به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمدباقر موسوی کراماتی چهارشنبه شب در مراسم عزاداری هیأت رایه المهدی (عج) در جوار مرقد شهدای گمنام شهر دیر اظهار داشت: از میان اقوام گذشته در قرآن کریم نسبت به قوم یهود، زیاد پرداخته شده و در روایت آمده است که مشابه انحرافات در قوم حضرت موسی در میان امت پیامبر نیز رخ خواهد داد.
کارشناس مذهبی با تاکید بر اینکه پرداختن به منشأ انحراف اقوام گذشته در قرآن درس آموز است، بیان کرد: امام حسین علیه السلام در مقابل جمعیتی بالغ بر بیش از ۳۰ هزار نفر نظامی به شهادت رسید که یکی از نکات مثبت کارنامه اعمالشان را کشتن امام حسین علیه السلام محسوب میکردند.
وی گفت: تا میانه قرن سوم هجری، اولاد بعضی از قاتلین سیدالشهدا علیه السلام به کار اجدادشان افتخار میکردند.
موسوی کراماتی با بیان اینکه حادثه کربلا یک درد اجتماعی است و باید از نگاه فردی به آن پرهیز کرد، بیان داشت: رخداد اجتماعی فرایندی را طی میکند تا به مرحله انفجار میرسد و لحظهای نیست. جامعه عصر امام حسین یک مسیر را طی کرده است که آخرین صحنه این واقعه در کربلا رخ میدهد.
وی عنوان کرد: جامعه زمان امام حسین علیه السلام به یکباره به سمت کشتن امام حسین حرکت نکردند. در تحلیل این واقعه عظیم و جانسوز گام آخر را دیدن، خطا است.
کارشناس مذهبی ادامه داد: حاکمیت اموی، جامعه را آماده پذیرش به شهادت رساندن امام حسین علیه السلام کرده و این آمادگی را در اکثریت بهوجود آورده بود که اگر امام قیام کند به عنوان یک خطاکار باید با او برخورد شود.
وی گفت: رسیدن برنامه فستیوال در شهر بوشهر به مرحله فحشاء، ریشه در یک فرایند دارد که میخواهند جامعه را آماده پذیرش فحشاء و نهادینه کردن آن کنند ولی فریادهای به موقع امامت جمعه شهرستان دیر، جلوی این پذیرش در میان مؤمنان را گرفت.
موسوی کراماتی ابراز کرد: اگر زمانی جامعه ایمانی در برابر انحراف بیتفاوت شد، زنگ خطر به صدا در میآید بهخاطر همین سکوت در برابر بیحجابی جایز نیست.
وی خاطرنشان کرد: دو دهه قبل در کشور ترکیه ۸۰ زن نسبت به بی بند و باری اعتراض کردند و دولت وقت آنها را زندان و سپس اعدام کرد و هیچ صدایی از جمعیت ۷۰ درصدی مسلمان در ترکیه بلند نشد.
کارشناس مذهبی افزود: بعضیها عادت دارند هر حرکت اجتماعی را در ایران به فقر نسبت بدهند و خائنین را تطهیر کنند. قاتلین شهید عجمیان و آرمان علی وردی هیچکدام انگیزه اقتصادی نداشتند.
موسوی کراماتی ابراز کرد: عدهای بعد از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه دلسوز خائنین شدهاند و علت خیانت آنها را فقر بیان میکنند، در حالی که متوجه این موضوع نشدهاند که دشمن ابتدا ذهنیت آنان را نسبت به وطن تغییر داده سپس آنها را وارد عملیات کرده وگرنه تا ذهنیت نسبت به کشور خویش تغییر نکند شخص حاضر به خیانت نمیشود حتی اگر در شدیدترین مشکلات اقتصادی دست و پا بزند و نمونه اش حمایت اکثریت قریب به اتفاق مردم از نظام در این ایام است با اینکه مشکلات اقتصادی هم وجود دارد.