سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
اشاره مهم یک نماینده درباره جنگ
حجت الاسلام علیرضا سلیمی، نماینده و عضو هیئت رئیسه مجلس در بخشی از یک مصاحبه با ایسنا پیرامون لزوم حفظ وحدت ملی در شرایط پساجنگ تأکید کرده است:
"هنوز جنگ تمام نشده و ما در میانه جنگ هستیم لذا وظیفه شرعی، عقلی و میهنی همه این است که انسجام را حفظ کنیم. آسیب زدن به این انسجام، خیانت به کشور است. "[1]
*پیش از این محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور نیز در سخنانی گفته بود: بنابر تجارب گذشته نمیتوان به رژیم نامشروع صهیونیستی و آمریکا اعتماد کرد و هر لحظه امکان رفتار خباثت آلود از سوی دشمنان وجود دارد. [2]
عمده عقلای کشور اذعان دارند که شرایط فعلی شرایط "متارکه جنگ" است و این متارکه نیز هر لحظه امکان شکسته شدن دارد.
لذا باید در یک عزم ملی و عمومی؛ افکار عمومی را آماده و مردم را در صحنه نگه داشت و در پیوست این عزم نیز مطالبه اجرای مجازات سخت اسرائیل و انجام عملیات های تنبیهی سهمگین را از مقامات نظامی کشورمان شکل داد.
عملیات هایی که منجر به تغییر معادله اسرائیل و فرو خزیدن او به سوراخ خویش شود و ایران و ایرانی را از گزند دشمن نجات بخشد.
***
کاسبی راهآهن از شرایط پساجنگ!
عباس صوفی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر افزایش نرخ بلیط قطار؛ این اقدام را "بدسلیقگی" شرکت راهآهن دانست و گفت: در شرایطی که فشار اقتصادی بر مردم زیاد است، افزایش قیمت خدمات حملونقل عمومی، بهویژه در ایام پرتقاضا، تصمیمی نادرست و غیر قابل قبول بود. این در حالی است که در ایام نوروز یک بار افزایش قیمت صورت گرفته بود.
به گزارش شفقنا، وی افزود: چنین تصمیمهایی نباید بدون توجه به شرایط معیشتی جامعه اتخاذ شود. مردم انتظار دارند در ایام پرتقاضا و نیز در حالی که پروازها متوقف شده و حجم مسافر به سمت و سوی قطار بیشتر است، تسهیلات بیشتری در حوزه حملونقل برای آنها فراهم شود، نه اینکه هزینهها افزایش پیدا کند.
صوفی تأکید کرد: این موضوع حتماً در اولین جلسه کمیسیون عمران بررسی خواهد شد تا مشخص شود این تصمیم با چه منطقی اتخاذ شده و آیا راهآهن میتوانست روشهای دیگری برای جبران هزینههای خود در نظر بگیرد یا خیر؟ [3]
*همانطور که نماینده محترم نیز اشاره دارند، نرخ بلیط قطارهای بین شهری در نوروز امسال افزایش چشمگیری یافته بود و حتی شرکت راه آهن تقلا کرده بود با ارائه برخی تشویق های غذایی در قطارها نیز این افزایش را عادی سازی کند.
لکن به نظر می رسد افزایش مجدد بلیط های قطار آنهم تنها با گذشت 4 ماه؛ صرفا با انگیزه استفاده از فضای پساجنگ و بهره مندی ریالی از تقاضای بیشتر مردم نسبت به بلیط های قطار به دلیل اختلال در پروازهای کشور صورت گرفته باشد.
این مسئله حتما باید از سوی مجلسیان پیگیری شود و افکار عمومی منتظرند تا ببینند اصل این خبر و حامیان آن چه کسانی هستند و چه انگیزه ای دارند؟
در این باره می توانید این خبر را هم مطالعه کنید.
***
لیلاز در حسینیه امام خمینی، شمسالواعظین در سنگر دفاع از نظام
طی روزهای اخیر و پس از بروز شرایط متارکه جنگ بین ایران با آمریکا و اسرائیل؛ تصاویر و اخبار تحسینبرانگیزی از اتحاد و همبستگی برای اسلام و ایران به چشم میخورد و به گوش می رسد.
از جمله این تصاویر می توان به حضور سعید لیلاز، تحلیلگر اقتصادی جریان چپ و از دستگیرشدگان فتنه 88 در مراسم عزاداری حسینیه امام خمینی(ره) اشاره کرد. [4]
و از جمله این اخبار می توان به دفاع جانانه ماشاء ا... شمس الواعظین، فعال اصلاح طلب و محکوم سابق سیاسی از توانمندی نظامی و دفاعی کشورمان علیه رژیم صهیونیستی اشاره کرد.
به گزارش خبرآنلاین، شمس الواعظین اخیرا طی سخنانی در "نشست همبستگی اجتماعی و دفاع ملی" گفته است: ایران شب قبل از آتشبس موشک خیبرشکن یک را فرستاد که یک خیابان ۴۰۰ متری را منهدم کرد...ایران همچنین موشکهای خیبرشکن ۲ را به تعداد ۲۸ موشک به سمت اراضی اشغالی فرستاد که اسرائیل را به این جمعبندی رساند که باید به سمت آتشبس برود.
او همچنین درباره اینکه چرا زمانی که بحث این بود که ایران اسناد بسیاری از اسرائیل بهدست آورده است، از وقوع جنگ غافلگیر شد، گفت: غافلگیری در جنگها بسیار مهم است. شما هر کاری کنید و هر تدارکی را ببینید -گاهی- غافلگیر میشوید. اسرائیل هم در ۷ اکتبر غافلگیر شد. [5]
*این همبستگی و به میدان شتافتن سیاسیون اصیلی که بعضا به دلیل اشتباهات سابقشان مورد برخورد نیز قرار گرفته اند مغتنم است.
اغتنامی که در وهله اول خود این سیاسیون و افراد اشاره شده باید پاسدار آن باشند و به مفادّ آن پایبندی نشان دهند.
دقت شود که پایبندی به مفادّ همبستگی هرگز به معنی سکوت الی الابد یا منکوب کردن فضای نقد و نقادی نیست. همچنانکه به معنی بی نظر شدن هم نیست. لکن انتظار است که این رجال سیاسی نجیب و اصیلی که اشاره کردیم؛ نقد و رفتار خود را در پارادایم همبستگی، اتحاد ملی و دفاع معقول از نظام اسلامی تعریف کنند و از این معقول هرگز عبور نکنند.
بر سیاسیون جریانات مقابل این افراد نیز فرض است که از خطاهای سابق عبور کنند، در هوای تازه اتحاد ملی نفس بکشند و هیچکس رقیب را به عنوان "شیطان اکبر" نپندارد.
اتحاد ملی و دفاع از نظام تنها در این صورت است که هر روز پویاتر از قبل نمایان خواهد شد.
***
1_isna.ir/xdTJQN
2_mshrgh.ir/1728546
3_https://fa.shafaqna.com/?p=2078755
4_https://www.etemadonline.com/tiny/news-722740
5_https://www.etemadonline.com/tiny/news-723141