شمساحسان در تذکر پیش از دستور خود در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران با بیان اینکه شهر تهران در شرایط پیچیدهای به لحاظ محدودیتهای منابع آبی و خشکسالیهای مکرر قرار دارد، گفت: این واقعیت تلخ، ضرورت اتخاذ رویکردی هوشمندانه و دقیق در مدیریت منابع آب و صیانت از فضاهای سبز شهری را بیش از پیش نمایان ساخته است.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه سرمایههای فیزیکی ارزشمندی مانند درختان و پارکهای شهر، از ارکان حیاتی پایداری اکولوژیک و زیستپذیری تهران به شمار میآیند که حفظ و ارتقای آنها باید در اولویت سیاستهای مدیریت شهری قرار گیرد، گفت: با توجه به پیامدهای ناگوار کاهش آبیاری و مراقبت ناکافی از این سرمایههای زیستمحیطی، تضعیف و نابودی فضاهای سبز، علاوه بر آسیب جدی به کیفیت هوا و سلامت شهروندان، منجر به خسارات جبرانناپذیری در اکوسیستم شهری خواهد شد. شمساحسان با تاکید بر اینکه هرگونه محدودسازی بدون برنامهریزی دقیق و متوازن در تامین آب، یا تهدید به قطع آب در واقع تهدیدی مستقیم علیه میراث طبیعی و داراییهای زیستمحیطی این کلانشهر است.
وی گفت: انتظار میرود شهرداری تهران با اتخاذ تدابیر مدیریت هوشمندانه، تقویت همکاریهای بینبخشی با اداره آب و فاضلاب شهر و استان تهران و بهکارگیری راهکارهای نوین، اقدامات عاجل و موثری را در راستای حفظ و تقویت فضاهای سبز شهر اتخاذ کند، تا دستاوردهای دههها تلاش و سرمایهگذاری در این حوزه، در برابر چالشهای فعلی و آینده، مصون باقی بماند. همچنین در حاشیه جلسه روز گذشته شورای شهر تهران، مهدی چمران با اشاره به وضعیت آبی پایتخت گفت: آقای اردکانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران تلاش میکند که آب برای تهران تامین شود و افت فشار نداشته باشیم. خود مردم هم باید صرفهجویی کنند تا افت فشار رخ ندهد؛ متاسفانه مشکل کمآبی تشدید شده است. البته دو پروژه به منظور تامین آب تهران در دست اجراست؛ امیدوارم که یکی از این پروژهها تا پایان تابستان به نتیجه برسد تا شرایط تامین آب شرب شهروندان تهرانی بهتر شود.
شهرداری تهران به درخواست شورای شهر پس از حمله ۱۲روزه رژیم صهیونیستی به کشور لایحهای با هدف ارتقای تابآوری شهری تهران آماده کرد که این لایحه به شکل غیرعلنی توسط شورای شهر بررسی شد و به تصویب رسید. فرمانداری تهران و هیات تطبیق، چند بند از این مصوبه را مغایر با قانون اعلام کرده و خواهان اصلاح آن شدند. تذکرات فرمانداری در خصوص مصوبه تابآوری شهر تهران در زمان جنگ در جلسه روز گذشته بررسی شد و با اعمال اصلاحاتی به تصویب رسید.
مطابق صحبتهای اعضای شورای شهر در جلسه روز گذشته، یکی از بندهای این لایحه درصدد تسهیل اعطای مجوزهای فراقانونی توسط کمیسیون ماده ۵ و تبدیل مصوبه قلعوقمع به دریافت جریمه با هدف درآمدزایی برای شهرداری تهران بود. این مصوبه با مخالفت فرمانداری و برخی از اعضای شورای شهر، از لایحه تابآوری شهر تهران حذف شد. به گفته شهردار تهران، کار بازسازی واحدهای تخریبی شهر تهران از محل فروش تراکم مازاد ۴۰ تا ۴۵درصدی به پیمانکاران تامین میشود.