به گزارش رکنا، پس از ورود پرماجرای هنر سینما به ایران توسط مظفرالدین شاه قاجار ، در سال ۱۳۰۳ شمسی نخستین سالن سینما به معنای واقعی کلمه با نام گراند سینما در خیابان لاله زار تهران و در محل گراند هتل به دست علی وکیلی افتتاح شد.
افتتاح گراند سینما نقطه عطفی برای گسترش هنر سینما در ایران بود. این سالن سینما بهعنوان یکی از آبرومندترین مراکز فرهنگی تهران، توجه متجددین عصر رضا شاه را به خود جلب کرد و به شکل رسمی فعالیتهای سینمایی آغاز شد. از سال ۱۳۱۳ نیز نمایش فیلمهای خبری خارجی در سینماهای تهران رواج یافت.
این فیلمهای خبری توسط سفارت انگلیس به شخصی به نام ابوالقاسم طاهری، کارمند سفارت و همکار بیبیسی، سپرده میشدند. طاهری وظیفه ترجمه اخبار مخصوص کشور انگلیس را که به شکل فیلم در لندن تهیه شده بود بر عهده داشت. این فیلمها پس از بازبینی توسط اداره هنرهای صنایع مستظرفه، در سینماها پخش میشدند و اغلب به موضوعاتی نظیر اخبار دربار انگلیس، فناوریهای جدید، دیدارهای سیاسی، افتتاحیه مجالس و گزارشهایی از مستعمرات انگلیس میپرداختند.
علی وکیلی، نه تنها در حوزه سینما پیشگام بود، بلکه در سال ۱۳۰۹ ابتکار تازهای به خرج داد و نخستین مجله سینمایی ایران را تحت عنوان سینما و نمایشات منتشر کرد. این مجله که در قطع کوچک رقعی و با ۴۳ صفحه به قیمت سه ریال منتشر میشد، بهسرعت محبوبیت یافت. علی وکیلی صاحب امتیاز این نشریه بود و سردبیری آن بر عهده فردی به نام اسحاق زنجانی قرار داشت.