عوامل ایجاد نارضایتی در مردم، پس از مقاومت ۱۲ روزه؛ بایدها و نبایدهای برخورد حاکمیت با مردم

خبرآنلاین دوشنبه 30 تیر 1404 - 17:15
اگر مردم ناراضی اند و مشکلات مختلف آنها را آزار می‌دهد باعث نمی‌شود که به طور کلی با نظام قطع رابطه کنند. مردم در شرایط سختی حضور پیدا کردند که هرلحظه ممکن بود بمباران انجام شود.

مردم با حضور میلیونی در راهپیمایی‌ها و در سخت‌ترین شرایط، ایستادگی خود را در برابر تهدیدات نشان دادند و ثابت کردند که نسبت به نظام و کشور خود تعلق خاطر دارند. این حضور مردم وظایفی را برای حاکمان و اولیا امور ایجاد می‌کند.

حالا در پاسخ به این وفاداری مردم باید اصلاحاتی در برخی رویکردها انجام شود. مسئولان باید مردم را بهتر بشناسند و آنان را ولی نعمت و تصمیم‌گیرنده اصلی بدانند. اشتباهات گاهی از سوی نظام نسبت به مردم رخ داده است. یکی از اشکالات اساسی تنگ کردن دایره مردم و خودی ها است.این رویکرد باعث کنار گذاشته شدن نخبگان و افراد شایسته به بهانه "خالص‌سازی" شده است. در مقابل، فرصت برای افراد چاپلوس و متملق فراهم آمده است. 

گاهی مردم را در طرفداران، همفکران خود و کسانی که حرف ما را باید اطاعت کنند، خلاصه می‌شوند و هر فردی که با ما سر سوزنی زاویه داشت از دایره خارج کردیم. برخی افراد را از قطار پیاده کردند و گفتند این افراد خالص نیستند.

معتقدم که امام(ره) بهتر از همه مردم را شناخته بود؛ ایشان می‌گفتند که مردم همه کاره و ولی نعمت ما هستند؛ مردم مخدوم اند و ما خادم این ملت هستیم.این مردم هستند که باید تصمیم گیری کنند و اگر اشتباه هم می‌کنند حقشان است زیرا مملکت،مملکت مردم است.

«مردم» شامل تمام ایرانیان با هر دین، مذهب، مسلک و گرایش سیاسی می‌شوند. برخورد با کسانی که سلیقه ما را نمی‌پسندند، اشتباه است  مردم ایران همچنان پشتیبان نظام هستند و انتظار دارند که نظام به وظایف خود در قبال آن‌ها عمل کند.

بارها بنده شنیده ام که مردم می‌گویند ما ماهی یک بار هم نمی‌توانیم گوشت و مرغ بخوریم و این موضوع مایه شرمندگی ما مسئولان است.

این موضوع خوب نیست که کشوری که این همه سرمایه، ثروت و امکانات دارد مردمش نتوانند حداقل های زندگی خودشان را تامین بکنند.

حکومت باید نسبت به "همه مردم" احساس دین و وظیفه کند، فارغ از اینکه انقلابی هستند یا خیر، با حجاب یا بی‌حجاب. بزرگترین عامل نارضایتی مردم، تبعیض، فساد و بی‌عدالتی است، نه صرفا مشکلات اقتصادی. در حکومت دینی باید منافع مردم بر منافع جناحی، شخصی و اطرافیانش ترجیح یابد.

از همین رو، بازنگری جدی در رویکرد مسئولان نسبت به مردم و اصلاح رویه‌های اداری و اقتصادی ضرورت دارد. حکومت در برابر این مقاومت و ایستادگی مردم باید کارهای زیادی انجام دهد که در مرحله اول باید در نگاهشان به مردم تجدید نظر کنند و مردم را بهتر بشناسند.

 برخلاف بسیاری از کشورهایی که حکومت‌ها در صدد راضی کردن مردم و فراهم کردن رفاه هستند، در ایران برخی مسئولان به دنبال افزایش هزینه‌ها هستند. اقتصاد ما واقعا فشل است و مشکلاتی داریم. مسئولان ستاد اقتصادی چه در مجلس و چه در دولت نتوانستند قیمت ها و تورم را مهار و رفاه مردم را تامین کنند. تا چه زمانی باید شاهد افزایش قیمت ها باشیم؟

جایی که کارمندان و کارگران عادی درآمد بسیار کمی دارند، اما برخی مدیران حقوق‌های نجومی دریافت می‌کنند، بی‌عدالتی و تبعیض ناروا است که قابل قبول نیست.

چرا باید قدرت خرید مردم پایین بیاید؟ بنده به آن درصد کمی که آخر سال حقوق‌ها افزایش می‌یابد کاری ندارم که البته با این تورم آن افزایش حقوق هم مشکلی را حل نمی‌کند.

آیا این عدالت است که فوق لیسانس و دکتر در دانشگاه، حقوق کمتری نسبت به مدیران در شرکت‌ها دریافت کنند؟ 

 انقلاب، انقلاب پابرهنه‌ها و مستضعفان بوده اما آیا اکنون اینگونه است؟ فساد را باید به صورت ریشه ای از بین برد؛ مسئولان چه کاری انجام دادند؟ یا به طور مثال مجلس های گذشته یا مجلس فعلی چه کاری توانستند انجام دهند؟ 

برخی ادارات و سازمان‌ها به مرکزی برای «نارضایتی تراشی» تبدیل شده‌اند. 

با وجود شعارهای مبارزه با فساد، برخورد عملی کمی دیده می‌شود. کشف اختلاس‌ها، سوءاستفاده‌ها، رشوه و رانت به اراده قاطع و تصمیم انقلابی نیاز دارد.

چرا چند مفسد را که حتی جزو مقربین هم هستند جلوی چشم مردم محاکمه نمی‌کنیم؟ چرا کسانی که سوء استفاده کردند و بین مردم به عنوان سو استفاده کننده مشهور هستند هنوز هم از تریبون ها مردم را موعظه می‌کنند؟ 

تنها کسی می‌تواند با فساد مقابله کند که خودش فاسد نباشد و اطرافیانش نیز پاکدست باشند. امیرالمومنین (ع) حتی با برادر خود با قاطعیت برخورد می‌کرد.

 بیش از کمبودها و گرانی‌ها، تبعیض و بی‌عدالتی مردم را آزار می‌دهد. یک بام و دو هوا قابل تحمل نیست. صرف تعریف و تمجید از مردم کافی نیست؛ «عمل» باید مشاهده شود.

مسئولان باید تابع قرآن و نهج البلاغه باشند و عدالت علوی را حاکم کنند. دین نباید ابزار یا وسیله‌ای جهت توجیه اشتباهات باشد. چرا ما دست مردم را بسته ایم؟ مسئولان باید زمینه را برای گرایش مردم به دین فراهم کنند، نه اینکه باعث دوری آن‌ها شوند. عدم برخورد قاطع با مفسدان و عدم رعایت عدالت، نظام را خدشه‌دار می‌کند. چرا دولت برخورد نمی‌کند؟ ما به عنوان جمهوری اسلامی در پرتو اسلام، قرآن و پیامبر و ائمه هستیم.

همه ما مسئول هستیم و بعد از مرگ باید پاسخگو باشیم. 

*نماینده ادوار مجلس و فعال سیاسی اصلاح طلب

۲۹۲۲۱

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.