فیلترینگ با انقلاب دیجیتالی سازگار است؟

خبرآنلاین دوشنبه 30 تیر 1404 - 11:26
من به شخصه خیلی با این برنامه هایی که فیلتر شدند کار نمی‌کنم به همین دلیل نمی‌توانم مشکلات ناشی از فیلترینگ آنها را احساس کنم. اما طبعا باید همه این برنامه ها تا جایی که امکانش وجود دارد رفع فیلتر شوند. اما یک استثنا وجود دارد آن هم زمانی است که امنیت ملی درگیر باشد مانند جنگ ۱۲ روزه.

سیاست فیلتر کردن در ارتباطات به هیچ عنوان سیاست خوبی نیست. و در این سیستم فیلترینگ ما اگر بخواهیم دیگران را فیلتر کنیم در نتیجه خودمان فیلتر می‌شویم و دیگر نمی‌تواتیم با دیگران در تماس باشیم.

درحال حاضر جهان، جهان ارتباطات است و قرن بیست و یکم قرن تغییرات پر شتاب در عرصه ارتباطات است. به همین دلیل ما باید خودمان را با جهان همگام کنیم و در این تغییرات پرشتاب باید ما هم تغییرات لازم را پیش بگیریم؛در غیر این صورت ما از این شتاب و تغییرات بزرگ عقب خواهیم ماند.

انقلاب دیجیتالی در تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی اثر گذار است. درحال حاضر تمام کشورها به سرعت خودشان را با این انقلاب هماهنگ می‌کنند.

اگر ما در این عرصه عقب بمانیم نمی‌توانیم این عقب ماندکی را جبران کنیم زیرا این عقب ماندگی مانند عقب ماندگی های صنعتی نیست.

ممکن است شما در صنعت خودرو سازی عقب بمانید؛ اما با یک خیز و با یک تغییر سیاست جدید می‌توانید این عقب ماندگی را جبران کنید اما در انقلاب دیجیتالی اینگونه نیست. باید به این موضوع حساسیت داشته باشیم تا بتوانیم جایگاه خودمان را در دنیا پیدا کنیم.

دیگر زمان فیلتر کردن برنامه ها به پایان رسیده است؛ دیگر استقلال در زمینه پلتفرم ها جایز نیست و حتی دوران آن هم گذشته است.

فیلتر کردن برنامه ها را باید از ذهنمان دور کنیم؛ افکار مبتنی بر فیلترینگ، بسیار متحجرانه و ضد منافع ملی است. یکی از دلایل این تصمیم ها این است که در خیلی از ارکان تصمیم گیری افراد جاهل حضور دارند. دولت باید با یک حکومت داری منطبق بر عقلانیت خودش را تطبیق دهد.

دولت از ابتدا یک سیاستی را تحت عنوان وفاق پیش گرفته است و فکر می‌کند اگر اختلاف وجود نداشته باشد همه چیز درست است اما اینگونه نیست 

اختلاف کاملا طبیعی است؛دولت تنها کاری که باید انجام دهد این است که موضع خودش را اعلام کند و همچنین مجلس هم باید برنامه های خودش را اعلام کند مردم باید بدانند مشکل از کجا است یا مردم بدانند چه فردی مخالف است و چه فردی موافق.

در آینده انتخابات مجلس شروع می‌شود، مردم باید بدانند کدام نماینده با این نوع طرح ها مخالف هستند و کدام نماینده موافق است؛مردم باید بدانند کدام نماینده این افکار متحجرانه را در پیش گرفته است.

اگر دولت مواضع خودش را روشن کند همه موارد شفاف می‌شود. دولت نباید لحظه ها را از دست بدهد. دولت چهاردهم باید شفاف سازی کند و وعده هایی که در انتخابات به مردم داده است را عملی کند.

*علی صوفی دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات

۲۹۲۲۱

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.