چرخش اجتماعی در راه است؟ / خراسان: از رفع فیلتر تا آشتی با نشاط عمومی

نامه نیوز سه شنبه 31 تیر 1404 - 09:42
روزنامه خراسان تدبیر اساسی در مسئله معیشت، برخورد قاطعانه با مفسدان اقتصادی و آقازاده ها، تجدید نظر در مسئله فیلترینگ، چرخش نخبگان در مسئولیت ها، توجه صدا و سیما به تفاوت ذائقه ها، آشتی با نشاط اجتماعی و انتظامی نکردن آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی را مصادیق تغییر رویکرد‌های اجتماعی که نیاز امروز کشور است؛ دانست.
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

ضرورت تغییر رویکرد‌ها و حفاظت از انسجام اجتماعی که در جریان جنگ دوازده روزه مقابل اسرائیل و آمریکا ایجاد شد، در روز‌ها و هفته‌های اخیر مدام تکرار شده و علاوه بر رسانه‌ها مسئولان و چهره‌های سیاسی نیز بر این مهم توجه دارند. توییت دیروز علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبری مبنی بر اینکه «حفظ انسجام ملی مورد تاکید مقام معظم رهبری می‌تواند شامل تغییر برخی رویکرد‌های اجتماعی حاکمیت و محور قراردادن رضایت مردم شود، به گونه‌ای که برای آن‌ها ملموس باشد. مردم خود را اثبات کردند و اکنون نوبت مسئولین است. شیوه‌های منقضی شده دیگر پاسخگوی جامعه پس از جنگ نخواهد بود»، اما نشان داد که در سطح عالی نظام نیز توجه ویژه‌ای به این ضرورت می‌شود.

سوال، اما اینجاست که منظور از تغییر رویکرد‌های اجتماعی دقیقا چیست؟

روزنامه اصولگرای خراسان که از رسانه‌های نزدیک به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس است در شماره امروز خود به همین موضوع پرداخته و مصادیقی را هم روشن کرده است.

خراسان نوشت:

۱- تدبیر اساسی در مسئله معیشت و رفع تنگنا‌های اقتصادی

شاید عموم جامعه نیز به این باور رسیده‌اند، وضعیت اقتصادی در کشور ما اساسا از مقولاتی نیست که بتوان به یک‎باره آن را متحول ساخت. در دو دهه اخیر نیز روسای جمهور متعدد با شعار بهبود اقتصاد پای در میدان نهادند، اما به توفیقات چندانی دست نیافتند. ولی مردم، این انتظار و مطالبه را از حکمران دارند که اگر کلیت اقتصاد ترمیم نمی‌شود، آیا بازار اقلام ضروری را هم نمی‌توان از بلبشو، ناثباتی و تکانه‌های فراوان دور ساخت؟

واضح است که ناثباتی‌های اقتصادی به ویژه در اقلام ضروری، دست مردم را از حداقل برنامه ریزی‌ها در امور و زندگی هایشان کوتاه کرده است.

۲-برخورد قاطعانه با مفسدان اقتصادی و آقازاده‌ها

اگر ادعا کنیم، کشور در ۴ دهه اخیر ضربات سهمگینی از فساد اقتصادی و گاهی نیز از ناحیه آقازاده‌ها متحمل شده، حرف گزافی نیست. شاید تعداد فساد در آقازاده‌ها آن قدر هم که در بوق و کرنا می‌شود، نباشد؛ اما فضایی که این نوع فساد پدید می‌آورد، خود از مهم‌ترین عوامل نابودی سرمایه اجتماعی است.

۳-تجدید نظر در مسئله فیلترینگ

به گواه بسیاری از کارشناسان و تعداد قابل توجهی از مسئولان، سیاست فیلترینگ تا امروز به هیچ یک از اهداف خود نائل نشده است.

سود چند ده هزار میلیاردی مافیا از فیلترشکن ها، آلوده سازی و نفوذپذیری بیشتر شبکه سایبری کشور از طریق وی پی ان ها، افزایش ترافیک و کاهش کیفیت و سرعت اینترنت، نارضایتی عمومی و... بخشی از دستاورد‌های سیاست فیلترینگ است که همچنان بر آن اصرار وجود دارد.

۴-باورمندی بیشتر به جوانان و وقت چرخش نخبگان در مسئولیت‌ها

در تمامی سال‌های انقلاب، همواره شعار جوان‎گرایی بیش از عمل به آن مورد توجه قرار گرفته است. امروز اگر از ضرورت جامعه جوان سخن گفته می‌شود، ذهن جوان، حضور جوان در تصمیم گیری‌ها هم الزامی است. بپذیریم که شرایط جهان و زیست امروز، بر مدار اطلاعات و یافته‌های جدید در حرکت است.

۵-صدا و سیما با ذائقه‌ها مهربان‌تر باشد

یک نقد همواره در ادوار مختلف صداوسیما وارد بوده که این رسانه با وجود این که قرار است، رسانه ملی باشد، اما چندان فراگیر نبوده است. در سال‌های اخیر به نظر این آسیب افزون شده و امروز به دلیل افت کیفیت محصولات، جایگاه گذشته خود را حتی نزد مخاطبان عادی و غیرسیاسی خود ندارد. آیا این رویه، آنان را به سمت سایر رسانه‌ها که محور را جذابیت و فراگیری قرار داده‌اند، سوق نداده است؟

۶-با نشاط اجتماعی غریبه نباشیم

اساسا عقل و شرع، وجود نشاط و شادابی را برای انسان می‌پسندد و به آن توصیه نیز می‌کند. حال آیا وقتی شرایط زیست و زندگی در بخش‌هایی همچون اقتصاد و معیشت دچار نارسایی است، نمی‌توان بخش‌های دیگر همچون فراهم آوری «نشاط اجتماعی» را تقویت کرد؟ آیا نشاط اجتماعی و تشویق نهاد‌های رسمی به تولید نشاط، در پیچ وخم تحریم گرفتار مانده است؟

۷-آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی را انتظامی نکنیم

وقتی گفته می‌شود، آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی، شاید ذهن اغلب ما انحصارا به مسئله «حجاب و عفاف» معطوف شود، اما اگر حوزه آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی را دایره وسیع تری درنظر بگیریم، با اندکی تامل و بررسی در پیمایش‌ها و پژوهش‌هایی که درباره آن شده است، درمی یابیم که هیچ گاه، متخصصان راه مقابله با آن را (غیر از موارد ساختارشکن) از مسیر‌های انتظامی و سلبی توصیه نکرده‌اند.

منبع خبر "نامه نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.