به گزارش خبرنگار مهر، پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر در نشست خبری با درود به روان پاک شهدا، بهویژه شهدای اقتدار و گرامیداشت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، به تشریح اقدامات پیشگیرانه و عملیاتی این جمعیت پیش از وقوع حوادث پرداخت.
وی با اشاره به نقش کلیدی آموزش و مهارتورزی گفت: در سال گذشته ۷۰ هزار نفر در قالب تیمهای واکنش سریع آموزش دیدند و برای حضور در بحرانها آماده شدند.
کولیوند ادامه داد: ما ظرفیتهای استانی را شناسایی کردیم و بر اساس این ظرفیتها، کتاب عملیات پاسخ تدوین شد که در آن، ساختار سازمانی، سطوح عملیاتی و نحوه واکنش در شرایط بحرانی بهصورت دقیق مشخص شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به دستاوردهای مهم در حوزه لجستیک و آمادگی فنی افزود: بازسازی تجهیزات، تقویت انبارها، اضافه شدن ۱۰۰ دستگاه آمبولانس، راهاندازی بیمارستانهای سیار و افزایش بالگردهای امدادی از جمله اقدامات شاخص در این مسیر بودهاند.
کولیوند همچنین به اهمیت تابآوری روانی در مواجهه با بحرانها اشاره و تأکید کرد: در این حوزه نیز اقدامات مؤثری انجام شده است.
وی به فعالیتهای بینالمللی هلال احمر ایران در حوزه دیپلماسی بشردوستانه اشاره کرد و گفت: با تلاشهای انجامشده، جایگاه جمعیت هلال احمر ایران در ردههای برتر صلیب سرخ جهانی قرار گرفته است.
وی در خصوص تقویت شبکه خادم (خدمات داوطلبانه معتمدین محلی) نیز گفت: این شبکه بهطور جدی توسعه یافته و بهعنوان بازوی داوطلبانه مؤثر در بحرانها وارد عمل شده است.
در ادامه و در واکنش به حوادث تروریستی اخیر، کولیوند با تأکید بر سرعت عمل نیروهای امدادی گفت: هلال احمر از نخستین سازمانهایی بود که در صحنه حضور یافت؛ این سرعت واکنش نتیجه برنامهریزی و آمادگیهای عملیاتی پیشین است که مبتنی بر اقتدار ایران اسلامی طراحی شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: در ایام حمله رژیم صهیونیستی به کشور، وظایفمان را انجام دادیم. اولین کاری که میکردیم، ارزیابی نقاط آسیبدیده بود. بیش از ۵۲۰ محل مورد حادثه قرار گرفت. هر محلی ممکن بود چند نقطه باشد؛ مثلاً زندان اوین ۵ نقطهاش آسیب دیده بود.
وی بیان داشت: هر جایی که نگاه میکنی چهار نقطه، پنج نقطه، شش نقطه آسیب دیده بود، ولی ۲۰ مکان یا محل مورد اصابت و حمله وحشیانه قرار گرفت که عزیزان جمعیت هلال احمر تهران حضور داشتند. اولین کار هم که میکردند، ارزیابی بود.
خبر در حال تکمیل است.