دولت باید عرضه خودرو را بر اساس نیاز واقعی مردم تنظیم کند/کاهش تعرفه واردات و بازنگری نظام تعرفه‌گذاری

افکار نیوز شنبه 04 مرداد 1404 - 19:24
دبیر کمیسیون صنایع و معادن با بیان اینکهدمیزان عرضه خودرو باید متناسب با تقاضای واقعی تنظیم گردد،افزود: کاهش تعرفه واردات خودرو نه‌تنها به تنظیم عرضه و تقاضا کمک می‌کند، بلکه بازار را متعادل ساخته و انگیزه‌های سوداگری را نیز کاهش می‌دهد.
دکتر حسنعلی محمدی، نماینده مجلس شورای اسلامی ، در گفت‌وگو با افکارنیوز، با تأکید بر اینکه تبدیل خودرو از کالای سرمایه‌ای به کالای مصرفی نیازمند سازوکار اجرایی است، گفت: یکی از مباحث جدی بازار خودرو در کشورمان، تغییر نگاه به خودرو از یک کالای سرمایه‌ای به کالای مصرفی مورد نیاز مردم است، برای تحقق این هدف، به برنامه‌ها و سازوکارهای اجرایی مشخصی نیاز داریم.
نماینده مردم فسا در مجلس دوازدهم تأکید کرد: باید عرضه خودرو به گونه‌ای تنظیم شود تا هر شهروندی که نیاز به خودرو دارد، بدون قرار گرفتن در صف‌های انتظار طولتنی مدت و بدون حاشیه ، رانت قیمتی میان بازار و کارخانه، به راحتی بتواند خودرو مورد نظر خود را تهیه کند.
دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه افزود: با توجه به بازدیدهای صورت گرفته و بررسی آمارهای موجود از خودروسازان، بخشی از خودروهای خریداری شده به دلیل عدم مراجعه برای سرویس‌های فنی در زمان مقرر یا پس از طی مسافت مشخص، به عنوان کالای سرمایه‌ای نگهداری شده و وارد چرخه مصرف نشده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که هنوز بخش قابل توجهی از تقاضای بازار، با انگیزه سرمایه‌گذاری صورت می‌گیرد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه میزان عرضه خودرو باید متناسب با تقاضای واقعی تنظیم گردد، یادآور شد: کاهش تعرفه واردات خودرو نه‌تنها به تنظیم عرضه و تقاضا کمک می‌کند، بلکه بازار را متعادل ساخته و انگیزه‌های سوداگری را نیز کاهش می‌دهد.
دبیر کمیسیون صنایع و معادن ضمن ارائه راهکار ادامه داد: یکی از راهکارهای مؤثر برای تحقق این اهدف، تسهیل واردات خودرو است که می‌تواند به تنظیم عرضه و پاسخگویی سلایق متنوع مصرف‌کنندگان کمک کند. با این وجود،توجه به ابعاد اقتصادی، زیست‌محیطی و آلایندگی خودروهای وارداتی نیز باید مدنظر باشد تا از ارزبری نامعقول جلوگیری شود.
وی همچنین یادآور شد: بر اساس آمار ها برخی خودروها در کشورهای اروپایی عمدتاً به دلایل زیست‌محیطی و آلایندگی از چرخه مصرف خارج می‌شوند، درنتیجه نباید خودروهایی وارد کنیم که کشورهای تولیدکننده خط تولید آن‌ها را متوقف کرده‌اند.
دبیر کمیسیون صنایع و معادن در ادامه تاکید کرد:نظام تعرفه‌گذاری خودرو باید مورد بازنگری قرار گیرد تا حقوق مصرف‌کننده و منافع تولیدکننده داخلی، هر دو به شکل مطلوب تأمین شود؛ چراکه از یک سو تولیدکننده داخلی باید توان ادامه کار و توسعه محصول را داشته باشد و از سوی دیگر، مصرف‌کننده که بالاترین اولویت در بازار خودرو است، بتواند به کالای مورد نیاز خود دسترسی یابد.
محمدی درمورد تأثیر کاهش تعرفه واردات بر قیمت خودروهای داخلی خاطرنشان کرد: این اقدام به عنوان یکی از ابزارهای تنظیم بازار عمل می کند، چراکه با افزایش واردات و متنوع‌تر شدن عرضه، معمولاً فشار قیمتی در بازار داخلی کمتر شده و التهاب قیمت ها به تدریج کاهش خواهد یافت.

منبع خبر "افکار نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.