به گزارش بهداشت نیوز، اثرات مشابه این رژیم(رژیم کم پروتئین و پُر فیبر) در رژیم مدیترانه مشاهده میشود که این رژیم غذایی میتواند در بهبودی آنزیم های کبدی نقش موثری ایفا کند.
در طب ایرانی، زمانی که فردی با تب یا با علائمی از التهاب مراجعه می کند، موضوع تغذیه از اهمیت بیشتری برخوردار می شود؛ به طور مثال، فرد باید، دوره هایی از رژیم های سوپی، آشی و غذاهای سبک را طی کند تا پدیده التهابی که در کبد فرد اتفاق افتاده است، فروکش نماید.
تاکید می شود که فرد مبتلا به التهابات کبدی حتما شکم روش خوبی داشته باشد؛ زیرا این موضوع کمک میکند که فشار زیادی بر آن قسمتی از دستگاه گوارش که مجرای صفراوی و مجرای لوزالمعده به هم وصل شده و به روده کوچک خالی می شوند، نباشد و در واقع باعث شود که دفع صفرا راحت تر انجام گیرد و بار کمتری بر روی کبد باشد.
استفاده از مُلَیِن های گیاهی مانند تَمر هندی، آلو بخارا، سبزیجاتی مانند گشنیز و خُرفه در رژیم غذایی روزانه تا زمانی که التهاب کبد کاهش یابد، توصیه می شود.
در بیماری های کبدی باید به نوشیدنی ها توجه ویژه ای داشته باشیم؛ در طب ایرانی یکی از نوشیدنی هایی که تاکید کردند که می تواند خواص خوبی در کاهش التهابات کبدی داشته باشد، استفاده از سکنجبین انار است که در واقع ترکیبات آنتی اکسیدانی آن می تواند در کاهش ضایعات کبد کمک کننده باشد؛ همچنین ترکیب انار، ترکیب مویز یا هر دو که در واقع شربتی است که از شیره انگور و انار تهیه می شود، نوشیدنی مناسبی در کاهش علائم التهابی در این بیماران به شمار می رود.
در بیماری های کبدی باید مصرف ادویه جات گرم کاهش یابد و از مصرف مواد غذایی سرخ شده و گوشت زیاد پرهیز شود؛ همچنین استفاده از جوی دو سر پرک و جو به شکل های مختلف مانند ماء الشعیر طبی و استفاده در سوپ و آش، استفاده از مغزیجات خام، برای کاهش التهاب، در رژیم غذایی این افراد توصیه می شود.