به گزارش خبرنگار مهر، نشستی با محوریت تابآوری اجتماعی و عنوان همبستگی اجتماعی _ دفاع ملی، با حضور علی ربیعی، مشاور و دستیار اجتماعی رئیسجمهور، برگزار شد. این جلسه با هدف تحلیل تجربههای اجتماعی و بررسی راهبردهای افزایش تابآوری جامعه در دوران بحران شکل گرفت.
ربیعی در این نشست با تأکید بر اهمیت تحلیلگری اجتماعی در دوران بحران گفت: جامعه در شرایط بحران و پس از آن، نیازمند شنیدن و تحلیل است. در صورت وقوع مجدد بحران، ضروری است جامعه بتواند با تکیه بر فهم و ادراک مشترک از مسائل، به دفاع آگاهانه از میهن بایستد. برگزاری اینگونه نشستها نیز در همین راستا صورت میگیرد. باید این گفتگوها در قالب جزوات آموزشی و درسهایی برای آینده مستندسازی و منتشر شوند.
ربیعی همچنین گفت: ضروری است متغیرهای مؤثر بر رفتار اجتماعی مردم در شرایط بحرانی را شناسایی کنیم و بدانیم در آینده چه نقش و جایگاهی میتوانند در تداوم حضور و مشارکت اجتماعی ایفا کنند. در مسیر تابآور ساختن جامعه، لازم است سیاستهایی متناسب با بافت اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور طراحی و اجرا شود.
وی با اشاره به تجارب جهانی ادامه داد: کشورهایی نظیر ژاپن، هلند، کره جنوبی یا حتی ایالات متحده آمریکا پس از جنگ ویتنام، با اتخاذ سیاستهای اجتماعی اقتصادی جدید توانستند خود را بازسازی کرده و وارد مرحلهای تازه از توسعه شوند. امیدوارم ما نیز بتوانیم نظامهای مؤثری برای تقویت تابآوری اجتماعی کشور طراحی کنیم.