مطالعه جدید: نوشیدنی‌های انرژی‌زا می‌توانند روند ترمیم ماهیچه را مختل کنند

دیجیاتو شنبه 03 آبان 1404 - 19:02
طبق این تحقیق، مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا با افزایش قابل‌توجه مرگ سلولی در عضلات همراه است. The post مطالعه جدید: نوشیدنی‌های انرژی‌زا می‌توانند روند ترمیم ماهیچه را مختل کنند appeared first on دیجیاتو.

نتایج یک مطالعه‌ جدید نشان می‌دهد نوشیدنی‌های انرژی‌زا می‌توانند با افزایش مرگ سلولی، فرایند ترمیم و بازسازی عضلات را تضعیف کنند. یافته‌های تحقیق نگرانی‌ جدیدی درباره مصرف گسترده‌ این محصولات در میان نوجوانان و ورزشکاران ایجاد کرده است.

محققان در این مطالعه بررسی کرده‌اند که نوشیدنی‌های انرژی‌زا چگونه می‌توانند فرایند ماهیچه‌زایی (تشکیل سلول‌های عضلانی جدید هنگام ترمیم عضله) را تحت تأثیر قرار دهند. در این تحقیق، اثر 8 نوشیدنی از چهار برند مطرح (شامل RedBull ،Monster ،Rockstar و Celsius) روی سلول‌های عضلانی موش در محیط آزمایشگاهی آزمایش شد.

مرگ سلولی با مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا

نتایج نشان می‌دهد که اثر سمیت سلولی (Cytotoxicity) نوشیدنی‌های انرژی‌زا به نوع محیط وابسته است. در محیط رشد (شرایط عادی)، بیشتر نوشیدنی‌ها در سطح رقت‌ 1:50 و حتی 1:5 موجب افزایش قابل‌توجه مرگ سلولی نشدند؛ اما دو محصول از برند Celsius در رقت 1:5 میزان مرگ سلولی را به ترتیب برای مدل Live Fit به حدود 14 درصد و برای مدل Heat به دو برابر رساندند.

در مقابل، در محیطی با تغییر و تحولات سلولی، الگوی واکنش سلول‌ها کاملاً متفاوت می‌شود. در این شرایط، اکثر نوشیدنی‌ها در رقت 1:5 باعث افزایش چشم‌گیر سمیت سلولی شدند و نسبت Cytotoxicity را به حدود 20 تا 30 درصد رساندند. تنها استثنا قابل‌توجه در این میان، نوشیدنی RedBull Zero بوده که واکنش سلولی مشابهی از خود نشان نداده است.

درباره این تفاوت پژوهشگران احتمال داده‌اند که حضور دو برابر ویتامین B6 در فرمول نوشیدنی ردبول زیرو، می‌تواند نقش محافظتی نسبی ایجاد کند.

فرایند ماهیچه‌زایی

در کنار این موارد، نوشیدنی Celsius Live Fit به کاهش قطر فیبرهای عضلانی هم منجر شده که نشانه‌ای از تحلیل و ضعف ساختاری در بافت عضلانی است.

به‌طور‌کلی، یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که نوشیدنی‌های انرژی‌زا نه‌تنها می‌توانند بقای سلول‌های عضلانی را کاهش دهند، بلکه توانایی ترمیم و بازسازی مؤثر عضله را نیز مختل می‌کنند. نتایج این پژوهش در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.

نوشیدنی‌های انرژی‌زا از سال 1997 با تبلیغات سنگین، خصوصاً برای جوانان، وارد بازارها شدند و اکنون بازار جهانی این صنعت بیش از 50 میلیارد دلار ارزش دارد. آمارها می‌گویند یک‌سوم نوجوانان به‌طور منظم از این نوشیدنی‌ها مصرف می‌کنند؛ درحالی‌که سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هیچ نظارت مستقیمی بر ترکیبات آن‌ها ندارد.

کافئین بالا، قند زیاد، و ترکیبات محرک مثل جینسنگ از مواد اصلی این نوشیدنی‌ها هستند؛ موادی که می‌توانند خطر مشکلات قلبی‌عروقی، عصبی، گوارشی، کلیوی و حتی آسیب‌های دندانی را افزایش دهند.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.