دانشمندان چینی با سبک‌ترین کنترلر مغز جهان زنبور سایبورگ ساختند

دیجیاتو سه شنبه 24 تیر 1404 - 15:32
این دستگاه ۷۵ میل‌گرم وزن دارد و مانند کوله‌پشتی روی زنبور قرار می‌گیرد. The post دانشمندان چینی با سبک‌ترین کنترلر مغز جهان زنبور سایبورگ ساختند appeared first on دیجیاتو.

داشمندان چینی به دستاوردی دست یافتند که به داستان‌های علمی-تخیلی شباهت دارد؛ آنها موفق شدند «سبک‌ترین کنترل‌کننده مغز حشرات در جهان» را بسازند. محققان با نصب این دستگاه ۷۴ میلی‌گرمی روی زنبورها، آنها را به سایبورگ‌های قابل کنترلی تبدیل کرده‌اند که می‌توانند در آینده برای مأموریت‌های حساس نظامی و عملیات‌های جستجو و نجات به کار گرفته شوند.

براساس گزارش SCMP، محققان مؤسسه فناوری پکن با یک دستاورد بزرگ در زمینه فناوری سایبورگ، مرز میان طبیعت و تکنولوژی را کم‌رنگ‌تر کرده‌اند. آنها با ساخت یک کنترل‌کننده مغزی فوق‌العاده سبک، توانسته‌اند حرکات یک زنبور عسل را با دقت بالایی کنترل کنند.

زنبور سایبورگ با سبک‌ترین کنترل‌کننده مغز جهان

فناوری جدید دستگاهی ۷۴ میلی‌گرمی است و مانند یک کوله‌پشتی کوچک روی پشت زنبور نصب می‌شود. این دستگاه دارای سه سوزن بسیار ظریف است که در مغز زنبور فرو می‌روند. سپس، با ارسال پالس‌های الکترونیکی، سیستم عصبی زنبور را تحریک می‌کند و به آن دستوراتی مانند پرواز به جلو، عقب، چپ یا راست می‌دهد. در آزمایش‌ها، زنبور سایبورگ در ۹ مورد از هر ۱۰ مورد، از دستورات ارسال‌شده پیروی کرد.

زنبور سایبورگ

شاید این سؤال پیش بیاید که چرا از یک موجود زنده برای این کار استفاده می‌شود؟ محققان معتقدند ربات‌های مبتنی‌بر حشرات مزایای بی‌نظیری نسبت به پهپادهای مصنوعی دارند؛ برای مثال زنبورها می‌توانند به راحتی در محیط‌های پیچیده و صعب‌العبور حرکت کنند. همچنین شناسایی یک زنبور در محیطی بزرگ، تقریباً غیرممکن است. و اینکه یک زنبور می‌تواند تا ۵ کیلومتر بدون نیاز به استراحت پرواز کند و برخلاف ربات‌ها، نیازی به شارژ مجدد ندارد.

این ویژگی‌ها زنبورهای سایبورگ را به گزینه‌ای ایده‌آل برای مأموریت‌های شناسایی در سناریوهایی مانند نبردهای شهری، مبارزه با تروریسم و همچنین یافتن بازماندگان در زیر آوار زلزله تبدیل می‌کنند.

با وجود این پیشرفت هیجان‌انگیز، این فناوری هنوز در مراحل اولیه قرار دارد و با چالش‌های مهمی روبه‌روست؛ درحال‌حاضر، این سیستم نیازمند یک اتصال سیمی برای تأمین انرژی است. یک باتری با عمر طولانی، حدود ۶۰۰ میلی‌گرم وزن دارد که برای یک زنبور بسیار سنگین است. همچنین این سیستم هنوز قادر به کنترل حرکات پاها یا شکم حشره نیست.

نتایج این پروژه در ژورنال Chinese Journal of Mechanical Engineering منتشر شده است.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.