مطالعات جدید ارتباطی قوی بین رژیمهای غذایی سرشار از میوهها و سبزیجات و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریها مانند سرطان را نشان میدهند.
به گزارش ساینس آلرت، «گری فرِیزر»، اپیدمیولوژیست دانشگاه لوما لیندا در آمریکا و نویسنده اصلی این مقاله، میگوید: «این اطلاعات جدید نسبتاً منحصربهفرد است و احتمالاً محکمترین دادههای موجود در مورد سرطانهایی مانند معده و لنفوم محسوب میشود.» فریزر و همکارانش دادههای پزشکی ۷۹,۴۶۸ نفر را که بین سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ در آمریکا و کانادا زندگی میکردند، مقایسه کردند.
این افراد در ابتدا به سرطان مبتلا نبودند، اما براساس گزارشهای جمعآوریشده تا سال ۲۰۱۵، درصدی از آنها به انواع مختلف سرطان مبتلا شدند. نتایج این بررسی نشان داد که گیاهخواران در دوره مطالعه ۴۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان معده و ۲۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان لنفوم قرار داشتند. کاهش کلی خطر ابتلا به همه انواع سرطانها نیز ۱۲ درصد گزارش شده است.
در این مقاله آمده است: «این دادهها بهطور کلی نشاندهنده کاهش خطر همه سرطانها در گیاهخواران است.»
واضحترین تأثیرات رژیمهای گیاهخواری در دستگاه گوارش دیده شده است. به گفته محققان: «این اندامها با غذاها و محصولات حاصل از تجزیه آنها در طول هضم و همچنین متابولیتهای دیگر که توسط فعالیت باکتریهای روده تولید میشوند، تماس مستقیم دارند.»
البته محققان میگویند به نظر نمیرسد که رژیم غذایی از ابتلا به سایر انواع سرطانها، از جمله سرطانهایی که دستگاه ادراری یا سیستم عصبی را تحتتأثیر قرار میدهند، جلوگیری کند.
البته لازم است بهخاطر داشته باشید که افراط در هر نوع رژیم غذایی میتواند منجر به مشکلات سلامتی شود. رژیمهای گیاهخواری درصورتیکه بهدرستی اجرا نشوند میتوانند باعث کمبود مواد مغذی در بدن انسان شوند. این رژیمهای غذایی همچنین میتوانند برای افرادی که دارای مشکلات سلامت غذایی هستند بسیار دشوار باشند.
نتایج این پژوهش در American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است.