به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ پایگاه خبری "اگزیت" در گزارشی اعلام کرد، اتحادیه اروپا علاوه بر تحریمهای سازمان ملل متحد که از سال ۲۰۰۶ میلادی علیه ایران برقرار است، تحریمهایی نیز از جانب خود علیه این کشور وضع کرده است که موضوع آن تجارت در حوزه برخی کالاها با ایران و نیز بخش مالی این کشور و همچنین برخی محدودیتهای مسافرتی علیه برخی افراد و شرکتهای مشخص ایرانی است.
شورای اتحادیه اروپا در ۲۷ ژوئن تصمیمی برای اجرای مقررات اقدامات محدودکننده علیه ایران اتخاذ کرد و «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ۱۳ ژوئیه گفت، کشورهای ایسلند، لیختنشتاین، نروژ، مقدونیه شمالی، مونته نگرو، آلبانی، اوکراین و مولداوی به آن پیوسته اند.
با این حال، صربستان که یکی از کشورهای تابعه اتحادیه اروپاست، تصمیم گرفت به این تصمیم تحریمی نپیوندد.
تاجران صرب و ایرانی در ۱۱ ژوئیه در مجمعی با موضوع کسب و کار در بلگراد که در اتاق بازرگانی صربستان برگزار شد، با هم دیدار کردند.
اتاق بازرگانی صربستان در بیانیهای اعلام کرد: اقتصاد صربستان و ایران میتوانند به طور موفقیت آمیز با هم همکاری کنند و روابط اقتصادی خود را تقریباً در همه سطوح از صنعت غذا گرفته تا انرژی، گردشگری، بهداشت و سلامت، مخابرات و فناوریهای روز، به سطح بالاتری برسانند.
در این مجمع بیش از ۸۰ تاجر و نماینده انجمنهای کسب و کاری و دولتی از ایران و صربستان حضور داشتند.
همچنین در بیانیهای که اخیراً منتشر شد عنوان شد: صربستان قرار است هنگامی که دولت جدید صربستان منصوب شد، ریاست مشترک کمیته ترکیبی همکاری اقتصادی میان دو کشور را به عهده گیرد.
تجارت خارجی صربستان و ایران در سال ۲۰۲۱ میلادی بالغ بر ۵۰ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار بود که نسبت به سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۱۵ درصد افزایش نشان میداد.
ایران از نظر ذخایر گاز طبیعی دومین کشور در جهان است و از نظر ذخایر نفتی در جایگاه چهارم است.
نفت و مشتقات آن حدود ۸۰ درصد از صادرات ایران را تشکیل میدهد.