همشهری آنلاین، فاطمه عباسی: نمونهاش بحث جالبی است که در روزهای اخیر در مورد تبریزیها به راه افتاده و فضای مجازی پر شده از واکنشها و شوخیهایی درباره علاقه عجیب مردم این شهر به هویج! موجی که با انتشار تصاویر سفرههای خانوادگی آذربایجانیها آغاز شد و به سرعت به یکی از داغترین سوژههای گفتوگویی بدل شد. محور این کنجکاوی همگانی یک نکته ساده، اما شگفتآور است: هویج در تبریز، به نمادی از فرهنگ غذایی این شهر تبدیل شده است.
این روزها کاربران شبکههای اجتماعی با شگفتی و تحسین، از خورش هویج سخن میگویند؛ خورشی که بر سر هر سفره، میز و مهمانی و در هر مراسمی جزو جدانشدنی سفره و نشان عزیز و گرامی داشتن مهمان است. اما نقش هویج در سفره تبریزیها تنها به خورش ختم نمیشود؛ این سبزی نارنجی همنشین دائمی مهمانیها و مراسمها ست و در بسیاری از خانهها، این سبزی در کنار دیگر میوهها برای پذیرایی از مهمان در ظرف قرار میگیرد.
در قدم زدن میان بازارها و خیابانهای تبریز هم بهوضوح میتوان حضور پررنگ هویج را دید. فروشگاههایی که تابلوی «هویج فروشی» یا «هویجکده» دارند و فقط انواع هویج مثل زردک میفروشند یا مغازههایی که انواع فرآوردههای هویج از مربا تا خلال و حتی آبهویج تازه ارائه میکنند، نشانهای است از علاقه عجیب مردم این شهر به این سبزی نارنجی پرخاصیت.