به گزارش بهداشت نیوز عسل را میتوان با روشهای گوناگونی برداشت و فرآوری کرد که این موضوع، به تنوع انواع عسل موجود در بازار منجر شده است. دولت ایالات متحده تعریف رسمی برای عسل خام ارائه نکرده است، اما «هیئت ملی عسل» آمریکا عسل خام را به طور کلی به عنوان عسلی که حرارت ندیده است، تعریف میکند. مصرف عسل خام برای بزرگسالان و کودکان بالای یک سال بیخطر است، اما تاکید میشود که نوزادان زیر یک سال باید از مصرف هر نوع عسل خودداری کنند.
برخی از انواع عسل طبیعی ممکن است فیلتر نشده باشند. عسل فیلتر نشده به عسلی اطلاق میشود که پس از برداشت، از صافیهای ریز صنعتی عبور داده نشده است. این نوع عسل، حاوی ذرات ریز موم، گرده گل و گاهی تکههای بسیار کوچک زنبور است که به آن ظاهری کدر و غیر یکنواخت میبخشد. در مقابل، عسل فیلترشده (که معمولاً به صورت کارخانهای فرآوری میشود)، برای دستیابی به ظاهری شفاف و یکنواخت، از این ذرات عاری میشود.
عسل فیلتر نشده طبیعیتر است و مواد مغذی حیاتی مانند گرده گل و آنزیمها را بهتر حفظ میکند، در حالی که عسل پاستوریزه که در دمای بالا حرارت داده میشود، ممکن است بخشی از این فواید را از دست بدهد. این بدان معناست که عسل فیلتر نشده، با وجود ظاهر غیرشفاف خود، ارزش غذایی بالاتری دارد. همچنین، مکانهایی که عسل تولید میکنند، اغلب قبل از عرضه، آن را فرآوری یا پاستوریزه میکنند. پاستوریزاسیون شامل حرارت دادن عسل در دمای بالا به منظور از بین بردن سلولهای مخمر و افزایش ماندگاری آن است.
عسل پاستوریزه، با وجود اینکه شفافتر و روانتر است و دیرتر شکرک میزند، در فرآیند حرارت دهی بخشی از آنزیمها، آنتیاکسیدانها و دیگر مواد مفید طبیعی خود را از دست میدهد. بنابراین، ارزش غذایی عسل طبیعی پاستوریزه به طور کلی کمتر از عسل طبیعی خام یا فیلتر نشده است. با این حال، به گزارش وب ام دی، حتی عسل فرآوری شده نیز همچنان مواد مغذی و آنتیاکسیدانهای خود را حفظ میکند و میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد. انتخاب نوع عسل، بستگی به اولویتهای شما در مورد خواص غذایی و ظاهر محصول دارد.
منبع: ایسنا