به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد؛ احمد انارکی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» اگرچه این طرح را مناسب میداند، اما تاکید دارد که در شرایط فعلی تشکیل دو وزارتخانه جدید امکانپذیر نیست و با توجه به شرایط کشور، به نظر نمیرسد که دولت با چنین طرحی موافق باشد. او همچنین میگوید که طرح تشکیل دو وزارتخانه انرژی و آب نیاز به زیرساخت دارد و طرحی کوتاهمدت نیست؛ بلکه باید در یک برنامه بلندمدت به دنبال آن بود و روی آن کار کارشناسی انجام شود؛ چرا که با تغییر یک نام زیرساختهای لازم ایجاد نمیشود.
در بخش دیگری از طرح تشکیل دو وزارتخانه که از سوی خبرگزاری تسنیم منتشر شد، آمده است؛ دولت باید بهنحوی برنامهریزی کند که تا از ابتدای دولت پانزدهم این دو وزارتخانه امکان فعالیت رسمی داشته باشند. هدف اصلی طراحان این طرح نیز اقدام، افزایش بهرهوری، ارتقای کارآمدی و ایجاد تمرکز مدیریتی در حوزههای حیاتی انرژی، آب و محیطزیست عنوان شده است.
احمد انارکی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» در خصوص طرح تشکیل دو وزارتخانه انرژی و آب و محیطزیست، گفت: پیش از این نیز طرحهایی برای تفکیک وزارتخانهها داشتیم که هیچ کدام به نتیجه نرسید. اما این طرح هنوز در اول راه است. پیش از این نیز این موضوع مطرح بود که برق به وزارت نفت برود و وزارتخانه جدیدی تحت عنوان وزارت انرژی تشکیل شود. دولت باید برای تشکیل وزارتخانه آییننامه بنویسد و آییننامه هم باید در هیات وزیران به تصویب برسد. فعلا بر روی این طرح در مجلس کار نشده است. هدف اصلی طراحان این طرح بالا بردن بهرهوری است چون اساس کار ما انرژی است و در زمینه آب و محیطزیست نیز ما در حال حاضر مشکلاتی داریم، اما بعید میدانم در شرایط کنونی تشکیل این دو وزارتخانه اتفاق بیفتد.
او ادامه داد: مهمترین بحث در کشور، انرژی است به ویژه در بحث برق. بر این اساس اینکه برق به زیرمجموعه وزارت نفت برود و از یک طرف وزارتخانه آب و محیطزیست تشکیل شود، شاید طرح خوبی باشد، اما اینکه در شرایط فعلی با تصویب این طرح اتفاق خاصی بیفتد، سخت است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: البته این یک واقعیت است که تمام انرژی در وزارت نفت است و وزارت نیرو باید برای تامین برق به دنبال وزارت نفت باشد. بر این اساس شاید بهتر باشد انرژی به صورت یکپارچه در یک وزارتخانه باشد. ما سالانه چند میلیارد متر مکعب گاز استخراج میکنیم که به هر دلیلی چون زیرساخت لازم را نداریم نمیتوانیم انتقال دهیم و خیلی از این گازها میسوزد. اگر در آینده بخواهند برقی را از این محل تامین کنند میتواند کار خوبی باشد. اما تا بخواهد این طرح پخته شود خیلی زمان میبرد و هنوز هم اظهارنظری از سوی دولت مطرح نشده است.
انارکی در خصوص اینکه آیا دولت با طرح تشکیل دو وزارتخانه انرژی و آب و محیطزیست موافق است، گفت: این طرح بار مالی زیادی دارد و این تنها یک پیشنهاد است که از سوی برخی نمایندگان مطرح شده و ندیدم که دولت اظهارنظری در این خصوص کرده باشد. باید روی طرح تشکیل این دو وزارتخانه کار کارشناسی شود و جزئیات آن مشخص شود. از سوی دیگر تشکیل این دو وزارتخانه یک برنامه کوتاهمدت نیست بلکه به یک برنامه بلندمدت نیاز دارد. او تصریح کرد: یک وزارتخانه باید انرژی را تولید و خودش هم به تولید برق برسد. بر این اساس تشکیل این دو وزارتخانه در آینده خوب است البته اگر اینها در درازمدت بتوانند این طرح را پیش ببرند. اما در حال حاضر با این وضعیت دولت، به نظر نمیرسد که دولت موافق این طرح باشد. در شرایط فعلی همه باید دستبهدست هم بدهند چون دولت با مشکلاتی روبهرو است. اما احتمال دارد که در آینده این طرح عملیاتی شود. البته باید دید در کشورهای دیگر چه تجربهای در این خصوص وجود دارد و باید بر روی این موضوع کار کارشناسی شود.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: تشکیل دو وزارتخانه انرژی و آب و محیطزیست یعنی اصلاح ساختاری و به این راحتی ممکن نیست. بنابراین به نظر میرسد این طرح در حد یک پیشنهاد بماند و در حال حاضر به جایی نرسد. انارکی تاکید کرد: اگر بخواهند در حال حاضر اقدامی انجام شود باید زیرساختهای لازم وجود داشته باشد اما اگر چیزی نداشته باشیم چه تغییری میخواهیم انجام دهیم؟ اگر بخواهیم گاز را برای تولید برق انتقال دهیم نیاز به زیرساخت است چه وزارت انرژی تشکیل شود به این زیرساخت نیاز داریم و چه وزارت نیرو باشد. به هر حال ما نیازمند زیرساخت هستیم و تنها با اسم عوض کردن اتفاقی نمیافتد.