به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، با حضور در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر گفت: برای عبور از تنش آبی چارهای جز صرفهجویی ۲۰ درصدی وجود ندارد.
وی با اشاره به وضعیت فعلی مصرف در تهران افزود: در حال حاضر، ۳۱ درصد از مشترکان بر اساس الگوی تعریفشده مصرف میکنند. ۶۲ درصد مصرفی معادل یک و نیم برابر الگو دارند و حدود ۷ درصد از مشترکان در وضعیت قرمز قرار دارند و مصرف آنها دو برابر میزان استاندارد است.
اردکانی ادامه داد: طبق قانون، باید منابع آب بیش از میزان مصرف باشد، اما در وضعیت تنشزا، مصرف از منابع پیشی گرفته و این وضعیت ناپایدار قابل دوام نیست. نمیتوان اجازه داد در این شرایط بحرانی، بخشی از منابع آبی در استخرها و مصارف غیرضروری مصرف شود.
وی تأکید کرد: وضعیت آب تهران و کشور به طور کلی بحرانی است و تنها راه مقابله با آن، مدیریت دقیق مصرف و صرفهجویی حداقل ۲۰ درصدی توسط شهروندان است.
سجاد سیف، کارشناس صنعت آب، نیز گفت: تنش آبی در بسیاری از کشورها وجود دارد و موضوع رعایت الگوی مصرف آب در زمانهای مختلف بهطور جدی تعریف شده است. در این الگو، قیمت آب در مناطق مختلف ثابت نیست و عملاً این سیاست باعث میشود مردم به سمت مصرف کمتر هدایت شوند تا هزینه بیشتری برای آب پرداخت نکنند.
وی تأکید کرد: موفقیت نهایی در حل مشکل فعلی آب، نیازمند هماهنگی کامل میان چهار عامل کلیدی است: فناوری، قانون، اقتصاد و مشارکت اجتماعی. اگر هر کدام از این بخشها ضعیف عمل کنند، ضعف در کل اجرای این موضوع بروز میکند.
سیف ادامه داد: در حال حاضر ما علاوه بر مسئله فناوری، با چالشهایی در زمینه قانون، انگیزههای اقتصادی و مشارکت اجتماعی نیز روبهرو هستیم. اما نکته اصلی این است که باید زیرساختهای فناوری توسعه یابد و از پایش مستمر و استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا برای مدیریت بهتر منابع آب بهره برد.
علی اردکانیان، مدیرعامل آبفای استان تهران، افزود: اگر میزان بارندگی را در پنج سال اخیر بررسی کنیم، متوجه میشویم که همیشه کمتر از ۲۸۰ میلیمتر بارش داشتهایم. این در حالی است که در طول ۶۰ سال گذشته، در استان تهران فقط دو سال خشکسالی داشتیم و به جز یک سال، باقی سالها بارندگی مناسبی ثبت شده است.
وی افزود: برای مثال، در سال ۱۳۷۲ میزان بارندگی تنها ۴۰ میلیمتر بود. سال قبل از آن ۳۵۷ میلیمتر و سال بعد ۳۲۰ میلیمتر بارش داشتیم. بنابراین، به طور کلی بارشهای کم، معمولاً در سالهای بعد جبران شده است.
اردکانیان توضیح داد: در کشورهای توسعهیافته، بهویژه در قاره سبز (اروپا)، میانگین بارندگی سالانه حدود ۷۵۰ میلیمتر است، در حالی که در استان تهران، میزان بارش امسال تنها ۱۵۰ میلیمتر بوده و پیشبینی ما این است که این رقم نهایتاً به ۲۸۰ میلیمتر برسد.
وی تصریح کرد: الگوی متوسط مصرف آب در شهر تهران حدود ۲۵۰ لیتر در روز است، در حالی که این رقم در کشورهای توسعهیافته حدود ۱۶۸ لیتر میباشد.
مدیرعامل آبفای تهران با ارائه آماری دقیق از مصرف آب افزود: حدود ۳۱ درصد از شهروندان تهرانی، ۱۳۱ لیتر آب در شبانهروز مصرف میکنند. ۶۲ درصد بین ۱۳۰ تا ۲۶۰ لیتر و ۷ درصد از شهروندان بیش از ۲۶۰ لیتر آب در روز مصرف دارند. این آمار نشان میدهد که ما نیاز جدی به مدیریت مصرف و افزایش آگاهی عمومی درباره استفاده بهینه از منابع آبی داریم.
اردکانیان همچنین تأکید کرد: طبق آمار، فقط ۹ درصد از مصرف آب مربوط به بخش خانگی است؛ اما همین میزان نیز باید به صورت بهینه مدیریت شود تا از بحران کمآبی پیشگیری کنیم.
درحال تکمیل...