دلیل اول و اصلی طلاق نداشتن این مهارت است

بهداشت نیوز یکشنبه 05 مرداد 1404 - 20:20

به گزارش بهداشت نیوز، خیانت و عدم تعهد خانوادگی، مشکلات و معضلات اقتصادی، اختلافات فرهنگی و سنی، عدم مهارت حل مسئله، بیماری‌های جسمی و روحی طرفین، انتظارات غیرواقع‌گرایانه، اعتیاد، قطع یا کم شدن رابطه عاطفی، ضعف نظام آموزشی و سیستمی در آموزش‌های پیش از ازدواج و تفاوت‌های شخصیتی زیاد از جمله دلایل اصلی طلاق است.

از این میان نداشتن مهارت حل مسئله شاید در زمره چند دلیل اول و اصلی طلاق قرار بگیرد. این مهارت از دوران نوجوانی در افراد شکل می‌گیرد و چنانچه هر کدام از زوجین این مهارت را نداشته باشند، مقوله ازدواج و زندگی مشترک با مشکلات فراوانی همراه می‌شود.

ترومای طلاق بیش‌ترین آسیب روانی را به فرد می‌زند

امیررضا خرم‌روز، کارشناس ارشد مشاوره خانواده در همین زمینه با تاکید بر اهمیت مقوله ازدواج و اهمیت مهارت حل مساله اظهار کرد: مقوله ازدواج از مهم‌ترین مسائل در زندگی است که روی همه ابعاد زندگی افراد تاثیر می‌گذارد لذا لازم است تا در انتخاب شریک زندگی نهایت دقت خود را به کار ببریم چرا که در صورت شکست با تروماهای پس از آن مواجه می‌شویم و ترومای طلاق بعد از ترومای فوت عزیزان قطعا بیش‌ترین آسیب روانی را به فرد خواهد زد.

عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران در خصوص لزوم اهمیت مسئولیت‌پذیری در زند گی مشترک، تصریح کرد: برای ازدواج ابتدا باید آمادگی پذیرش مسئولیت را در خود تقویت نماییم و مطمئن شویم آیا فرد مقابل معیارهای یک زندگی مشترک را دارد یا خیر، در واقع اگر ازدواج ما با فردی باشد که با معیارهای ما منطبق نیست یا یک ازدواج سنتی بدون شناختِ لازم داشته باشیم و یا حتی خودمان انتخاب کرده باشیم اما این انتخاب بر اساس هیجان شکل گرفته باشد؛ در این صورت دیگر توانایی حل مسئله مطرح نیست و زندگی با شکست مواجه می‌شود و نکته‌ای که در این جا مهم است اهمیت شناخت قبل از ازدواج است.

وی درباره چرایی عدم تفاهم طرفین در ازدواج اظهار کرد: وقتی بدون شناخت کافی ازدواج می‌کنیم عدم تفاهم در ازدواج پیش می‌آید. در اصل هیچ دو شخصی نمی‌توانند مثل هم باشند؛ اما چیزی که برای ازدواج لازم است این است که افراد بتوانند عیب‌ها و نقص‌های هم‌دیگر را بپذیرند و در جهت رشد هم قدم بردارند تا زندگی پا بگیرد.

 این مشاور خانواده با بیان اینکه وقتی بین زوجین علاقه‌ای وجود نداشته باشد مهارت حل مسئله نیز به کار نخواهد آمد، گفت: همه این موارد به شناخت زوجین از همدیگر و پذیرش‌شان نسبت به یکدیگر و سپس مهارت حل مسئله مربوط می‌شود.

 اهمیت یادگیری مهارت حل مسئله قبل از ازدواج

این پژوهشگر ادامه داد: یادگیری مهارت حل مسئله در قبل از ازدواج بسیار مهم است چون برخی افراد این مهارت‌ها را بلد نیستند و برخی ذهنیت‌شان درباره ازدواج متفاوت است؛ بهترین زمان برای یادگیری مهارت حل مسئله در ازدواج، زمان ورود به دانشگاه است و بهتر است در دروس دانشگاهی نیز به این مهارت‌ها پرداخته شود.

خرم‌روز توضیح داد: در اصل جنس مرد و زن متفاوت است، مثلا زنان از جزء به کل نگاه می‌کنند و مردان از کل به جزء و نداستن و بلدنبودن زن و مرد از یک‌دیگر می‌تواند سبب بروز مشکل در زندگی مشترک شود ولی یادگیری مهارت زن بودن و مرد بودن می‌تواند در پذیرش همدیگر در زندگی مشترک کمک کننده باشد.

این نوروتراپیست همچنین گفت: اگر بین زوجین علاقه و تفاهم و پذیرشی باشد، درونگرایی یا برونگرایی خودش را در این مسیر نشان نمی‌دهد و نمی‌توان گفت چون یک فرد درونگرا است و کم‌تر صحبت می‌کند، نمی‌تواند از پس زندگی بربیاید و چنین شخصی، شخصی منزوی است، بلکه با داشتن چنین ویژگی‌ای هم می‌توان از پس زندگی برآمد و موفق عمل کرد.

وی با اشاره به یک سری  اختلالات شخصیتی از جمله اختلالات پارانوئید و اختلال شخصیت مرزی، ادامه داد: قطعا تراپیست‌ها نمی‌توانند ازدواج کردن با این افراد را پیشنهاد بدهند چون زندگی‌ها  و ازدواج‌ها ممکن است با دردسر و مشکل همراه بشوند؛ در کتاب عشق ویرانگر این اختلالات شخصیتی همراه با نمونه‌هایی مطرح شده است. مثلا شخصیت‌های مرزی ممکن است خود را عاشق و شیدای طرف مقابل نشان دهند ولی پس از ورود به زندگی دائما حالات نوسان خلقی ایجاد بشود و چه بسا در اغلب این شخصیت‌ها، خیانت کردن و خلاف جهت آب شناکردن وجود دارد.

این مشاور خانواده در خصوص نقش و اهمیت متولیان آموزش‌دهی مهارت‌های زندگی در جامعه، اظهار کرد: مهارت حل مسئله از مهارت‌هایی است که رسانه‌ها بسیار می‌توانند در آموزش آن نقش ایفا کنند، همچنین شهرداری‌ها و از همه مهم‌تر دولت بهتر است برای چنین مواردی برنامه داشته باشد تا نهایتا در سطح جامعه ازدواج‌هایی رخ دهد که کمتر منجر به شکست شود.

اکثر طلاق‌ها در دوران عقد و ۱۰ سال اول زندگی رخ می‌دهد

این پژوهشگر خانواده با بیان این که اکثر طلاق‌ها در دوران عقد و ۱۰ سال اول زندگی رخ می‌دهد، بیان کرد: همه ما باید در زندگی چرخه اولویت‌بندی داشته باشیم که در آن ابتدا خود، همسر، فرزندان، خانواده و سپس دوستان را اولویت قرار دهیم و فقط در این صورت است که می‌توانیم در جریان زندگی با اطمینان و رضایت‌بخش قدم برداریم.

عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران با تاکید بر اهمیت مشاوره‌های قبل از ازدواج در شناخت طرفین از یکدیگر و کاهش طلاق، خاطرنشان کرد: مشاوره پیش از ازدواج به همه افراد توصیه می‌شود. همه افراد در روابطشان می‌خواهند بهترین تصویر را از خود ارائه دهند که تراپیست‌ها در این زمینه می‌توانند افراد را به شناخت بهتر از خود و شناخت از طرفین برسانند و در نهایت خود افراد باید به این درک برسند که مشاوره پیش از ازدواج تا چه اندازه ضروری است چون هر فردی با یک فرهنگ و یک اساس در خانواده‌ای خاص و متفاوت از دیگران رشد پیدا کرده است و هر اختلاف‌نظری می‌تواند در صورتی که مدیریت نشود در زندگی ایجاد مشکل بکند.

خرم‌روز در پایان با بیان این که پایین بودن آمار ازدواج بهتر از بالا رفتن آن در صورت افزایش طلاق‌هاست، تصریح کرد: در مشاوره‌های قبل از ازدواج مباحثی مثل شناخت بلوغ اقتصادی و بلوغ جنسی و برخی اشتراک‌نظرها، علایق و سلایق و موارد اختلاف بررسی می‌شود که در مجموع امیدوارم آگاهی مردم در زمینه ازدواج بالا برود چرا که مهم این است که ازدواج آگاهانه داشته باشیم و نه این که فقط آمار ازدواج را بالا ببریم چون پایین بودن آمار ازدواج بهتر از بالارفتن آن در صورت ختم شدن به طلاق است.

منبع: ایسنا

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.