدهند و این مسائل باعث میشود که مذاکره و دیپلماسی سختتر شود.
این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: استفاده از اسنپ بک به معنای پایان یافتن نقش اروپا در موضوع هستهای ایران است.
امیدواریم عقلانیت به کشورهای اروپایی و آمریکا برگردد
عراقچی ادامه داد: با توجه به تجربه اخیری که شاهد آن بودیم امیدواریم که عقلانیت به کشورهای اروپایی و آمریکا برگردد و آنها با کنار گذاشتن ابزار فشار به دیپلماسی برگردند چرا که هیچ راه حلی جز راه حل مذاکره شده وجود ندارد.
این خبر تکمیل میشود.