آیا خوردن کتلت در بارداری ضرر دارد؟

نی نی بان سه شنبه 14 مرداد 1404 - 16:55
کتلت یکی از غذاهای مورد علاقه ایرانی‌هاست که اغلب آن را با سیب‌زمینی، گوشت، انواع ادویه و گاه پودر کتلت درست می‌کنند. باوجود اهمیت تغذیه در دوران بارداری ممکن است این سوال برای زنان باردار پیش بیاید که «آیا خوردن کتلت در بارداری مجاز است؟» در این مقاله، به تفصیل در این باره توضیح می‌دهیم.

آیا خوردن کتلت در بارداری مجاز است؟

از آن‌جایی که دستور پخت اصلی و رایج کتلت با گوشت است، ابتدا باید درباره مصرف گوشت در بارداری اطلاع پیدا کنیم. با وجود این‌که کاهش مصرف گوشت در بارداری مانند گوشت گاو، گوشت گوساله و گوشت گوسفندی توصیه می‌شود، کمبودهای تغذیه‌ای در این دوران ممکن است باعث آسیب‌ به جنین شود. بنابراین مصرف تمام گروه‌های غذایی به شرطی که به اندازه و زیر نظر پزشک باشد، ایرادی ندارد.  

خوردن کتلت در بارداری، باید با احتیاط انجام شود زیرا پخته شدن کامل گوشت اهمیت زیادی برای جلوگیری از بروز توکسوپلاسموز در بارداری دارد.

نقل قول از:

nhs.uk

There's a small risk of getting toxoplasmosis if you eat raw and undercooked meat, which can cause miscarriage.

ترجمه:

خوردن گوشت خام و نیم‌پز خطر کمی برای ابتلا به توکسوپلاسموز دارد که می‌تواند باعث سقط جنین شود.

مضرات خوردن کتلت در بارداری چیست؟

مهم‌ترین عوارض و خطرات خوردن کتلت در بارداری مربوط به پخت ناکافی گوشت است که برای مادر و جنین خطرناک است. در ادامه سایر مضرات مصرف کتلت در بارداری را ذکر می‌کنیم.

مضرات خوردن کتلت در بارداری

  • خطر آلودگی با باکتری‌ها و انگل‌ها: کتلت‌های خانگی یا آماده ممکن است به‌ درستی پخته نشده باشند و باعث ابتلا به عفونت‌هایی مانند توکسوپلاسموز یا لیستریوز شوند که برای جنین خطرناک‌اند.
  • مقدار بالای چربی و کالری: کتلت معمولاً چرب و پرکالری است که مصرف زیاد آن می‌تواند منجر به افزایش وزن غیرمناسب در بارداری شود.
  • نمک زیاد: در صورت مصرف بیش از اندازه برخی ادویه‌ها در تهیه کتلت مانند نمک، ممکن است فشار خون مادر افزایش یابد و خطر بروز پره‌اکلامپسی را بالا ببرد.

بیشتر بخوانید: خوردن نمک در بارداری | مصرف مجاز، خطرات و جایگزین‌های سالم


 

  • مواد نگهدارنده: کتلت‌های آماده‌ای که از بیرون تهیه می‌کنید معمولاً حاوی مواد نگهدارنده هستند که برای سلامت شما و جنین مضر‌اند.

خوردن کتلت در اوایل بارداری

اوایل بارداری، مهم‌ترین مرحله رشد جنین است و به همین‌خاطر باید در تغذیه خود دقت کنید. خوردن کتلت در بارداری، به این خاطر که مواد مغذی کافی دارد، می‌تواند مفید باشد. با این وجود، نباید در خوردن آن افراط کنید. همچنین برای تهیه کتلت، از پخت کامل گوشت مطمئن شوید و مقدار ادویه‌های موجود در آن به خصوص نمک را کنترل کنید.

خوردن کتلت گیاهی در بارداری

در دوران بارداری، داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل برای سلامتی مادر و جنین بسیار اهمیت دارد. خوردن کتلت گیاهی در بارداری که بدون گوشت تهیه می‌شود، می‌تواند بخشی از این رژیم غذایی باشد، به شرطی که با رعایت نکات بهداشتی و تغذیه‌ای آماده شود.

_کتلت گیاهی در بارداری

فواید کتلت گیاهی در بارداری

  • منبع پروتئین: اگر در تهیه کتلت گیاهی از موادی مانند عدس، نخود، سویا یا لوبیا استفاده شود، می‌تواند منبع خوبی از پروتئین گیاهی باشد که برای رشد و تکامل جنین ضروری است.
  • فیبر بالا: مواد اولیه گیاهی مانند سبزیجات و حبوبات سرشار از فیبر هستند که به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و جلوگیری از یبوست در بارداری کمک می‌کنند.
  • چربی کمتر: معمولاً کتلت‌های گیاهی نسبت به کتلت‌های گوشتی چربی اشباع کمتری دارند، به خصوص اگر در روغن سالم و به میزان کم پخته شوند.

نکات مهم در مورد مصرف کتلت گیاهی در بارداری

  • پخت کامل: اطمینان حاصل کنید که کتلت کاملاً پخته شده است تا از هرگونه آلودگی میکروبی جلوگیری شود.
  • بهداشت مواد اولیه: سبزیجات و حبوبات را قبل از استفاده با دقت بشویید.
  • روغن مصرفی: برای سرخ کردن، از روغن‌های سالم و در مقدار کم استفاده کنید.
  • تنوع در رژیم غذایی: کتلت گیاهی را در کنار سایر مواد غذایی سالم مانند سالاد، سبزیجات پخته و غلات کامل مصرف کنید تا یک وعده غذایی متعادل داشته باشید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کتلت بدون گوشت در ۲۰ دقیقه


کتلت مرغ در بارداری

گوشت مرغ منبع خوبی از پروتئین است که برای رشد جنین ضروری است و نسبت به گوشت قرمز چربی کمتری دارد، بنابراین هضم آن برای مادران باردار آسان‌تر است. با این حال، پخت کامل مرغ اهمیت زیادی دارد. خوردن کتلت مرغ در بارداری نیز می‌تواند مفید باشد.

خوردن ساندویچ کتلت در بارداری

خوردن ساندویچ کتلت در دوران بارداری، در صورتی که به درستی تهیه شود، مشکلی ندارد. فراموش نکنید که برای پخت کتلت باید از مواد اولیه تازه و بهداشتی استفاده کنید، مصرف روغن را کاهش دهید و از سس‌هایی که حاوی تخم مرغ خام هستند، بپرهیزید. برای داشتن یک وعده غذایی سالم‌تر، بهتر است ساندویچ کتلت را با نان کامل و در کنار سبزیجات تازه میل کنید. در نهایت، توصیه می‌شود که ساندویچ بلافاصله پس از تهیه مصرف شود و در حد اعتدال در رژیم غذایی گنجانده شود.

خوردن شامی کباب در بارداری

شامی کباب و کتلت شباهت زیادی به هم دارند. در تهیه شامی کباب معمولاً از گوشت چرخ‌کرده (معمولاً گوسفند یا گاو)، لپه یا نخود پخته شده، پیاز رنده شده، ادویه‌جات و گاهی تخم‌مرغ و سیب‌زمینی استفاده می‌شود. این مواد خوب با هم ترکیب و سپس سرخ می‌شوند. شامی‌ها معمولاً بافت نرم‌تر و لطیف‌تری دارند. هر دو غذا با گوشت چرخ کرده تهیه می‌شوند و ارزش غذایی آن‌ها تقریباً مشابه است. خوردن شامی کباب در بارداری نیز در صورتی که به‌طور کامل پخته شود، مجاز است.

سخن پایانی

خوردن کتلت در بارداری در صورت رعایت نکات بهداشتی بی‌خطر و حتی مفید است. مهم‌ترین مسئله، پخت کامل گوشت است تا خطر عفونت‌هایی مانند توکسوپلاسموز که ممکن است به جنین آسیب بزند، کاهش یابد. همچنین باید مصرف چربی، نمک و مواد نگهدارنده کنترل شود تا از عوارضی مثل افزایش وزن نامناسب و فشار خون بالا جلوگیری شود. کتلت گیاهی به‌عنوان جایگزینی سالم‌تر می‌تواند منبع مناسبی از پروتئین و فیبر باشد، به شرطی که به‌درستی تهیه و پخته شود. در نهایت توصیه می‌کنیم همیشه با یک متخصص تغذیه در مورد رژیم غذایی مناسب دوران بارداری مشورت کنید.

منبع خبر "نی نی بان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.