پژوهش جدید: گیاهخواری می‌تواند ریسک ابتلا به بعضی سرطان‌ها را تا ۴۵ درصد کمتر کند

دیجیاتو دوشنبه 27 مرداد 1404 - 19:01
رژیم گیاهخواری بیشترین اثر را روی دستگاه گوارش انسان دارد. The post پژوهش جدید: گیاهخواری می‌تواند ریسک ابتلا به بعضی سرطان‌ها را تا ۴۵ درصد کمتر کند appeared first on دیجیاتو.

مطالعات جدید ارتباطی قوی بین رژیم‌های غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزیجات و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند سرطان را نشان می‌دهند.

به گزارش ساینس آلرت، «گری فرِیزر»، اپیدمیولوژیست دانشگاه لوما لیندا در آمریکا و نویسنده اصلی این مقاله، می‌گوید: «این اطلاعات جدید نسبتاً منحصربه‌فرد است و احتمالاً محکم‌ترین داده‌های موجود در مورد سرطان‌هایی مانند معده و لنفوم محسوب می‌شود.» فریزر و همکارانش داده‌های پزشکی ۷۹,۴۶۸ نفر را که بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ در آمریکا و کانادا زندگی می‌کردند، مقایسه کردند.

رژیم گیاهخواری در کاهش ریسک ابتلا به سرطان مؤثر است

این افراد در ابتدا به سرطان مبتلا نبودند، اما براساس گزارش‌های جمع‌آوری‌شده تا سال ۲۰۱۵، درصدی از آنها به انواع مختلف سرطان مبتلا شدند. نتایج این بررسی نشان داد که گیاهخواران در دوره مطالعه ۴۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان معده و ۲۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان لنفوم قرار داشتند. کاهش کلی خطر ابتلا به همه انواع سرطان‌ها نیز ۱۲ درصد گزارش شده است.

رژیم‌ گیاهخواری

در این مقاله آمده است: «این داده‌ها به‌طور کلی نشان‌دهنده کاهش خطر همه سرطان‌ها در گیاهخواران است.»

واضح‌ترین تأثیرات رژیم‌های گیاهخواری در دستگاه گوارش دیده شده است. به گفته محققان: «این اندام‌ها با غذاها و محصولات حاصل از تجزیه آنها در طول هضم و همچنین متابولیت‌های دیگر که توسط فعالیت باکتری‌های روده تولید می‌شوند، تماس مستقیم دارند.»

ریسک سرطان ها در گیاهخواران
نسبت خطر 1.01 به‌معنای افزایش ریسک 1 درصدی است، درحالی‌که نسبت 0.99 کاهش ریسک 1 درصدی را نشان می‌دهد.

البته محققان می‌گویند به نظر نمی‌رسد که رژیم غذایی از ابتلا به سایر انواع سرطان‌ها، از جمله سرطان‌هایی که دستگاه ادراری یا سیستم عصبی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند، جلوگیری کند.

البته لازم است به‌خاطر داشته باشید که افراط در هر نوع رژیم غذایی می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی شود. رژیم‌های گیاهخواری درصورتی‌که به‌درستی اجرا نشوند می‌توانند باعث کمبود مواد مغذی در بدن انسان شوند. این رژیم‌های غذایی همچنین می‌توانند برای افرادی که دارای مشکلات سلامت غذایی هستند بسیار دشوار باشند.

نتایج این پژوهش در American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.