به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران در سیصد و چهلمین جلسه شورا در واکنش به گزارش معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با بیان اینکه زحماتی که در بخشهای مختلف معاونت فنی و عمرانی صورت میگیرد، بسیار زیاد است و نمیتوان در این فرصت کوتاه آن را گزارش داد، اظهار کرد: بخشهای مختلف معاونت فنی و عمرانی میتوانند در مورد پروژههای خود گزارش ارائه دهند که حجم این پروژهها در دوره ششم افزایش قابل توجهی یافته است. در جای جای نواحی تهران پروژههای عمرانی اجرا میشود که نتیجه تلاش عوامل شهرداری در مجموعههای مختلف است. وی با بیان اینکه در دوره گذشته در پروژه میدان فتح اقدامی انجام نشد، خاطرنشان کرد: معاونین و مهندسان به خودشان اجازه نمیدادند که به علت حجم بالای کار و جابجایی تأسیسات، پروژه را اجرایی کنند. کمااینکه مسئولان شرکت آبفا نیز میگفتند که مسیر را عوض کنید و ما تأسیسات را جابجا نمیکنیم. در این دوره جوانان ما کار را بر عهده گرفتند و به نتیجه رساندند.
آقامیری با بیان اینکه مردم پیگیر اجرای تقاطع بزرگراه بسیج-شهید محلاتی هستند، یادآور شد: عارضهها در این مسیر باید برطرف شود و پروژه به بهره برداری برسد. همچنین دو پل ناقص در خیابان خاوران نیز نیاز به تکمیل دارد.
وی با تأکید بر اینکه تکمیل سازههای ترافیکی در تقاطع بزرگراه شهید نواب- بزرگراه شهید تندگویان باید در دستور کار قرار بگیرد، گفت: دوربرگردان در محله جوادیه برای ایجاد دسترسی شهروندان از تقاضاهای ساکنان است که باید اجرایی شود.
آقامیری با بیان اینکه اجرای رمپها با شیب هشت درصد برای پلهای عابر پیاده از مواردی است که تقاضای بالایی دارند، یادآور شد: زحمات بخشهای مختلف معاونت فنی و عمرانی در اجرای پروژهها قابل تقدیر است.
دوره ششم مدیریت شهری دوره پرباری از لحاظ عمرانی بوده است
سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه دوره ششم مدیریت شهری دوره پرباری از لحاظ عمرانی بوده است، تصریح کرد: اتفاقات خوب و قابل دفاعی در طول این مدت رخ داد. هم حوزه فنی و عمرانی و هم معاونت عمران مناطق اقدامات خوبی انجام دادند که جای تقدیر دارد.
وی با بیان اینکه حوزه عمرانی به تنهایی نمیتواند پروژهها را به سرانجام برساند و حتماً حوزه مالی نیز باید کمک کند، یادآور شد: پروژههایی وجود دارند که سالهای سال روی زمین مانده است و نباید به این شکل باشد که، چون در جنوب شهر هستند، به اجرا نرسیدهاند.
علوی با بیان اینکه بیش از ۱۰ سال است که پلهای خیابان خاوران باقی ماندهاند، تصریح کرد: اگر قرار بود بودجه آن تأمین شود، معاونت مالی باید در مورد آن توضیح دهد. اگر معارض دارد، باید موارد پیگیری شود؛ چراکه ۱۰ سال زمان زیادی برای رفع معارض است. این موضوعات باید در جنوب شهر مورد توجه قرار بگیرد.
وی اضافه کرد: پلی که باید در تقاطع بزرگراه شهید محلاتی- بسیج اجرایی شود، سرعت بسیار کمی دارد و باید در طول یک تا دو سال به نتیجه برسد. برای اجرای آن باید همه بخشها پای کار باشند. البتهدر برخی مناطق، کار با سرعت بالایی پیش میرود.
رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران با بیان اینکه دسترسی غربی بزرگراه شهید بابایی نیز مدتها معطل مانده بود و باید حل میشد، خاطرنشان کرد: تا زمانی که آزادراه شهید شوشتری به بهره برداری برسد، این دسترسیها فشارها را از بزرگراه شهید بابایی میکاهد.
نهضت آسفالتریزی در معابر تهران تحولی عظیم را رقم زده است
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: حجم کار صورت گرفته بسیار بیشتر از مواردی بود که در گزارش به آن اشاره شد. برای مثال اقدامات بال غربی بزرگراه یادگار امام بیش از آن چیزی است که در گزارش به آن پرداختیم.
وی افزود: این اقدامات در حوزه محیط زیست نیز مؤثر است و کاهش آلودگی هوا را هم به دنبال خواهد داشت. جابجایی درختان در اجرای پروژهها باید در فصل مناسب جابجا شوند که شاهد خشک شدن آنها نباشیم.
پیرهادی با بیان اینکه اقدامات در معاونت فنی و عمرانی قابل تقدیر است، یادآور شد: در برخی مناطق، باید در توزیع آسفالت اصلاحاتی صورت بگیرد. حجم بالایی توزیع آسفالت در سطح شهر انجام شده است. در ابتدای دوره باید مواظب بودیم که در چالههای شهر، خودروی ما دچار آسیب نشود، اما امروز شاهد این هستیم که بسیاری از ایرادات رفع شده و این موضوع ارزشمند است.
وی با بیان اینکه در شرق آزادراه شهید شوشتری باید بررسیهایی صورت بگیرد، اظهار کرد: ما از پروژه و حاشیه آن که با مسائلی درگیر است، بازدید خواهیم کرد.
عملکرد معاونت فنی و عمرانی قابل تحسین است
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه فعالیتهای عمرانی در سطح شهر یکی از فضاهای قابل قضاوت هستند، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که خوشبختانه با حضور مجدد آقای شعبانی، مردم این موارد را احساس میکنند. عملکرد معاونت فنی و عمرانی قابل قبول و قابل تحسین است.
وی ادامه داد: این فعالیتها همزمان در چند بخش صورت میگیرد که از آسفالت شروع میشود و به تکمیل پروژههای عمرانی در معابر میرسد.
امانی با بیان اینکه اقداماتی که در راستای کاهش ترافیک انجام میشود باید بخشی از طرح مدیریت شهری برای حل مشکل تاریخی ترافیک باشد، اظهار کرد: سوال این است که زحماتی که دوستان در رمپ ها، دوربرگردانها و اصلاح تقاطعها شکل میگیرد، در همین راستا انجام میشود؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه استحکام مسیر دیواره رودخانهها برای انتقال آبهای سطحی باید مورد توجه قرار بگیرد، گفت: این مسئله به ویژه در ایام جنگ ۱۲ روزه خود را نشان داد و باید پس از این به آن توجه شود.
امانی با بیان اینکه توانمندی پیمانکارها در زیرسازی آسفالتها و استانداردسازی مخازن باید مورد توجه قرار بگیرد، یادآور شد: تقاضای ما این است که بر عملکرد پیمانکاران در سطح محلات برای توزیع آسفالت نظارت شود.
وی تأکید کرد: حفظ فضای سبز و انتقال به موقع درختان به ویژه در زیرگذرها باید مورد توجه قرار بگیرد. در مورد این موضوع تذکراتی را در شورا داشتم. پیمانکارانی که انتخاب میشوند، باید حرمت درخت و تأثیر آن در زیباسازی شهر را در نظر بگیرند.
مردم نتیجه اقدامات را حس میکنند
محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه یکی از دستاوردهای عملکردی شهرداری به بخش فنی و عمرانی برمی گردد، یادآور شد: این کار مشترک شورا و شهرداری است و بودجه خوبی به این حوزه اختصاص یافت. ما در زمان بررسی بودجه نیز با کمک کمیسیون عمران و حمل و نقل دقت خاصی در بودجه پروژهها داشتیم که این طرحها در کمترین زمان به نتیجه برسد.
وی ادامه داد: شهرداری در مرحله اجرا نیز مصوبات را به خوبی عملیاتی کرد و در این حوزه میتوانیم از عملکرد شهرداری دفاع کنیم. به اندازهای که کار انجام شده و در حال انجام است، نتوانستیم موارد را منعکس کنیم، اما وقتی کار خوب انجام میشود و مبنای تحقیقاتی خوبی دارد، افرادی که از آن بهرهمند میشوند، آن را میبینند و متوجه ارزش آن میشوند.
آخوندی با بیان اینکه تقاضای ما از معاونت فنی و عمرانی این است که تا پایان امسال پروژههای تعریف شده را به پایان برساند، گفت: گرچه عملکرد نشان میدهد که حتماً توانمندی برای افتتاح پروژهها وجود دارد. امیدواریم تا خردادماه سال آینده پروژههای پیش بینی شده به نتیجه برسد. ساخت پارکینگهای زیرسطحی بدون مطالعه نباشد
زهرا شمس احسان رئیس کمیته اجتماعی شورا نیز با بیان اینکه برنامه عملیاتی برای استفاده از فضاهای زیرسطحی شهر در مواقع بحرانی پیش بینی شود، گفت: آیا در معاونت فنی و عمرانی برنامهای در این خصوص پیش بینی شده و اگر این اقدام صورت گرفته، نحوه اجرای آن به چه شکل است؟
وی افزود: با توجه به مصاحبه شهردار تهران در مورد ساخت پارکینگهای زیرسطحی با ۱۰ طبقه زیرزمینی ضرورت دارد از شروع بدون مطالعه خودداری کنیم.
شمس احسان با بیان اینکه در نگهداری زیرساختهای شهری و ساختمانهای خاص، باید برنامهای مشخص و ارائه شود، اظهار کرد: اگر برنامهای در این زمینه نداشته باشیم، شاهد خسارت به زیرساختهای شهری خواهیم بود.
احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورا با بیان اینکه معاونت فنی و عمرانی باید در مقاطع مختلف گزارشات اجرای پروژهها را ارائه دهد، گفت: اکثر معاونتها با تغییر ساختار مواجه بودند، اما معاونت فنی و عمرانی با حفظ ساختار، امور را پیش برد. باید بازنگریهایی صورت بگیرد که اجحافی در حق کارکنان این معاونت نشود.