به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین از آبادان، «سید محمدرضا موالیزاده» امروز (یکشنبه ۲۹ تیرماه) در بازدید از روستای کوتشنوف در بخش اروندکنار شهرستان آبادان و همچنین حضور در جمع آسیبدیدگان آتشسوزی اخیر در روستاهای آبادان، با بیان اینکه این بازدید را بر تمام برنامههای از پیش تعیین شده خود ترجیح دادهاک، اظهار کرد: بلافاصله پس از اطلاع از این حادثه ناگوار، تمام جلسات برنامهریزی شده در اهواز را لغو و مستقیم به این منطقه آمدم، چراکه معتقدم در چنین شرایطی حضور مسئولان در کنار مردم یک وظیفه انسانی و شرعی است.
استاندار خوزستان، با اشاره به وقوع همزمان حادثه آتشسوزی در پالایشگاه آبادان که منجر به شهادت و مجروح شدن تعدادی از کارکنان خدوم این دستگاه شده بود، افزود: با وجود اولویتهای متعدد و برنامه فشرده امروز، حضور در کنار مردم کوتشنوف را در اولویت قرار دادم و پس از اینجا نیز به پالایشگاه خواهم رفت تا از نزدیک در جریان روند رسیدگی به آن حادثه نیز قرار بگیرم.
وی صریح کرد: این حادثه از دو جنبه بسیار حائز اهمیت است، نخست آنکه نخل به عنوان یک سرمایه ملی و مایه حیات اقتصادی مردم منطقه است و از سوی دیگر از دست دادن سرپناه برای هر خانواده یک فاجعه انسانی محسوب میشود.
موالیزاده، به همراهی تیمی متشکل از تمام دستگاههای ذیربط به این منطقه اشاره کرد و ابراز داشت: امروز مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، مدیرعامل سازمان جهاد کشاورزی استان، مدیرکل مدیریت بحران استانداری، مدیرکل امور شهری و روستایی و نمایندگان سایر نهادهای مربوطه در این بازدید حضور دارند تا از نزدیک مشکلات را بررسی کرده و راهکارهای عملیاتی را ارائه دهند.
وی از تشکیل کمیته ویژه رسیدگی به این حادثه تحت نظارت مستقیم استانداری، خبر داد و خاطر نشان کرد: این کمیته از امروز کار خود را به صورت جدی آغاز کرده و سه مسئولیت اصلی بر عهده دارد که شامل ارزیابی دقیق میزان خسارات وارده به نخلستانها و منازل، ساماندهی کمکهای اضطراری از جمله کمکهای مالی و کالایی به آسیبدیدگان و برنامهریزی برای پیشگیری از تکرار چنین حوادثی در آینده میشود.
استاندار خوزستان، بر ادامه پیگیری مستمر این موضوع تاکید کرد و بیان داشت: در جلسه امروز تصمیم گرفته شد که سازمان جهاد کشاورزی استان با همکاری اداره کل منابع طبیعی، طرح جامع احیای نخلستانهای آسیبدیده را تهیه کند و سازمان آب و برق نیز موضوع تأمین آب مورد نیاز برای آبیاری نخلها را در اولویت قرار دهد.
وی با اشاره به خسارات وارد شده به منازل روستائیان، از دستور فوری به کمیته امداد امام خمینی(ره) برای ارائه کمکهای ضروری به خانوادههای آسیبدیده خبر داد و گفت: امروز دستور دادیم تا کمکهای نقدی و غیرنقدی این نهاد به صورت ویژه به این منطقه اختصاص یابد. همچنین اداره کل مسکن و شهرسازی استان موظف شده تا در اسرع وقت نسبت به ارزیابی ساختمانهای آسیبدیده اقدام کرده و برنامه بازسازی را آغاز کند.
استاندار خوزستان با بیان اینکه برخی راهکارها بلافاصله قابل اجرا هستند و برخی دیگر نیاز به زمان بیشتری دارند، تصریح کرد: آنچه امروز مهم است این است که مردم منطقه مطمئن باشند دولت و استانداری تا آخرین مرحله بهبود شرایط کنار آنها خواهند بود و این قول را به آنها میدهم که مشکلاتشان به فراموشی سپرده نخواهد شد.
وی بر ضرورت برنامهریزی برای پیشگیری از تکرار چنین حوادثی، تاکید کرد و اذعان داشت: دستور دادهایم که سازمان مدیریت بحران استان با همکاری دستگاههای مربوطه، طرح جامع ایمنسازی مناطق مستعد آتشسوزی را تهیه کند. این طرح شامل ایجاد ایستگاههای اطفای حریق محلی، آموزش روستاییان برای مقابله با آتشسوزی، و تجهیز روستاها به امکانات اولیه اطفای حریق خواهد بود.
موالی زاده با بیان اینکه این حادثه درسهای مهمی برای همه دستگاههای اجرایی داشت، عنوان کرد: ما در استانداری خوزستان به صورت ویژه موضوع پیشگیری از حوادث غیرمترقبه را پیگیری خواهیم کرد و از تمام ظرفیتهای استانی و ملی برای بهبود شرایط زندگی مردم منطقه استفاده خواهیم کرد.
وی در پایان با تشکر از صبر و شکیبایی مردم منطقه، تاکید کرد: این قول را می دهیم که گزارشهای مستمری از روند پیگیری موضوع را به اطلاع عموم برسانیم.
48