عبور از بحران آب با آبیاری هوشمند و الگوی کشت

صدا و سیما یکشنبه 05 مرداد 1404 - 12:46
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به شرایط خشکسالی گفت: توسعه گلخانه‌ها، اصلاح الگوی تغذیه، رعایت تناوب کشت، مبارزه با علف‌های هرز، آبیاری شبانه و کاهش ضایعات ضروری است.

عبور از بحران آب با آبیاری هوشمند و الگوی کشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ صفدر نیازی شهرکی ، نسبت به شرایط بحرانی منابع آب کشور هشدار داد و افزود: گزارش‌های هواشناسی نشان می‌دهد کشور با تداوم خشکسالی مواجه خواهد بود، این وضعیت مستلزم مدیریت جدی مصرف آب در بخش کشاورزی است.

وی افزود: مصرف سالانه آب در بخش کشاورزی کشور در سال عادی حدود ۷۰ میلیارد مترمکعب است که ۲۰ میلیارد آن در بخش باغبانی، ۴۶ میلیارد متر مکعب در حوزه زراعت و مابقی در دام، شیلات و سایر بخش‌ها مصرف می‌شود.

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: براساس برنامه هفتم ، باید مصرف آب کشاورزی تا سال ۱۴۰۷ به ۶۵ میلیارد مترمکعب و براساس سند امنیت غذایی در سال ۱۴۱۱ باید به ۵۱ میلیارد مترمکعب کاهش یابد، که با توجه به خشکسالی اخیر در سال زراعی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ ناخواسته با این محدودیت مواجه شده‌ایم، بنابراین باید با همین میزان آب بخش را مدیریت کنیم.

وی توسعه آبیاری هوشمند را یکی از راهکار‌های کلیدی برای افزایش بهره‌وری دانست و گفت: در حال حاضر ۳.۲ میلیون هکتار از اراضی کشور تحت پوشش سامانه‌های نوین آبیاری قرار دارند؛ آبیاری هوشمند با مدیریت نیاز آبی بر اساس اقلیم، رطوبت خاک و بافت خاک دمای زمین و هوا و سایر متغییر‌های اقلیمی می‌تواند بهره‌وری آب را تا دو برابر افزایش دهد و بنا داریم در سال ۱۴۰۴ حدود ۴۰ درصد اعتبارات سامانه‌های نوین آبیاری را به این طرح اختصاص دهیم.

نیازی شهرکی به ضرورت اجرای کامل طرح الگوی کشت بر اساس تناسب اراضی مورد مطالعات موسسه تحقیقاتی خاک و آب تأکید کرد و با بیان این که بخشی از منابع آبی کشور در ضایعات محصولات کشاورزی هدر می‌رود، گفت: توسعه گلخانه‌ها، اصلاح الگوی تغذیه، رعایت تناوب کشت، کشت نشا، مبارزه با علف‌های هرز، آبیاری شبانه و کاهش ضایعات ضروری است.

وی با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت‌های استانی و تقویت کارگروه‌های ماده ۱۱ در استان‌ها گفت: برای عبور از بحران آب، نیازمند همگرایی همه بخش‌ها و تولید کنندگان محترم بخش کشاورزی هستیم و کشاورزان باید قانونا به رعایت الگوی کشت ملزم شوند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.