به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی عصر چهارشنبه در کارگاه آموزشی هیئت امنا و خدام بقاع متبرکه کردستان به تشریح ویژگیهای رهبری و مدیریت در مساجد و اماکن متبرکه پرداخت و بر اهمیت معنویت، خدمتگزاری و تکریم زائران تاکید کرد.
وی با اشاره به روایت امام باقر (ع) در خصوص ویژگیهای رهبر، گفت: رهبری یک جامعه، چه در سطح کلان و چه در یک اداره یا مسجد، نیازمند سه خصلت تقوا، صبر و حسن خلافت است.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان اذعان کرد: کسی که در اماکن متبرکه متولی میشود، باید خودش اهل مسجد، جماعت و معنویت باشد و نمیشود یک فرد بی معنویت در این مکانها کار کند چرا که فضا پر از معنویت است و متولی باید رفتاری داشته باشد که این احساس معنویت را به دیگران منتقل کند.
حجتالاسلام والمسلمین پورذهبی با تاکید بر لزوم خدمتگزاری در این اماکن گفت: هر کسی که در مسجد یا بقعهای هیئت امناست، باید خود را در خدمت آنجا بداند، نه اینکه آنجا را در خدمت خود و باید پرسید من برای این مکان چه کاری میتوانم انجام دهم، نه اینکه اینجا برای من چه منفعتی دارد.
وی ادامه داد: رکن اصلی کار در بقاع و مساجد، مسائل فرهنگی است و باید به دست امام جماعت یا افراد دغدغهمند سپرده شود، چرا که بدون کار فرهنگی، فعالیت در این مکانها فایدهای ندارد.
وی با اشاره به اهمیت جذب جوانان و نوجوانان به این اماکن، خاطر نشان کرد: باید از حضور بچهها در مساجد و حسینیهها استقبال شود و خانوادهها باید فرزندانشان را بیاورند و ما باید فضایی ایجاد کنیم که آنها جذب شوند.
نماینده ولی فقیه در کردستان با تاکید بر لزوم پر رفت و آمد بودن مساجد و بقاع متبرکه، اظهار کرد: مسجد و بقعهای که رفت و آمد نداشته باشد، فایدهای ندارد باید زمینه حضور مردم خصوصاً جوانان و نوجوانان را فراهم و این مکانها باید پناهگاه مردم شوند.
حجتالاسلام والمسلمین پورذهبی اذعان کرد: نظم، نظافت و تمیزی این اماکن ضروری است و این مکانها متعلق به اهل بیت (ع) هستند و باید از خانههای خودمان تمیزتر باشند که متأسفانه در کشور ما به جز اندکی، اینگونه نیست پس باید تلاش کنیم تا مساجد و بقاع متبرکه در بهترین شرایط نگهداری شوند.
وی تصریح کرد: برگزاری نماز جماعت در این اماکن ضروری است و امیدواریم با حضور مسئولان مربوطه، این تحول در تمام استانها ایجاد شود.