روغن پالم باعث بالاتر رفتن سطح کلسترول خون می‌شود؟

بهداشت نیوز دوشنبه 30 تیر 1404 - 19:45

به گزارش بهداشت نیوز پروفسور اولگ مدودف، رئیس گروه فارماکولوژی و رئیس اول دانشکده پزشکی بنیادی در دانشگاه دولتی مسکو و بنیانگذار مرکز تحقیقات تغذیه سالم، می‌گوید: «مطالعات اخیر نشان داده است که اسید پالمیتیک، که در چربی‌های گیاهی یافت می‌شود، کلسترول کل یا کلسترول LDL را افزایش نمی‌دهد. کلسترول بالا در درجه اول با مصرف بیش از حد چربی‌های اشباع مرتبط است - یعنی زمانی که آنها بیش از ۱۰ ٪ از کل رژیم غذایی را تشکیل دهند. به عنوان مثال، کره حاوی حدود ۶۰ ٪ چربی اشباع است، در حالی که روغن پالم درصد کمتری، تقریباً ۵۰ ٪، دارد.»

او می‌افزاید: «پیش از این اعتقاد بر این بود که همه اسید‌های چرب اشباع یک گروه واحد با اثرات سلامتی مشابه را تشکیل می‌دهند. با این حال، طی دو دهه گذشته، چندین مطالعه مقایسه‌ای نشان داده‌اند که اثرات سلامتی اسید‌های چرب اشباع، به ویژه در مورد نشانگر‌های زیستی بیماری‌های قلبی عروقی، متفاوت است.»

این استاد دانشگاه تأکید می‌کند که اکثر مطالعات، این ایده رایج را که اسید پالمیتیک مستقیماً باعث بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود، به‌ویژه زمانی که سطح کلسترول خون در محدوده طبیعی باشد، تأیید نمی‌کنند.

او نتیجه می‌گیرد: «درست است که روغن پالم می‌تواند سطح کلسترول را افزایش دهد، اما این کار را به همان اندازه که قبلاً تصور می‌شد، انجام نمی‌دهد و مثلاً بسیار کمتر از کره مؤثر است.»

منبع: gazeta.ru

 

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.