رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی: هیچ ابلاغ رسمی درباره ارایه تسهیلات به کسب‌وکارها دریافت نکرده‌ایم

دیجیاتو دوشنبه 30 تیر 1404 - 12:49
الفت‌نسب: دولت به‌جای وام، معافیت بدهد The post رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی: هیچ ابلاغ رسمی درباره ارایه تسهیلات به کسب‌وکارها دریافت نکرده‌ایم appeared first on دیجیاتو.

رئیس اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی گفت: تاکنون هیچ نامه یا ابلاغ رسمی از سوی مراجع ذی‌ربط درباره ارائه تسهیلات به کسب‌وکارها دریافت نکرده‌ایم.

به گزارش مهر، «رضا الفت‌نسب» در خصوص آخرین وضعیت حمایت و ارائه تسهیلات به کسب‌وکارها، گفت: «از طرح احتمالی این تسهیلات صرفاً از طریق رسانه‌ها مطلع شده‌ایم بنابراین هنوز مشخص نیست چه شرایطی برای این تسهیلات در نظر گرفته شده، چه کسب‌وکارهایی مشمول خواهند بود و از چه طریقی این فراخوان اعلام می‌شود.»

او با اشاره به محدودیت منابع موجود، افزود: «تقاضا از سوی هم کسب‌وکارهای بزرگ و هم کوچک زیاد است و نحوه تخصیص این تسهیلات باید به‌صورت شفاف تعیین تکلیف شود تا مشکلات مشابه دوره کرونا پیش نیاید که برخی تسهیلات دریافت کردند و برخی که مستحق بودند نتوانستند بهره‌مند شوند.»

معافیت‌ها و تسهیلات عمومی‌تر ارایه شود

به گفته الفت‌نسب، به‌جای تمرکز صرف بر اعطای وام‌های محدود، توصیه اتحادیه بر ارائه معافیت‌ها و تسهیلات عمومی‌تر است، ازجمله تعویق پرداخت حق بیمه و مالیات برای چند ماه تا شرایط کسب‌وکارها بهبود یابد. اگر منابع محدود است، با تصویب چند مصوبه ساده می‌توان منفعت را به تعداد بیشتری از کسب‌وکارها رساند. در عین حال، وام‌های محدود و منابع دولتی نمی‌تواند پاسخگوی حجم نیازها باشد.

او با بیان اینکه وزارت ارتباطات و سازمان‌های مربوطه هنوز از تشکل‌ها لیست یا اطلاعاتی برای این طرح درخواست نکرده است، این قضیه را نقطه ضعفی در روند اجرا دانست و گفت: «اگر قصد اقدام جدی دارند، باید تشکل‌ها و نمایندگان کسب‌وکارها را در جریان بگذارند.»

الفت‌نسب در خصوص شرایط کلی کسب‌وکارها، گفت: «بازار فروش اینترنتی در ایران بسیار کوچک است و تنها حدود ۶ درصد از کل فروش خرد را به خود اختصاص داده که نیمی از آن در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود. در حالی که این رقم در کشورهای منطقه مانند ترکیه به بیش از ۲۰ درصد می‌رسد.»

بازار به شکل انقباضی درآمده است

رئیس اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی توضیح داد: «پیش از جنگ، شرایط بازار چندان مناسب نبود و اکنون که شرایط جنگی حاکم است، حجم فروش کاهش یافته است. بسیاری از کسب‌وکارها هنوز به وضعیت قبل از جنگ بازنگشته‌اند و بازار به شکل انقباضی درآمده است. مردم کمتر خرید می‌کنند و این مسئله تأثیر زیادی بر کسب‌وکارها دارد.»

او با تاکید بر اینکه اقتصاد دیجیتال در ایام جنگ نقش مهمی ایفا کرده و نشان داده که می‌تواند پایدار باشد، گفت: «از حاکمیت انتظار داریم که این بخش را جدی بگیرد، مسیر فعالیت آنها را تسهیل کند، مانع ایجاد نکند و حمایت‌های لازم را به عمل آورد تا کسب‌وکارهای آنلاین بتوانند رشد کنند. در غیر این صورت، اقتصاد دیجیتال با مشکلات جدی مواجه خواهد شد و کشور در این زمینه از منطقه عقب خواهد ماند.»

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.