تقویت امنیت سایبری بانک‌ها به کاهش ریسک نقدینگی کمک می‌کند

خبرگزاری مهر سه شنبه 31 تیر 1404 - 10:14
یک کارشناس پولی و بانکی گفت:تقویت امنیت سایبری بانک‌ها به کاهش ریسک نقدینگی کمک می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی حبیب‌الله؛ کارشناس گروه پولی و بانکی مرکز پژوهش‌های مجلس، با اشاره به اینکه در زمان جنگ ایران و اسرائیل شاهد حمله سایبری به کل شبکه بانکی بودیم گفت: از بین تمام بانک‌ها و بانک مرکزی دشمن تنها توانست دو بانک را هک کند و سایر بانک‌ها با این حمله سایبری مقابله کردند. بنابراین جنگ ایران و اسرائیل یک جنگ ترکیبی بود که بخشی از حمله، شبکه بانکی و اقتصاد کشور را هدف قرار داده بود.

حبیب‌الله بیان کرد: به طور معمول، بانک‌های دنیا هک می‌شوند، اما اینکه بانک سپه در عرض دو ماه دو بار مورد حمله سایبری قرار می‌گیرد نشان می‌دهد که ریسک فناوری اطلاعات این بانک زیاد است؛ بنابراین بانک مرکزی باید نظارت‌های ویژه ای را بر این بانک اعمال کند.

این کارشناس گروه پولی و بانکی مرکز پژوهش‌های مجلس عنوان کرد: افزایش ریسک فناوری اطلاعات این بانک موجب خروج سپرده‌ها شد، در ادامه این موضوع موجب شد تا بانک سپه از بانک مرکزی اضافه برداشت کند، بنابراین با افزایش امنیت بانک‌ها می‌توان فشار بر منابع بانک مرکزی را کاهش داد و ریسک نقدینگی را مدیریت کرد.

حبیب‌الله ابراز داشت: یکی از وظایفی که رئیس کل بانک‌های مرکزی دنیا انجام می‌دهند، سیاست‌های ارتباطی است. در این رابطه رئیس کل بانک مرکزی کشورمان در زمان جنگ ۱۲ روزه از شعب بانکی دیدار کرد که این موضوع بسیار مهم و حیاتی بود.

وی در پایان تاکید کرد: این حرکت آقای فرزین موجب شد تا فکر و تحلیل‌های مردم و فعالان اقتصادی به این سمت نرود که نظام بانکی دچار بحران شده و یا اینکه احتمال دارد نظام پرداخت متوقف شود. بنابراین بازدید از شعب بانک‌ها حرکت مثبتی بود که به مردم دلگرمی داد و ترس عمومی و پَنیک را از بین برد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.