به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حامد رفیعی، رئیس مرکز تأمین مالی و توسعه سرمایهگذاری معاونت علمی، در نشست امضای تفاهمنامه با بانک رفاه کارگران درباره اجرای اوراق توسعه فناوری گفت: انتشار این اوراق میتواند سهم قابل توجهی از تأمین مالی فناورانه طرحهای بزرگ شرکتهای دانشبنیان را محقق کند.
وی بر ضرورت طراحی ابزارهای مالی جدید برای حمایت از زیستبوم فناوری و نوآوری تأکید کرد و گفت: از سال گذشته بهدنبال طراحی ابزارهای تأمین مالی نوآورانه و کمهزینه برای این شرکتها بودهایم، چرا که تأمین مالی سنتی دو چالش اصلی دارد که یکی در حوزه منابع و دیگری در حوزه دسترسی است.
رفیعی افزود : ویژگی مهم این اوراق آن است که درگیر سازوکارهای پیچیده بازار سرمایه نمیشود و تنها بر اساس تقاضای شرکتها و از طریق بانک عامل اجرایی خواهد شد. تمرکز این ابزار مالی بر شرکتهای فناور و نوآور بزرگ است تا در مسیر توسعه فناوری و سرمایهگذاری در تولید گامهای مؤثری برداشته شود.
وی با اشاره به اینکه موضوع انتشار اوراق توسعه فناوری از اسفند سال گذشته در دستور کار قرار گرفته بود، گفت: وعده داده بودیم که این طرح را در تیر عملیاتی کنیم. البته قرار بود نشست اصلی در خرداد برگزار شود، اما به دلیل مسائل پیشبینینشده، امکان برگزاری آن در آن مقطع فراهم نشد. با این حال، خوشحالیم که امروز در کنار زیستبوم نوآوری و با حضور فعالان این عرصه، شاهد آغاز این همکاری هستیم.
رفیعی افزود: از همان ابتدا تأکید معاون علمی رئیسجمهور این بود که برای تأمین مالی زیستبوم نباید صرفاً به منابع دولتی متکی باشیم. از این رو، طراحی ابزارهای مالی پایدار و قابل پیشبینی در دستور کار ما قرار گرفت که انتشار اوراق توسعه فناوری یکی از مهمترین این ابزارهاست.
وی گفت: طراحی این ابزار با مشارکت مستقیم فعالان زیستبوم ودر جلسات فشرده با انجمنهای تخصصی و شرکتهای دانشبنیان انجام شده است.
رفیعی همچنین از همراهی و مشارکت مؤثر بانک رفاه کارگران در نهاییسازی مدل اجرایی این اوراق قدردانی کرد و افزود: مذاکرات مستمری با مدیریت و کارشناسان این بانک انجام شد که نتیجه آن، آمادهسازی این ابزار جدید در چارچوب ماده ۱۲ برنامه اقدامات دولت برای سرمایهگذاری در تولید است.
رئیس مرکز تأمین مالی معاونت علمی همچنین افزود: انتشار اوراق توسعه فناوری با هدف جلب مشارکت عمومی در تأمین مالی نوآوری، هم در بخش حقیقی و هم حقوقی طراحی شده و میتواند منافع همه ذینفعان را تأمین کند. بهویژه در شرایطی که اهمیت فناوری بیش از پیش روشن شده، نقش مردم در حمایت از این حوزه کلیدیتر از همیشه است.