خوردن انگور در بارداری - 8 خاصیت برای مادر و ۴ خاصیت آن برای جنین

نی نی بان سه شنبه 11 شهریور 1404 - 15:08
میوه انگور خواص زیادی برای سلامتی دارد و خوردن انگور در بارداری، در حد اعتدال ایرادی ندارد. فواید انگور در بارداری شامل تقویت سیستم ایمنی، رفع گرفتگی عضلات، رشد دستگاه عصبی جنین و ... می‌شود. زیاده‌روی در مصرف انگور در بارداری نیز مضراتی همچون افزایش وزن، سوزش معده و دیابت بارداری دارد. در این مقاله، هر آنچه که باید درباره مصرف انواع انگور در بارداری بدانید، توضیح می‌دهیم.

خوردن انگور در بارداری خوب است؟

بله. خوردن انگور در بارداری فواید زیادی برای مادر و جنین دارد. همچنین سرشار از مواد مغذی است اما نباید در خوردن آن افراط کنید. انگور حاوی ۶۵ تا ۸۵ درصد آب، ۱۰ تا ۳۵ درصد قند ( گلوکز و فروکتوز)، کوئرستین، گالیک اسید، تانین، منگنز، کلسیم، منیزیم، آهن، فولیک اسید و ویتامین‌های A، C، B1، B2 و B6 است. در جدول زیر ارزش غذایی یک فنجان (۱۵۱ گرم) انگور قرمز یا انگور سبز آورده شده است:

مواد مغذی

مقدار

انرژی

104 کیلوکالری

کربوهیدرات

27 گرم

پروتئین

1 گرم

فیبر

1.4 گرم

مس

تامین 21% از نیاز روزانه

ویتامین K

تامین 18% از نیاز روزانه

تیامین

تامین 9% از نیاز روزانه

هوس انگور در بارداری نشانه چیست؟

هوس‌های غذایی در سه ماهه دوم بارداری (هفته سیزدهم تا بیست و هفتم) رایج است و هوس انگور در بارداری، به دلیل طعم شیرین آن مورد توجه زنان باردار است. خوب است بدانید که هوس انگور در بارداری می‌تواند نشان‌دهنده تغییرات هورمونی یا نیازهای تغذیه‌ای باشد و دلیل دیگری ندارد.

خواص انگور سیاه در بارداری

انگور در بارداری چه خاصیتی دارد؟ مصرف انگور در مقادیر محدود می‌تواند به بهبود سبک زندگی و سلامت مادر و جنین کمک کند زیرا مواد مغذی موجود در انگور قادرند از بسیاری بیماری‌ها پیشگیری کرده یا با آن‌ها مقابله کنند.

خواص انگور در بارداری برای مادر

خوردن انگور در بارداری مفید است؟ در ادامه، فواید انگور در بارداری را برای مادر ذکر می‌کنیم:

خواص انگور در بارداری برای مادر

  • وجود منیزیم در انگور به مقابله با گرفتگی عضلات کمک می‌کند.
  • آهن موجود در انگور از کم‌خونی دوران بارداری جلوگیری کرده و به تعادل سطح هموگلوبین کمک می‌کند.
  • بارداری سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند؛ آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انگور می‌توانند ایمنی بدن را تقویت کنند.
  • آب فراوان و خواص ضدالتهابی انگور به مقابله با آرتریت و آسم کمک می‌کند.
  • خاصیت آبرسانی انگور تضمین می‌کند که ریه‌ها رطوبت مناسب خود را حفظ کنند.
  • فیبر بالای انگور به رفع یبوست بارداری کمک می‌کند.
  • اسیدهای آلی موجود در انگور از ایجاد پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کنند.
  • خطر بیماری قلبی در دوران بارداری افزایش می‌یابد؛ انگور حاوی ترکیبی به نام پلی‌فنول است که به مقابله با بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

خواص انگور در بارداری برای جنین

انگور نه ‌تنها برای مادران باردار مفید است بلکه برای جنین نیز فوایدی دارد که عبارتند از:

خواص انگور در بارداری برای جنین

  • تعادل طبیعی سدیم در انگور به رشد دستگاه عصبی جنین کمک می‌کند.
  • فلاوانول و ویتامین A موجود در انگور می‌توانند در رشد بینایی جنین موثر باشند.
  • وجود ترکیبات ویتامین B در انگور باعث می‌شود مواد مغذی بیشتری به جنین منتقل شود زیرا این ترکیبات سرعت متابولیسم مادر را افزایش می‌دهند. انگور سرشار از ویتامین B است.
  • وجود ماده معدنی در انگور به تنظیم کلسترول مادر کمک کرده و تضمین می‌کند جنین قلب سالمی داشته باشد.

خوردن انگور در سه‌ ماه اول بارداری

مصرف انگور در سه‌ ماهه اول بارداری می‌تواند به کاهش حالت تهوع صبحگاهی و خستگی این دوران کمک کند. همچنین انگور سرشار از فولات است که برای پیشگیری از مشکلات لوله عصبی جنین مفید است. با این حال، باید در مصرف آن اعتدال داشت زیرا زیاده‌روی در خوردن انگور در بارداری ممکن است باعث سوءهاضمه شود. خوردن انگور در بارداری و در سه ماهه اول مجاز است.

خوردن انگور در سه‌ ماهه دوم بارداری

سه‌ ماهه دوم بارداری، زمان مناسبی برای خوردن انگور است و به‌عنوان یک خوراکی سالم نیز شناخته می‌شود. انگور برای سلامت استخوان‌ها اهمیت دارد و به گردش خون بهتر کمک می‌کند که هم برای مادر و هم برای جنین مفید است. به طور کلی، سه‌ ماهه دوم بارداری بهترین زمان برای مصرف انگور است زیرا سرشار از مواد مغذی گوناگون است.

خوردن انگور در سه‌ ماهه سوم بارداری

در سه ماهه سوم بارداری، نوشیدن آب انگور می‌تواند به کاهش ورم و همچنین بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک کند. با این حال، خوردن انگور در ماه هشتم بارداری چون باعث وزن‌گیری بیشتر جنین می‌شود، باید کمتر مصرف شود.

آیا خوردن انگور در بارداری باعث سقط جنین می‌شود؟

شاید شنیده باشید که انگور به دلیل داشتن ترکیبی به نام رِسوراترول می‌تواند موجب سقط جنین شود اما آیا این موضوع صحت دارد؟ در یک پژوهش، محققان دریافتند مصرف مکمل‌های رِسوراترول منجر به ناهنجاری‌های جنینی می‌شود. رِسوراترول ترکیبی است که در انگور وجود دارد و شناخته شده است که به کاهش وزن و مقابله با سرطان کمک می‌کند، هرچند تحقیقات در این زمینه هنوز ادامه دارد. همین یافته‌ها باعث شد محققان به زنان باردار توصیه کنند از مصرف مکمل‌های حاوی ترکیب رِسوراترول خودداری کنند.

با این حال، نکته اینجاست که یک قرص مکمل، حاوی حدود ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی‌گرم رِسوراترول است، در حالی که یک کاسه انگور فقط حدود یک میلی ‌گرم رِسوراترول دارد. بنابراین، از نظر تئوری شما باید روزانه حدود ۱۶۰ کاسه انگور بخورید تا به اندازه یک قرص مکمل، رِسوراترول دریافت کنید که عملاً غیرممکن است!

مصرف متعادل انگور در بارداری به‌طور کلی خطری ایجاد نمی‌کند. با این حال، اگر همچنان نگران هستید، می‌توانید از مصرف انگور قرمز پرهیز کنید و برای اطمینان خاطر با پزشک خود مشورت نمایید.

مضرات انگور در بارداری

خوردن انگور در بارداری ضرر دارد؟ اگر مقدار زیادی انگور را یک‌باره مصرف کنید، ممکن است دچار عوارض زیر شوید:

  • عدم تعادل قند خون
  • افزایش وزن
  • سوزش معده و رفلاکس معده

انگور در بارداری مضر است؟ خوردن انگور در بارداری بی‌خطر است زیرا منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها، فیبر و آب به شمار می‌رود اما چند نکته ایمنی وجود دارد که باید به آن توجه کرد. اگر باردار هستید، موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • انگور بخورید اما از مکمل‌های رِسوراترول پرهیز کنید: آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی موجود در انگور، فواید بسیاری برای شما و جنین دارند. با این حال، برخی ترکیبات در مقادیر زیاد یا غلظت بالا می‌توانند سمی باشند، از جمله آنتی‌اکسیدان رِسوراترول. این ترکیب که در انگور، بلوبری و شکلات تلخ یافت می‌شود، قدرت بالایی در ترمیم و حفاظت سلولی دارد اما مقادیر زیاد آن در قرص‌ها و پودرهای مکمل، ممکن است برای جنین در حال رشد مضر باشد. پس خوردن انگور در بارداری ضرری ندارد اما باید از مصرف مکمل‌های رِسوراترول خودداری کنید. اگر در مورد خوردن انگور در دوران بارداری پرسشی دارید یا نگران هستید، با پزشک خود مشورت کنید.
  • میزان قند مصرفی خود را کنترل کنید: مانند همه میوه‌ها، انگور نیز حاوی قند طبیعی است. هر یک فنجان انگور حدود ۱۵ گرم قند دارد. وجود کمی قند طبیعی برای رژیم غذایی سالم ضروری است اما لازم است در مصرف انگور و سایر میوه‌ها تعادل داشته باشید تا مقدار مناسبی از قند دریافت کنید. اگر در معرض خطر ابتلا به دیابت بارداری هستید، باید بیشتر مراقب میزان قند مصرفی خود باشید. برای اطلاع از اینکه لازم است مصرف انگور را محدود کنید یا به‌طور کامل کنار بگذارید، با پزشک خود مشورت نمایید.
  • انگورها را قبل از خوردن بشویید: همه میوه‌ها را قبل از خوردن، به‌طور کامل بشویید تا هرگونه آلودگی آفت‌کش‌ها از بین برود.

خوردن انگور در بارداری و زیبایی جنین

زیبایی جنین پیش از هر چیز تحت تاثیر وراثت است و بیشتر ویژگی‌های ظاهری مانند رنگ پوست، فرم صورت، مو و چشم‌ها از طریق ژن‌ها از پدر و مادر به ارث می‌رسد. بنابراین، نمی‌توان انتظار داشت که تنها با مصرف یک ماده غذایی خاص، زیبایی جنین به طور کامل تغییر کند. با این حال، تغذیه سالم مادر در دوران بارداری نقش مهمی در سلامت، شادابی پوست و رشد مناسب جنین دارد. انگور به دلیل داشتن ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌ها به تولید کلاژن و تقویت بافت‌های پوستی کمک می‌کند و وجود ویتامین A و فلاونوئیدها نیز علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، در رشد سالم چشم‌ها و پوست جنین موثر است. به همین دلیل، مصرف متعادل انگور در بارداری می‌تواند بر زیبایی جنین تاثیر بگذارد.

نکات مصرف انگور در بارداری

در زمان مصرف منظم انگور به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • فراموش نکنید که انگور سرشار از قند است. اگر آب انگور مصرف کنید، فیبر طبیعی موجود در میوه از بین می‌رود. نوشیدن بیش از حد آب انگور می‌تواند باعث افزایش قند خون شود.
  • خوردن انگور با معده خالی ممکن است به دلیل خاصیت اسیدی آن باعث سوءهاضمه شود.
  • مصرف انگور سیاه در بارداری می‌تواند در صورتی که معده شما ضعیف باشد، مشکلات گوارشی ایجاد کند.
  • اگر پیش‌تر مبتلا به رفلاکس معده (GERD) بوده‌اید، بهتر است تا بهبود آن از خوردن انگور پرهیز کنید.
  • تا جای ممکن انگور تازه بخورید زیرا انگور تازه نسبت به کشمش، قند کمتری دارد.
  • انگور از جمله میوه‌هایی است که احتمال آلودگی آن به آفت‌کش‌ها زیاد است. همیشه قبل از خوردن انگور آن را بشویید تا هرگونه آفت‌کش، باکتری یا انگل از سطح آن پاک شود.
  • اگر می‌خواهید آب انگور بنوشید، مطمئن شوید که پاستوریزه است. آبمیوه‌های محلی معمولاً پاستوریزه نیستند و باید از مصرف آن‌ها در دوران بارداری پرهیز کرد.

خوردن انگور سیاه، سبز و قرمز در دوران بارداری، آیا رنگ آن اهمیت دارد؟

تفاوت‌های ظریفی بین انگور سبز، قرمز و سیاه وجود دارد. علاوه بر رنگ، طعم آن‌ها نیز کمی متفاوت است. انگور سیاه دارای هسته است اما این موضوع بر ارزش غذایی آن تأثیری ندارد. علاوه بر طعم و هسته، میزان رِسوراترول نیز مهم است؛ هرچه رنگ انگور تیره‌تر باشد، مقدار رِسوراترول آن بیشتر است. همچنین هرچند خوردن گهگاه یک کاسه انگور قرمز در دوران بارداری مشکلی ایجاد نمی‌کند اما می‌توانید با انتخاب انگور سبز، احتمال هرگونه تاثیر را کاهش دهید.

انگور و دیگر میوه‌ها منابع بسیار خوبی از مواد مغذی هستند. مصرف میوه‌ها در دوران بارداری توسط متخصصان تغذیه به شدت توصیه می‌شود زیرا به تعادل مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن کمک می‌کند. با این حال، خوردن میوه زیاد در بارداری توصیه نمی‌شود زیرا برای مادر و جنین عوارضی به همراه دارد. پیشنهاد می‌کنیم پیش از افزودن میوه انگور به رژیم غذایی خود، با پزشک مشورت کنید.

نقل قول از:

parents

Purple and red grapes also contain resveratrol, an antioxidant that's actually good for your developing baby in small amounts. In concentrated amounts, such as in supplements, it can affect your baby's liver development, so you should avoid taking resveratrol supplements while pregnant.

ترجمه:

انگور سیاه و قرمز همچنین حاوی رِسوراترول هستند، یک آنتی‌اکسیدان که در مقادیر کم برای رشد جنین مفید است اما مصرف مقادیر زیاد آن مانند مکمل‌ها، می‌تواند بر رشد کبد جنین تاثیر بگذارد، بنابراین در دوران بارداری باید از مصرف مکمل‌های رِسوراترول خودداری کنید.

سوالات متداول

  1. آیا خوردن هسته‌ انگور در بارداری مجاز است؟ هسته‌های انگور می‌توانند در صورتی که شما به آن‌ها حساسیت داشته باشید یا داروها و مکمل‌هایی مصرف کنید که ممکن است با این هسته‌ها واکنش منفی نشان دهند، خطرناک باشند. توصیه می‌شود قبل از خوردن انگور همراه با هسته، با پزشک خود مشورت کنید.
  2.  آیا انگورهایی که لکه سیاه دارند، ایمن‌اند؟ خیر، انگورهایی که لکه سیاه دارند برای هیچ‌کس ایمن نیستند. این لکه‌های سیاه نوعی کپک هستند که بسیار سمی بوده و باید از مصرف آن‌ها پرهیز شود. از مصرف انگوری که روی آن لکه سبز یا سفید دیده می‌شود هم اجتناب کنید زیرا می‌تواند نوعی قارچ باشد که بسیار سمی است.
  3. دیابت بارداری دارم. چه مقدار انگور می‌توانم بخورم؟ انگور از نظر ارزش غذایی غنی است اما اگر دیابت بارداری دارید، بهتر است از مصرف آن پرهیز کنید. درباره غذاهایی که می‌توانند همان مواد مغذی را تامین کنند یا مکمل‌های غذایی مناسب با پزشک خود مشورت کنید.
  4.  آیا می‌توانم در دوران بارداری آب انگور بنوشم؟ بله. با این وجود، پیش از مصرف مطمئن شوید که آب انگور پاستوریزه است.
  5. خوردن مشتقات انگور در بارداری مجاز است؟ مشتقات انگور شامل شیره انگور، سرکه انگور، آب انگور، روغن هسته انگور و حتی شراب انگور می‌شود. در دوران بارداری، به جز شراب انگور که مصرف آن ممنوع است، می‌توانید شیره انگور، آب انگور و روغن هسته انگور را به میزان متعادل و با احتیاط مصرف کنید. همچنین مصرف ماست همراه با شیره انگور در بارداری بلامانع است.

منبع خبر "نی نی بان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.