قارچی که می‌تواند یک عامل قویِ ضدپیری باشد

عصر ایران دوشنبه 30 تیر 1404 - 13:40
متخصصان در دانشکده پزشکی این دانشگاه در آتلانتا کشف کردند که سیلوسایبین باعث افزایش طول عمر سلولی و بهبود نرخ بقا در موش‌های مسن شده است.

متخصصان علوم پزشکی در دانشگاه «اموریِ» آمریکا می‌گویند یک ترکیب فعال موجود در قارچ‌های جادویی (magic mushrooms) موسوم به «سیلوسایبین» می‌تواند قابلیت اثرگذاری بر افزایش طول عمر را داشته باشد.

به گزارش ایسنا، متخصصان در دانشکده پزشکی این دانشگاه در آتلانتا کشف کردند که سیلوسایبین باعث افزایش طول عمر سلولی و بهبود نرخ بقا در موش‌های مسن شده است.

این آزمایشات که شرح آن هفته گذشته در مجله نیچر منتشر شد، سیلوسایبین را به عنوان یک ترکیب روان‌گردانی طبیعی که قارچ‌های توهم‌زا تولید می‌کنند، معرفی کرده است.

متخصصان خاطرنشان کردند که گرایش به سیلوسایبین برای درمان اختلالات روان‌پزشکی و بیماری‌های تحلیل‌برنده عصبی در حال افزایش است. با این حال مطالعه اخیر برای نخستین بار شواهد تجربی را ارائه می‌دهد مبنی بر این که «سیلوسین» که شکل فعال سیلوسایبین است، باعث افزایش طول عمر در موش‌های مسن می‌شود.

این مطالعه نشان می‌دهد سیلوسایبین ممکن است یک عامل ضدپیری قوی باشد و داده‌ها نشان می‌دهند که این ترکیب، تنش اکسایشی (استرس اکسیداتیو) را کاهش می‌دهد، از آسیب به دی‌ان‌ای جلوگیری و به حفظ طول تلومر (کروموزوم‌های خطی) کمک می‌کند که همه اینها روند پیری را کُند می‌کنند.

موش‌های پیر و سفیدموی حتی پس از درمان، جوان‌تر به نظر می‌رسیدند و موهای سیاه آنها دوباره رشد کرد.

«لوئیز هکر»، نویسنده همکار این پژوهش از دانشگاه اموری به فاکس‌نیوز دیجیتال گفت: به نظر می‌رسد سیلوسایبین روند فرسایش و استهلاکی را که با پیری همراه است، کند می‌کند. او گفت: در این آزمایش‌ها مشخص شد موش‌ها و سلول‌ها سالم‌تر هستند و به‌طور قابل توجهی عمر طولانی‌تری دارند.

با آنکه این پژوهش نشان می‌دهد این موضوع ممکن است برای انسان‌ها نیز کارساز باشد اما به آزمایش‌های بسیار بیشتری نیاز است. هکر در اظهاراتی به این رسانه گفت که متخصصان باید به پرسش‌هایی مانند این پاسخ دهند که «چه پروتکل‌های بهینه‌ای برای مقدار مصرف انسان‌ها وجود دارد؟ برای آغاز درمان و دستیابی به بیشترین فواید چه سنی مناسب است؟»

او ادامه داد: آیا سنی وجود دارد که پس از آن درمان، اثربخشی نداشته باشد؟ آیا خطرات یا عوارض ناخواسته‌ای در ارتباط با درمان طولانی‌مدت وجود دارد؟ سازوکار اثر آن چیست؟ همه این پرسش‌ها باید به‌دقت بررسی شوند.

به گزارش ایندیپندنت، «گیب چارامبیدس»، بنیان‌گذار نخستین مرکز قانونی تحقیقاتی سیلوسایبین در ایالات متحده در ایالت اورگن، این یافته‌ها را «قانع‌کننده» خواند اما تاکید کرد که استفاده انسانی به غربالگری، آماده‌سازی و ایمنی سخت‌گیرانه‌تری در مقایسه با موش‌ها نیاز دارد.

او افزود افرادی که ممکن است از درمان با سیلوسایبین بیشترین سود را ببرند، کسانی‌ هستند که پس از رویدادهای مهم زندگی، مانند آسیب‌های دوران کودکی، طلاق، از دست دادن شغل یا سوگ، احساس «استیصال و درماندگی» دارند، یا کسانی که به دنبال بهبود سلامت روان خود هستند.

چارامبیدس گفت مهمانان مرکز او گزارش داده‌اند که از مشکلات جسمی مانند درد مزمن و میگرن رهایی یافته‌اند، اگرچه هیچ‌گونه آزمایش زیستی انجام نشد.

«رایان ماس» از شرکت فیلامنت هلث (Filament Health)، یک شرکت کانادایی فعال در مرحله بالینی برای توسعه داروهای روان‌گردان طبیعی، پیش‌تر در اظهاراتی به فاکس نیوز دیجیتال تاکید کرده بود که استفاده از روان‌گردان‌ها برای مقاصد درمانی باید در محیطی امن و تحت کنترل انجام شود.

ماس گفت: تجربه‌های روان‌گردان گاهی ممکن است با اضطراب، توهم و پارانویا همراه باشد. برخی بیماران که از روان‌گردان‌های سنتی استفاده کرده‌اند گزارش داده‌اند که در جریان آزمایش‌های بالینی دچار عوارض قلبی‌عروقی شده‌اند.

او توصیه می‌کند شرکت‌کنندگان در آزمایش‌های بالینی به‌خوبی آماده شوند و تحت نظارت دقیق متخصصان آموزش‌دیده قرار گیرند.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.