توسعه سکوی بومی هوشمند در حوزه مدیریت ساخت تأسیسات صنعتی

صدا و سیما پنج شنبه 02 مرداد 1404 - 10:16
یکی از شرکت‌های مستقر در مرکز رشد فناوری نخبگان منطقه بین‌المللی نوآوری ایران، موفق به طراحی و پیاده‌سازی نخستین سکوی جامع و بومی مدیریت ساخت و نصب تأسیسات صنعتی شد.

توسعه سکوی بومی هوشمند در حوزه مدیریت ساخت تأسیسات صنعتی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، این سکو (پلتفرم) در حوزه مدیریت پروژه‌های EPC در نقش مدیر کنترل پروژه، توانسته است فرایند‌های پیچیده مدیریت مهندسی، تأمین، ساخت و راه‌اندازی را به شکلی یکپارچه و هوشمند دیجیتالی کند.

امیر صالحی مدیرعامل این شرکت در خصوص سامانه توسعه داده شده در این شرکت گفت: سامانه پندار، بر پایه استاندارد PMBOK طراحی شده و چهار فاز اصلی پروژه‌های صنعتی را پوشش می‌دهد. این سامانه در سه‌لایه عملیاتی جمع‌آوری داده، پردازش و کنترل پروژه و هوش مصنوعی طراحی شده است.

وی افزود: در لایه جمع‌آوری داده؛ دیجیتالی‌سازی همه فرایند‌های اجرایی و بازرسی میدانی، با امکان مستندسازی لحظه‌ای توسط بازرسان با استفاده از نرم افزار تلفن همراه اختصاصی مدنظر بوده است. در لایه پردازش و کنترل پروژه؛ پردازش داده‌ها و تجمیع در ساختار WBS، با امکان تولید خودکار اسناد کنترلی پروژه در پندار قابل‌دسترسی است.

صالحی در خصوص لایه هوش مصنوعی این سامانه افزود: این لایه، تحلیل لحظه‌ای داده‌های پروژه با استفاده از ماژول‌های تخصصی مانند مدیریت ریسک، منابع انسانی، پشتیبانی و قرارداد‌ها است. این ماژول‌ها مبتنی بر مدل‌های زبان بزرگ (LLM) توسعه یافته‌اند و توانایی تعامل گفتاری و نوشتاری با مدیر پروژه را دارند.

مدیر عامل این شرکت یکی از نوآوری‌های برجسته این سامانه را ورود داده در لحظه تولید و مستندسازی بی‌درنگ اطلاعات فنی بیان کرد و یادآور شد: برای نمونه، عملیات‌هایی مانند جوشکاری که در طر ح های نفت و گاز روزانه صد‌ها مورد آن انجام می‌شود، مستقیماً توسط ناظر در محل، کنترل و در سامانه ثبت می‌شود؛ درحالی‌که این فرایند در روش سنتی شامل چندین مرحله اسناد کاغذی، تأیید، بایگانی و ورود دستی اطلاعات بود.

وی ادامه داد: پندار ، اولین سامانه‌ای است که مدل سه‌لایه جمع‌آوری، پردازش و تحلیل هوشمند داده را به طور یکپارچه در محیط EPC پیاده‌سازی کرده است. در حال حاضر نسخه عملیاتی این سامانه در دو شرکت از جمله شرکت بین‌المللی بازرسی آسکو و پالایشگاه پارسیان سپهر نصب شده و فرایند تأمین و بازرسی کالای این پروژه‌ها به طور کامل خودکار شده‌اند.

صالحی، مقیاس‌پذیر و پروژه محور بودن، پشتیبانی از صنایع مختلف، هوش مصنوعی قابل‌تعامل و تولید لحظه‌ای اسناد و حذف کامل صورت‌وضعیت‌های سنتی را از مهم‌ترین ویژگی‌های فنی این سامانه ذکر کرد و افزود: این سامانه نمونه‌ای از تلاقی صنعت، فناوری دیجیتال و هوش مصنوعی در بستر بومی ایران است؛ نمونه‌ای که نه‌تنها شکاف‌های دیجیتال موجود در حوزه ساخت و نصب را پر می‌کند، بلکه الگویی جدید از مدیریت پروژه مبتنی بر فناوری‌های نوین را ارائه می‌دهد.

 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.