توسعه مرز دوغارون یکی از راهبردهای اصلی ایران و افغانستان است

خبرگزاری مهر یکشنبه 29 تیر 1404 - 12:34
مشهد - استاندار خراسان رضوی گفت: توسعه مرز دوغارون، تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک و تقویت همکاری‌های اقتصادی راهبرد اصلی ایران و افغانستان است.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین مظفری صبح یکشنبه در نشست هم‌اندیشی متولیان اقتصادی خراسان رضوی و هرات، با اشاره به اشتراکات عمیق فرهنگی، تاریخی و اقتصادی دو کشور اظهار کرد: در طول چهار تا پنج دهه اخیر، فراز و نشیب‌های بسیاری را پشت سر گذاشته‌ایم، اما خوشحالیم که امروز با اراده‌ای راسخ و عزم جدی در کنار هم جمع شده‌ایم تا برای اتفاقات بزرگ تصمیم‌گیری کنیم.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به سیاست گذاری دولت جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: راهبرد دولت محترم استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت تعامل با همسایگان، به‌ویژه ۱۵ کشور همسایه است که یکی از بزرگ‌ترین آن‌ها کشور افغانستان است؛ کشوری که اشتراکات فرهنگی و تاریخی فراوانی با ایران دارد.

وی تصریح کرد: خوشبختانه تعاملات و تبادلات اقتصادی خوبی نیز بین دو کشور برقرار است، اما این میزان کافی نیست و باید به‌طور جدی‌تر به این ظرفیت توجه کنیم و ان‌شاءالله اتفاقات بزرگ‌تری رقم بزنیم.

مظفری ادامه داد: به همین دلیل، دعوت از جناب آقای والی و همراهان محترم ایشان صورت گرفت و امیدواریم این سفر ادامه حرکت‌های پیشین باشد تا توسعه روابط اقتصادی، به‌ویژه بین دو کشور دوست افغانستان و ایران، بیش از پیش محقق شود.

استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: وظیفه دولت و حاکمیت است که زیرساخت‌ها و شرایط لازم را فراهم کنند تا بخش خصوصی ما بتواند در این مسیر قدم‌های مؤثری بردارد. در روزهای اخیر جلسات متعددی در شش کمیته تخصصی برگزار شده که موضوعات متنوع اقتصادی در آن‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

وی همچنین گفت: ششمین جلسه کمیته مشترک دو استان برگزار شده که در دو دور مذاکرات دیروز با والی محترم هرات، مباحث مفصلی انجام شد.

مظفری همچنین اظهار کرد: اگر قرار است امنیت پایدار در منطقه برقرار شود، باید به ظرفیت‌های بسیار خوب دو طرف مرز ایران و افغانستان در استان‌های هرات و خراسان رضوی توجه ویژه شود.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به اهمیت مرز مشترک ایران و افغانستان اظهار داشت: این مرز مشترک می‌تواند به کریدور بزرگ و مهمی برای تبادلات اقتصادی در منطقه تبدیل شود و مسیر شمال-جنوب و شرق-غرب را تسهیل کند.

وی ادامه داد: بهره‌برداری از ظرفیت‌های منطقه‌ای و کشورهای همسایه می‌تواند کانون اقتصادی بزرگی ایجاد کند که اقتصاد کشور ما و استان خراسان رضوی را تکمیل و تقویت نماید.

مظفری به ظرفیت‌های صنعتی دو استان اشاره کرد و افزود: خوشبختانه استان هرات دارای بیش از ۱۶۰۰ واحد صنعتی است که این امر جای خوشحالی دارد و زمینه‌ساز همکاری‌های مشترک با استان خراسان رضوی خواهد بود. در استان خراسان رضوی نیز بیش از ۶۰۰۰ واحد صنعتی بزرگ فعالیت می‌کنند که در کنار ظرفیت‌های افغانستان می‌توانند زمینه‌ساز توسعه مشترک و همکاری‌های اقتصادی وسیع‌تری باشند.

استاندار خراسان رضوی در ادامه خاطرنشان کرد: ما همواره به تعادل تجاری میان دو کشور و توازن صادرات و واردات توجه ویژه داریم، چرا که اگر بخواهیم همکاری‌های پایدار داشته باشیم، باید این موضوع را مدنظر قرار دهیم. مردم دو طرف انتظار دارند فضایی فراهم شود که آرامش، امنیت و رفاه برای زندگی و کسب‌وکار ایجاد گردد.

وی افزود: منطقه شرق ایران و غرب افغانستان، به لطف خداوند متعال، از ظرفیت‌ها و نعمت‌های فراوانی برخوردار است که باید با همت و مدیریت صحیح به بهره‌برداری برسد و بخش زیادی از مسائل منطقه را حل کند.

مظفری نقش بخش خصوصی را نیز در این مسیر مهم دانست و گفت: تجار و بخش خصوصی توانمند و بااعتبار دو کشور، نقش کلیدی در انجام پروژه‌های بزرگ دارند. پیشنهاد من تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک است تا بتوانند با همکاری بیشتر، بار سنگین کارها را بردارند و با تعامل، فضای بهتری برای فعالیت اقتصادی فراهم کنند.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به پروژه‌های منطقه آزاد نیز اظهار داشت: زیرساخت‌های اولیه در منطقه آزاد دوغارون فراهم شده و با توسعه آن و موافقت طرف افغانستانی، می‌توانیم تجارت و سرمایه‌گذاری را افزایش دهیم.

وی بیان کرد: یکی از این ظرفیت‌ها منطقه آزاد به وسعت ۱۵ هزار هکتار در داخل مرز ایران است که با مصوبه دولت امکان توسعه بیشتری دارد. اگر همکاری‌ها شکل بگیرد، بخش عمده نیازهای منطقه تأمین خواهد شد و پروژه‌های مشترک متعددی می‌توان اجرا کرد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.