استاندار تهران: میزان پرشدگی سدهای چهارگانه حدود ۱۳ درصد است

عصر ایران یکشنبه 05 مرداد 1404 - 20:16
محمدصادق معتمدیان در پایان جلسه امروز عصر  هیات  دولت در جمع خبرنگاران درباره معضل آب تهران بیان کرد: امروز در هیئت دولت گزارشی از وضعیت آب تهران، آخرین وضعیت اقدامات و همینطور پیشنهادات و راهکارهای اجرایی را به رئیس‌جمهوری ارائه کردیم. 
استاندار تهران درباره وضعیت آب شرب در تهران توضیحاتی ارائه کرد.
 
به گزارش ایلنا،  محمدصادق معتمدیان در پایان جلسه امروز عصر  هیات  دولت در جمع خبرنگاران درباره معضل آب تهران بیان کرد: امروز در هیئت دولت گزارشی از وضعیت آب تهران، آخرین وضعیت اقدامات و همینطور پیشنهادات و راهکارهای اجرایی را به رئیس‌جمهوری ارائه کردیم. 
 
استاندار تهران افزود: تغییرات اقلیمی که در سال‌های اخیر در سطح کشور استان تهران داشتیم، وضع کاهش بارندگی‌ها که با توجه به تغییرات اقلیمی پنجمین سال خشکسالی را پشت سر می‌گذاریم و امسال ۱۵۶ میلیمتر بارندگی داشتیم که نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد کاهش داشته است؛ نسبت به بلندمدت هم بیش از ۴۲ درصد ما کاهش بارندگی داشتیم، در کنار آن کاهش بارندگی در سال‌های اخیر هم تجربه کردیم. تغییر در نوع بارش‌ها را هم داشتیم تا جایی که بارش ما بیشتر باران بوده که باعث شده ذخایر برفی ما کاهش پیدا کرد و در فصول گرما و مرداد در سر شاخه‌های ارتفاعات منطقه شاهد ذوب شدن برف‌ها باشیم.
 
وی  با اشاره به وضعیت سدهای کشور اظهار کرد: در سدهای چهارگانه که تامین‌کننده آب تهران هستند به دلیل کاهش ذخایر برفی با کاهش حجم قابل‌توجهی پشت سدها مواجه بودیم. آخرین آمار نشان می‌دهد حدود ۱۳ درصد در این چهار سد پرشدگی داریم و ۸۷ درصد از سدهای چهارگانه خالی است. غیر از سد طالقان که درواقع بخشی از آب استان قزوین البرز و تهران رو هم تامین می‌کند که با احتساب سد طالقان نیز تقریباً ۲۰ درصد میزان پرشدگی سدهای پنجگانه است. آب تهران از دو بخش تأمین می‌شود، یک بخش آب‌های سطحی است که از طریق سدهای پنجگانه است و یکی هم از طریق سفره های زیرزمینی است که تقریبا ۶۲ درصد از آب شرب تهران از طریق سفره‌های زیرزمینی و ۳۸ درصد هم از طریق سدهای پنجگانه تامین می‌شود اما نسبت به ۱۰ سال گذشته این رابطه معکوس شده و الان به دلیل کمبود بارش‌ها متاسفانه برداشت‌های نامتعارفی را از سفره‌های زیرزمینی شاهدیم و تبعات زیست محیطی، یکی از آن‌هاست.
 
معتمدیان تاکید کرد: در کنار آن افزایش دما را داریم که هر درجه افزایش دمای معمولاً بالای ۳۸ درجه، پنج درصد مصرف آب را افزایش می‌دهد. امسال تقریبا ۲ درجه نسبت به سال قبل افزایش دما داشتیم و موضوع تبخیر هم در کنار این موضوع باید لحاظ شود. مهمترین عاملی که در تهران باعث وضعیت امروز ما شده تراکم جمعیتی است یعنی اگر میانگین مصرف از منابع تجدیدپذیر را در نظر بگیریم در همه کشور حداکثر ۸ درصد از منابع آبی در بخش شرب و بهداشتی است اما در استان تهران این عدد ۴۲ درصد است که به دلیل تراکم جمعیتی است. اگر ما در هر کیلومتر مربع میانگین ۴۹ نفر جمعیت داشته باشیم در استان تهران متاسفانه از عدد ۱۰۰۰ هم عبور کردیم و ۲۱ برابر نسبت به میانگین کشور بارگزاری جمعیتی شده است که مخرج مشترک عمده چالش‌ها و مسائل استان تهران است.
 
استاندار تهران ادامه داد: یکی از بهترین راهکارها استفاده از کاهنده‌هاست و مدیریت درست مصرف. ۶۲ درصد از شهروندان تهرانی تا دو برابر نسبت به الگوی مصرف بیشتر مصرف می‌کنند. عدد الگوی مصرف ما ۱۳۰ لیتر است میانگین ۲۰۰ لیتر مصرف روزانه هر شهروند تهرانی است. ۲۰ درصد کاهش مصرف حداقل سالانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی رو به دنبال خواهد داشت. در تهران شرایطی فراهم کردیم که امور مشترکان جابجایی و تعویض شیرآلات کاهنده را انجام دهند که ۳۰ تا ۳۵ درصد باعث صرفه‌جویی در مصرف آب است.
 
وی گفت:۳۰ درصد مصرف آب مربوط به استحمام، ۳۰ درصد مربوط به شست‌وشو و ۴۰ درصد هم سایر مصارف است که عمده اسراف در این ۴۰ درصد است که شامل شست‌وشوی خودرو و حیاط و آبیاری باغچه‌ها و امثال آن است که اگر از این ۴۰ درصد پرتی ۲۰ درصد را مدیریت کنیم کار بزرگی است. امیدواریم با حمایت دولت بتوانیم زمینه تعویض کاهنده‌ها را انجام دهیم که با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار بگیرد که بدون اخذ وجه از طریق امور مشترکان و از قبوض آب قابل کسر است که به صورت اقساط ۱۲ تا بیست‌وچهار ماهه انجام می‌گیرد.
 
معتمدیان ادامه داد: ادامه داد: در تهران چیزی به نام قطعی آب نداریم امروز به دلیل ضرورتی که ایجاد کردیم فشار را به ۹ دهم و هشت‌دهم و هفت‌دهم رساندیم که باعث صرفه‌جویی می‌شود. ۸۰ درصد از مردم در آپارتمان‌ها و برج‌ها امکان ذخیره آب یعنی مخزن و پمپ را دارند و ۲۰ درصد هم که فاقد پمپ هستند که تلاش ما این است بتوانیم بهره‌برداری مردم از امکانات را فراهم کنیم. نظارت بر بازار، نظارت بر قیمت‌های پمپ‌ها از سوی تعزیرات در سطح استان تهران در حال انجام است.برنامه بلندمدتی داریم که طرح‌های آمایشی است تا باتوجه به سیاست‌های محدودسازی که در بارگذاری جمعیتی انجام می‌گیرد، آب پایدار و باکیفیت برای سال‌های آتی را انجام دهیم.
پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.