دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، مدعی شده که شرکت کوکاکولا بنا به توصیه او قصد دارد فرمول نوشابههای خود در بازار ایالات متحده را تغییر دهد. طبق ادعای ترامپ که خودش را عامل این تغییر میداند، کوکاکولا بهجای شربت ذرت با فروکتوز بالا، از شکر نیشکر در نوشابه استفاده خواهد کرد.
ترامپ با انتشار پستی در شبکه اجتماعی Truth اعلام کرد:
«با شرکت کوکاکولا درباره استفاده از شکر واقعی نیشکر در نوشابهها درحال گفتگو بودهام و آنها با این موضوع موافقت کردهاند. از همه مدیران کوکاکولا بابت این تصمیم تشکر میکنم. تصمیم خیلی خوبی خواهد بود – خواهید دید. بهتر است!»
سخنگوی کوکاکولا بدون تأیید مستقیم این تغییر، در بیانیهای به CNN گفته است:
«ما از اشتیاق رئیسجمهور ترامپ نسبت به برند نمادین کوکاکولا قدردانی میکنیم. جزئیات بیشتری از نوآوریهای جدید در مجموعه محصولات کوکاکولا بهزودی منتشر خواهد شد.»
درحالحاضر نوشابههای کوکاکولا موجود در بازار آمریکا با شربت ذرت با فروکتوز بالا تولید میشود و این موضوع با انتقاداتی همراه بوده است. «رابرت اف. کندی جونیور»، وزیر بهداشت دولت ترامپ، از منتقدان سرسخت استفاده از شربت ذرت در محصولات غذایی است. البته نسخه مکزیکی آن با شکر نیشکر تهیه میشود و در آمریکا نیز قابل دسترسی است.
ترامپ علاقه زیادی به نوشابههای رژیمی دارد و حتی روی میز ریاستجمهوری دفتر بیضی کاخ سفید یک دکمه برای درخواست آن طراحی کرده است. بااینحال، در گذشته روابط پرتنشی با این شرکت داشته است؛ ازجمله در سال 2021 که کوکاکولا به قانونهای محدودکننده رأیگیری در ایالت جورجیا (محل استقرار دفتر مرکزی شرکت) اعتراض کرده بود.
اما روابط بین کوکاکولا و ترامپ از ژانویه امسال به سمت بهبودی حرکت کرد. در آن زمان، «جیمز کوئینسی»، رئیس هیئتمدیره کوکاکولا، به مناسبت آغاز دومین دوره ریاستجمهوری ترامپ، یک بطری یادبود Diet Coke به او اهدا کرد.
همچنین «رامون لاگوارتا»، مدیرعامل شرکت پپسیکو، نیز روز پنجشنبه در پاسخ به سوال CNBC درباره حذف احتمالی شربت ذرت از محصولات این شرکت، گفت که فرصتهایی برای استفاده از شکر نیشکر وجود دارد. او گفته است:
«قیمت شکر در آمریکا بالاتر از بسیاری از نقاط دنیا است. فکر میکنم نیاز به گفتگویی با دولت در زمینه ارزانتر کردن شکر در آمریکا و اصلاح استراتژیهای کشاورزی داریم؛ این کار میتواند مسیر گذار به شکر نیشکر را برای ما و کل صنعت تسهیل کند.»
به گفته لاگوارتا، 60 درصد از نوشیدنیهای پپسیکو در آمریکا همین حالا هم فاقد شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند و شرکت او تلاش میکند گزینههای متنوعتری را در اختیار مصرفکنندگان قرار دهد.