جایزه بزرگ این رویداد معتبر به فیلم «بهتره توی طبیعت وحشی دیوانه بشی» به کارگردانی میرو رمو از جمهوری چک و جمهوری اسلواکی اهدا شد و فیلمسازان و تهیهکنندگان این فیلم ۲۵هزار دلار جایزه گرفتند.
هیات داوران در بیانیهای از این مستند خلاقانه و لذتبخش میرو رمو بهعنوان ولنتاینی خندهدار برای هنر رو به زوال صادق بودن با خود یاد کردند و نوشتند: برادران دوقلوی دائم در حال مجادله این فیلم ممکن است زندگی عجیبوغریبی را در مزرعه مخروبه خود داشته باشند اما در دنیایی به دیوانگی ما، در واقع ممکن است عاقلترین افراد روی زمین باشند.
فیلم «بهتره توی طبیعت وحشی دیوانه بشی» از نظر سبک زندگی که به تصویر میکشد و همچنین از نظر ریسکهای فیلمسازی که متحمل میشود و از آن برادری عاشقانه و پرشوری که تحسینش میکند، مانند یک جرعه هوای تازه، یا غوطهوری سریع در یک برکه در فضای باز، یا لحظهای از تفکر در حالی که گاوی ریش شما را میجود، است. خلاصه، عین خود آزادی است.
جایزه بهترین کارگردانی به طور مشترک به ویتاوتاس کاتکوس برای فیلم «مهمان» از لیتوانی، نروژ و سوئد و ناتان آمبروسیونی برای فیلم «از عشق» از فرانسه اهدا شد. پیا تیلتا جایزه بهترین بازیگر زن را برای فیلم «منو مامان صدا نکن» به کارگردانی نینا کناگ از نروژ دریافت کرد، درحالیکه الکس برندمول جایزه بهترین بازیگر مرد را برای فیلم «وقتی یک رودخانه دریا میشود» به کارگردانی پره ویلا بارسلو از اسپانیا گرفت.
نقشآفرینی کاترینا فالبرووا در فیلم «صداهای شکسته» محصول جمهوری چک و جمهوری اسلواکی هم با تقدیر ویژه هیات داوران روبهرو شد. جایزه تماشاگران به فیلم «باید قابش کنیم! (گفتوگویی با ییری بارتوشکا در ۲۱ژوئیه)» به کارگردانی میلان کوچینکا و یاکوب ژوراسک از جمهوری چک اهدا شد.
همچنین در این رویداد جایزه ویژه هیات داوران که شامل جایزه ۱۵هزار دلاری است، به فیلم ایرانی «بیداد» به کارگردانی سهیل بیرقی اهدا شد. خبرگزاری مهر نوشت هیات داوران از این فیلم به عنوان فیلمی یاد کرد که در چرخشهای روایی غیرمنتظرهاش شجاع است و در ژانرهای مختلف نیز به همان اندازه پرانرژی است.
ساخت این فیلم البته در ایران با حاشیههای زیادی روبهرو بوده است. «بیداد» چهارمین ساخته سینمایی بیرقی پس از فیلمهای «من»، «عرق سرد» و «عامهپسند» است. داستان این فیلم که بهصورت زیرزمینی تولید شده، درباره زن خواننده جوانی است که از پذیرش ممنوعیت صدای زنان در عرصه عمومی سر باز میزند و تصمیم میگیرد به آوازخوانی خیابانی رو بیاورد.
ساخت این فیلم البته با حاشیههای بسیاری همراه بوده است. اخیرا سهیل بیرقی در صفحه شخصیاش یک حکم قضایی را منتشر کرد که حاکی است عوامل فیلم به اتهام تشویق مردم به فساد، تبلیغ علیه نظام، تهیه محتوای مبتذل و ترغیب و تشویق به اعمال منافی عفت به زندان و جریمه نقدی محکوم شدهاند. بیرقی به عنوان کارگردان و متهم ردیف اول به چهار سال و سه ماه حبس محکوم شد، ولی دادگاه اجرای حکم زندان را به پرداخت جزای نقدی تبدیل کرده است.
برخی از عوامل اصلی فیلم از جمله امیر جدیدی، لیلی رشیدی، سروین ضابطیان و علی ملاقلیپور گروه بازیگران و پیمان شادمانفر مدیر فیلمبرداری نیز بهعنوان متهمان ردیفهای بعدی در پرونده مورد اشاره قرار گرفتهاند که اجرای احکام زندان سایر عوامل فیلم هم تعلیق شده است.