یکی از بزرگترین دستاوردهای وزارت ارشاد مسعود پزشکیان اکران فیلم پیرپسر است، فیلمی که با مجوز وزارت ارشاد ساخته شده و تمام ساز و کار قانونی تولید و پخش را رعایت کرده است که نباید به دلیل سلیقه و یا نگاه گروهی توقیف شود.
عصر ایران ؛ نهال موسوی - در چند روز اخیر حمله به فیلم پیرپسر ساخته اکتای براهنی از طرف برخی جریانهای تمامیت خواه شروع شده است، از انواع و اقسام راهها برای ضربه زدن به فیلم هم استفاده کردهاند که چمد مورد از آنها واقعا عجیب است.
برای مثال چند روز قبل خبرگزاری خبرآنلاین در کانال تلگرام خود منتشر کرد که سید امیر سیاح معاون اقتصادی و تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی در اعتراض به اکران فیلم پیرپسر، اسپویل فیلم را در پیج توییتر و اینستاگرامش منتشر کرد تا فیلم لو برود و ضرر کند!
حسین دهباشی با ادبیاتی بسیار عجیب و غریب و با استفاده از واژگانی چون «پفیوز»، «گوساله»، «استفراغ»، «لجن» و ... از وزارت ارشاد انتقاد کرده بود که چگونه مجوز پخش چنین فیلمی را صادر کرده است.
حمید رسایی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با حمله به فیلم «پیر پسر» از بررسی این فیلم در کمیسیون فرهنگی مجلس خبر داد و نوشت:«مهمترین هدف فیلم، زدن ولایت پدر و مفهوم خانواده است. پرونده فیلم جهت بررسی به کمیسیون آورده شده» و بعد هم ادعا کرده بود که تماشاگران هم به فیلم اعتراض داشتهاند.
و عاقبت مسعود فراستی هم به میدان آمد و گفت: «یکی از کثیف ترین فیلم های فارسی است که من دیدم و من فیلم فارسی زیاد دیدم. حسن پورشیرازی در این فیلم خوب بازی نمی کنه و دلیلش کارگردان هست که شخصیتی رو نساخته که بازیگر بتونه اونو دربیاره.»
از طرف دیگر خبرگزاری ایسنا هم بیانیه کانون کارگردانان سینمای ایران را منتشر کرد که با محکوم کردن حملات به فیلم اکتای براهنی و تلاشها برای توقف اکران فیلم «پیرپسر» اعلام کرد:«شرمتان باد، سیه فکران ضد سینما وهنر!
سینمای اجتماعی ایران چندی است که با اکران فیلم «پیرپسر» رونقی دوباره گرفته و علیرغم موضوع خاص و زمان طولانی فیلم، در کمال تعجب تماشاگران زیادی را به سالنهای سینما جذب کرده است ولی طبق معمول گروهی از سیَه فکران ضد سینما و هنر از استقبال مردم عصبانی شدند و شروع به عربده کشی کردند و شرمتان باد که چنین تبر بر تن خسته سینمای اجتماعی میزنید.
سینمای اجتماعی در چند سال گذشته و خصوصا در دولت قبل با موجی از توقیف و ممیزی و تشکیل پروندههای قضایی برای سینماگران روبرو شد که نتیجه آن قهر انبوه تماشاگران مشتاق این سینما از سالنها و قهر کارگردانان جوان و خوشفکری شد که دیگر به مجوزهای سینمایی اهمیتی ندادند و پرشور و خلاقانه فیلمهای خود را ساختند و در نتیجه آن سیاستها، سبد اصلی فروش سینما فقط و فقط متعلق به فیلمهای کمدی عامهپسند شد.
کانون کارگردانان سینمای ایران ضمن محکوم کردن تلاشها برای توقف اکران این فیلم، حمایت خود را از فیلم «پیرپسر» و کارگردان جوان و خوشفکر آن آقای اکتای براهنی اعلام میکند.»
در بخشی دیگری از بیانیه نیز آمده است که «مردم و خصوصا نسل جدید با تجربه وقایع اجتماعی سالهای اخیر نشان دادند که از تندرویهای سیاست ورزانه عبور کردهاند؛ مردمی که مایلند سینما هر چه بیشتر به زندگی عادی مردم شبیه شود و از سانسور و توقیف و قصههای تحمیلی بیزارند.
ما امیدواریم که سازمان سینمایی، بعد از اکران موفق و استقبال مردم از فیلم «پیرپسر» جریان اکران دیگر فیلمهای اجتماعی و خصوصا فیلمهایی که سالهاست پشت سد توقیف ماندهاند را ادامه دهد.»
اکتای براهنی و حسن پورشیرازی در پشت صحنه پیرپسر
روز جمعه سخنگوی دولت فاطمه مهاجرانی، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دیشب در سینما سروش، فیلم پیرپسر را دیدم. روایتی جسورانه از زخمی که اگر نبینیمش، درمان نمیشود.
هنر قرار نیست همیشه دلنشین باشد؛ گاهی فقط قرار است ما را وادار به فکر کند. فضای فرهنگی باید مجال گفتوگو بدهد، نه حذف.»
با تمام اتفاقات رخ داده باید گفت یکی از بزرگترین دستاوردهای وزارت ارشاد مسعود پزشکیان اکران فیلم پیرپسر است، فیلمی که با مجوز وزارت ارشاد ساخته شده و تمام ساز و کار قانونی تولید و پخش را رعایت کرده است که نباید به دلیل سلیقه و یا نگاه مخالف گروهی توقیف شود.
ادامه اکران فیلم پیرپسر و ایستادن وزارت ارشاد در پشت قوانین یکی از اتفاقات مهم است که باعث تقویت سینمای ایران میشود. جالب توجه است که در چند سال اخیر عیر از فیلم پیرپسر هیچ فیلم دیگری نتوانسته است که گوی سبقت گیشه سینمای ایران را از دست فیلمهای کمدی خارج گند که فعلا این مهم را پیرپسر انجام داده است و طبق آماری که منتشر شد در هفته گذشته 51 درصد از فروش کل سینمای ایران متعلق به پیرپسر بود و 49 درصد دیگر سهم تمام فیلمهای دیگر شد که اتفاقا چند فیلم کمدی با ستارگان طنز هم در آن وجود دارد.
این اتفاقی که پیرپسر در گیشه رقم زده است بسیار حائز اهمیت است چون در سالهای گذشته تقریبا دیگر فیلمهای درام اجتماعی به کلی از دایره اکران حذف شده بودند.مدنظر داشته باشید که بعد از 3 روز از شروع اکران فیلم پیرپسر جنگ 12 روزه هم شروع شد که اگر غیر از این بود احتمالا فروش آن 2 برابر آمار فعلی میشد.
رسول صدرعاملی که فیلم اجتماعی «زیبا صدایم کن» به کارگردانی او هنوز روی پرده سینماهاست، به واکنشهای قهرآمیز با آثار اجتماعی واکنش نشان داده و در یک استوری به این اعتراضهای هدفمند پاسخ داده است: «پیر پسر و فیلمهای اجتماعی و مطرح سینمای ایران و خالقان آثار ارزشمند فرهنگی، هنری و سینمایی، حذف شدنی نیستند.»
پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر
منبع خبر "
عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.