به گزارش خبرگزاری مهر، مریم جلالی شامگاه پنجشنبه در آئین رویداد فرهنگی «اصفهان، روایت عشق و هنر» که با محوریت توسعه گردشگری معنوی و تقویت اقتصاد فرهنگی در گذر تاریخی چهارباغ برگزار شد، خیابان چهارباغ را فراتر از یک مسیر شهری دانست و آن را حافظه زنده فرهنگ، مقاومت، دیانت و زیبایی این سرزمین توصیف کرد.
وی گفت: چهارباغ، چهار رکعت ارادت و عشق است و در این چهار خط موازی، ما صحنههای بینظیری دیدیم از تشییع جنازههای شهدا گرفته تا عزاداری برای حسین علیهالسلام و شادیهای فتحهایی که در انقلاب و دفاع مقدس تجربه کردیم و این خیابان، حافظه تاریخی ماست.
جلالی از زحمات مدیران و هنرمندان در احیای هویت فرهنگی این گذر تاریخی قدردانی کرد و افزود: این حافظه تاریخی به مدد یک ساختار عظیم فرهنگی به نام هیئت زنده نگه داشته شد، ساختاری که پیشرفتهترین مدل برای توسعه است، چون همه با عشق و از جان کار میکنند.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با رد تعبیر غلط «کار هیئتی» بهمعنای بینظمی گفت: هیئت واقعی یعنی انسجام، یعنی عشق، یعنی جوشش درونی و من خوشنودم که در این محرم پربرکت که ندای صلابت ایرانی سراسر جهان را پر کرده در چهارباغی ایستادهام که خود، یک هیئت عظیم و زنده است.
جلالی افزود: چهارباغ فقط محل گذر نیست؛ جای تجلی عبادت، طهارت، تجارت و مهارت ماست و حمام، مدرسه، مسجد و بازار، همه در دل چهارباغ معنا پیدا کردهاند. وی ادامه داد: عشق این خیابان، جهان را مجذوب خود کرده و جهان در برابر اصفهان که نصف جهان است، سر تعظیم فرود میآورد.
وی با تاکید بر اینکه صنایعدستی ما صنایع زیستی ما بودهاند تصریح کرد: نمیشود نان گرفت و هویت را انکار کرد چرا که اقتصاد ما کنار هویت ما شکل گرفته و ما در خانه زرگرها، رزاتیها و کازرونیها بزرگ شدیم.
وی گفت: هیئت جای حذف نیست و در زیر خیمه امام حسین، همه هستند؛ کسی حذف نمیشود. چهار باغ ما، چهار حرف در چهار گوشه ایران است و همواره اصفهان را با هنر و عشق شناختند. ما وظیفه داریم در مناسک مختلف، از نوروز تا رمضان و محرم از این میراث بزرگ پاسداری کنیم.
جلالی افزود: ای کاش یاد میکردیم از کسانی که چهارباغها را ساختند از قلمزنها، قلمکارها، منبتکارها، مقرنسکارها، آیینهکارها… از کسانی که زیبایی آفریدند.
وی با اشاره به روحیه جمعی مردم گفت: وقتی خانواده در هیئت تصویر میشود، دیگر مهم نیست که چه کسی هستی؛ استاندار، نماینده، وزیر یا هنرمند. همه در یک جایگاهاند؛ زیر خیمه امام حسین علیهالسلام. این نواوی هیئت از مسجد امام (ره) تا دروازه نو از کاشان تا نوشآباد، در جان ما نشسته است.
معاون صنایعدستی تأکید کرد: روایت مهم است و چهارباغ، روایت عشق و هنر است.
جلالی گفت: امیدوارم بتوانیم اقتصاد هویتبنیان را پایهگذاری کنیم؛ اقتصادی که بر خیمه حسین علیهالسلام بنا شده است.
وی همچنین با انتقال پیام دکتر صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی گردشگری وصنایع دستی به حاضران در این آئین گفت: ایشان بر وفاق، عقلانیت و اجماع در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تأکید دارند.
جلالی از هنرمندانی که در این رویداد حضور یافتهاند قدردانی کرد و افزود: امیدوارم این حضورها، این آثار و این روایتها، گوشها و چشمهایی را باز کند که شاید لقمههای حرام آنها را بسته بود، چون چیزی که از دل و دیده گرامیتر است، درس است، با همین دستهای هنرمند، ایران را دوباره میسازیم.