مراقب کودکان باشیم!

صدا و سیما دوشنبه 16 فروردین 1400 - 06:05
اگر کودک خردسال در خانه دارید حتما وسایل خطرناک را از معرض دست او خارج کنید یا در ارتفاعی بالاتر از قد کودک قرار دهید.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ اگر کودک زیر ۵ سال در خانه دارید حتماً این وسایل را از معرض کودک تان خارج کنید، می‌توانید آن‌ها را در ارتفاعی بالاتر از قد کودک قرار دهید یا این‌که مکان‌هایی را برای نگهداری شان تعیین کنید تا هر وقت نیاز داشتید از آن‌ها استفاده کنید، اما نکته مهم این اسـت کـه: نباید در معرض کودکان باشند.

بادکنک

بادکنک یکی از بخش‌های جدانشدنی تولد و جشن هاست. اما این اکسسوری زیبا می‌تواند برای کودکان مشکل ساز شوند. بادکنک‌های لاتکس به سادگی می‌ترکند.

مراقب کودکان باشیم!

بنابر این اگر کودک شما آنرا در دهانش فرو برد، بدلیل بافت صاف و لغزنده آن، بیرون آوردنش کار دشواری ست. پس بهتر اسـت کـه از این بـه بعد برای مراسم مختلف، بجای بادکنک‌های لاتکسی، از بادکنک‌های فویلی کـه بـه سادگی سوراخ نمی شوند، استفاده کنید.

روبان

مادران تمام تلاش شان را برای زیباتر کردن اتاق کودک می کنند، بدون آنکه بدانند تعداد زیادی از این وسایل بازی و تزیینی می‌تواند برای کودک شان دردسرساز شود. یکیدیگر از اشیا خطرناکی کـه باید از کودک تان دور نگه دارید، روبان اسـت.

مراقب کودکان باشیم!

شـما احتمالا از روبان برای آویزان کردن کارت پستال، عکس یا حتی عروسک در اتاق کودکتان استفاده کرده‌اید، اما مراقب باشید کـه دست کودک تان بـه آن نرسد. روبان‌هایی کـه طولی بیش از ۱۷ سانتی متر دارند، بدلیل این‌کـه می‌توانند دور گردن کودک تان پیچیده و موجب خفگی شوند، خطرناک می‌باشند.

لگن آب

۶ سانتی متر آب هم می‌تواند برای فرزندتان خطرناک باشد، اگر احتیاط لازم رابه خرج ندهید. بهتر اسـت کـه فرزندتان را تنها در لگن یا حوض آب رها نکنید. مراقب باشید کـه چقدر شیر آب را باز میگذارید. اگر میخواهید آب لگن را پر کنید، بهتر اسـت کـه در طول این فرایند کنار فرزندتان بمانید.

مراقب کودکان باشیم!

شاید ارزیابی شـما از پر شدن لگن آب خیلی زودتر از انتظارتان باشد. علاوه بر آن، شـما باید از گرم و سرد بودن آب نیز خاطرجمعی حاصل کنید. برای پیش گیری از سوختگی با آب داغ، بهتر اسـت کـه اول لگن رابا آب سرد پر کنید؛ سپس آب گرم رابه آن بیافزایید.

شومینه

شومینه برای کودکان خطرناک اسـت. خطر شومینه‌های چوبی از شومینه‌های گازی بیشتر اسـت، زیرا ممکن اسـت چوب‌های آن بـه بیرون پرت شده و روی فرزندتان کـه در اطراف آن در حال بازی ست، بیافتد.

مراقب کودکان باشیم!

از آنجا کـه کودکان کنجکاو دوست دارند بـه هر چیزی نزدیک شوند و آنرا لمس کنند، بهتر اسـت کـه دور شومینه تان را حصار بکشید. اکسسوری‌های شومینه مانند کبریت، فندک، نفت، انبر و… را نیز از معرض کودکتان دور نگه دارید.

بالش نرم و پتو

گرچه خوابیدن روی بالش نرم برای شـما بسیار لذت بخش اسـت، اما برای نوزادان بین ۱ ماه تا ۱ سال خطرناک می‌باشد. اگر بالش خیلی نرم باشد، ممکن اسـت کـه کودکتان در آن فرو رفته و دچار خفگی شود. بنابر این بهتر اسـت کـه از بالش‌های سفت برای نوزادان استفاده کنید.

مراقب کودکان باشیم!

جدا ازآن، اگر کودک تان زیر ۱۲ ماه دارد، از انداختن پتو روی آن نیز خودداری کنید، زیرا ممکن اسـت روی صورت کودک افتد و مانع از نفس کشیدن او شود. هنگام خواب، بهتر اسـت کـه دمای اتاق را مناسب خواب نوزاد کنید، و تنها با یک دست لباس نخی وی را بخوابانید.

ماشين ظرفشویی

از آنجا که کودکان، بـه خصوص در مورد وسایل آشپزخانه، بسیار کنجکاوند، بـه احتمال زیاد بـه سراغ ماشین ظرفشویی نیز می‌روند. در ماشين ظرفشویی ظروف خطرناکی مانند چاقو یا چنگال وجوددارد کـه میتواند برای فرزندتان خطرناک باشد.

مراقب کودکان باشیم!

بنابر این ابتدا ظروف خطرناک را برعکس در ظرف مخصوص شان قرار دهید، ثانیا سعی کنید که در ماشين ظرفشویی را طوری ببندید که کودکتان قادر به باز کردن آن نباشد.

 

صندلی‌های حمام

برای روند استحمام کودکان، صندلی‌هایی طراحی شده اسـت کـه در عین اسانی کار، می‌تواند برای فرزندتان خطرناک باشد. شاید شـما کودکتان رابا خیال آسان روی صندلی بگذارید و بروید، اما حواستان باشد.

مراقب کودکان باشیم!

زیرا احتمال این‌کـه پایه‌های صندلی از هم جدا شود و کودکتان داخل وان بیافتد وجوددارد. بنابر این بهتر اسـت کـه بـه این صندلی‌ها اعتماد نکنید و تحت هر شرایط چشم از او بر ندارید.

باطری

باطری در هر خانه‌ای پیدا می شود. این وسیله یکی از خطرناک‌ترین چیز‌هایی ست کـه ممکن اسـت کودکتان آنرا در دهانش بگذارد. 

مراقب کودکان باشیم!

باتری لیتیمیون پس از قورت دادن، در عرض ۲ ساعت می تواند مشکلاتی را برای فرزندتان ایجاد کند. این موضوع در مورد باطری‌های خالی هم صدق می‌کند. بنابر این بهتر اسـت کـه آن‌ها را از معرض کودکتان دور نگه دارید.

تیله

یکی از سرگرمی‌های کودکان، تیله اسـت. اما این توپ‌های شیشه‌ای رنگی، می‌تواند برای کودکان کم سن و سال‌تر دردساز شوند. اگر کودکان آن‌ها را روی زمین ببینند، بـه احتمال زیاد توی دهانشان می‌گذارند.

مراقب کودکان باشیم!
این شی بدلیل کوچکی و گردی بـه آسانی از گلو پایین رفته و حتی ممکن اسـت ایجاد خفگی کند. بنابر این آن‌ها را در جای امنی، دور از معرض کودک تان، فرار دهید.

لیست دوم خطرناک‌ترین وسایل برای بچه‌ها
حتماً در خانه شـما هم وسایل زیادی وجوددارد کـه میتواند برای کودک تان خطرناک باشد. مـا در این جا بـه بعضی از آن‌ها اشاره و روش‌های پیشگیری از خطرات آن‌ها را نیز بیان کرده ایم. اگر سلامت کودکتان برایتان اهمیت دارد، این اشیا را از کودکتان دور نگه دارید.

تیغ و قیچی

تیغ و قیچی از وسایلی هستند کـه کودکان ممکن اسـت با استفاده از ان‌ها بـه شدت خودرا مجروح نمایند. این وسایل را در کمد قرار دهید و در کمد را قفل نمایید.

مراقب کودکان باشیم!

وسایل تزیینی

از نگه‌داری وسایل تزیینی مانند گل‌های خشک، میوه‌های مصنوعی و تزیینات با سنگ‌های کوچک خودداری نمایید یا آن‌ها را دور از معرض کودکان نگه دارید. کودکان ممکن اسـت این اشیا را در دهان خود قرار دهند و ببلعند و دچار خفگی شوند.

مراقب کودکان باشیم!

از نگه‌داری وسایل تزیینی مانند گل‌های خشک، میوه‌های مصنوعی و تزیینات با سنگ‌های کوچک خودداری نمایید یا آن‌ها را دور از معرض کودکان نگه دارید. کودکان ممکن اسـت این اشیا را در دهان خود قرار دهند و ببلعند و دچار خفگی شوند.

 

قفسه کتابخانه

مراقب کودکان باشیم!

کودکان برای دسترسی بـه کتاب‌ها یا سایر وسایل ممکن اسـت از کمد و قفسه‌ی کتابخانه بالا بروند یا بـه آن آویزان شوند و ممکن اسـت کتابخانه یا کمد بـه روی آن‌ها بیفتد. این قفسه‌ها و کمد‌ها را ثابت و غیرقابل حرکت نمایید.

سیم‌های وسایل الکتریکی، پریز و دو شاخه
کودکان با دست زدن با این وسایل ممکن اسـت دچار برق گرفتگی شوند. هم چنین سیم‌هایی کـه روی زمین رها شده اند ممکن اسـت باعث زمین خوردن کودک شود. 

مراقب کودکان باشیم!

سیم‌های وسایل الکتریکی را پشت مبلمان و وسایل خانه پنهان نمایید و ان‌ها را از زیر فرش رد نکنید. هم چنین پریز‌های برق رابا پوشش مخصوص بپوشانید.

مگنت‌های یخچال

مگنت‌ها را در جا‌های بلند و دور از معرض کودکان قرار دهید. کودکان با خوردن این مگنت‌ها ممکن اسـت خفه بشوند.

وسایل برقی آشپزخانه

درب وسایلی مانند ماشين ظرفشویی، لباسشویی و خشک کن را همیشه بسته نگه دارید. در ماشين ظرفشویی قسمت‌های تیزی وجوددارد کـه باعث مجروح شدن کودک می‌شوند. هم چنین کودک ممکن اسـت وارد فضای داخلی ماشين لباسشویی شود.

مراقب کودکان باشیم!

چاقو و چنگال

چاقو‌ها را روی میز یا صفحه‌ی کابینت قرار ندهید. چاقو‌ها و چنگال‌ها را در کابینتی دور از معرض کودکان قرار دهید.

مراقب کودکان باشیم!

اجاق گاز

هنگام کار با اجاق گاز، دسته‌ی قابلمه‌ها یا تابه‌ها رابه سمت داخل و دور از لبه‌ی اجاق گاز هدایت کنید تا از ریختن ناگهانی و برگشتن ظرف غذا بر اثر برخورد احتمالی پیشگیری نمایید. اگر کودکان در نزدیکی گاز معاشرت می‌نمایند بادقت از ان‌ها مواظبت نمایید.

مراقب کودکان باشیم!

مواد شوینده

همه‌ی ی مواد شوینده را دور از معرض کودکان قرار دهید. کودکان با خوردن این مواد دچار مسمومیت و آسیب‌های جدی می‌شوند.

مراقب کودکان باشیم!

کیسه‌های پلاستیکی

کیسه‌های پلاستیکی را دور از معرض دیگران قرار دهید، زیرا ممکن اسـت کودکان برای بازی آن‌ها را بر سرخود بکشند و خفه شوند.

سلفون و فویل آلومینیومی

خطر: سلفون بسته بندی و فویل. کودکان با کشیدن لبه تیز و دنده دار فویل و پلاستیک و دیگر اقلام مخصوص بسته بندی، می توانند انگشتانشان را ببرند. راه حل: جعبه‌های کیسه‌های پلاستیکی و فویل‌های حلبی را در کشویی قفل شده قرار دهید.

اسباب آشپزخانه

خطر: اسباب آشپزخانه. کودکان ممکن اسـت با خیلی از وسایل آشپزخانه بخود آسیب برسانند. ظرفشویی وسایل تیزی دارد و فر هم ممکن اسـت باعث سوختن شود. راه حل: در‌های ظرفشویی، فر، لباسشویی، و یا هر وسیله دیگری کـه بچه ممکن اسـت داخلش شود را قفل کنید.

لوازم آرایشی و دارو

خطر: لوازم آرایشی و دارو. ممکن اسـت کودکان هر جشم کوچکی را ببلعند کـه نهایتا بـه مسموم شدن و اوردوز می‌انجامد. راه‌حل: مطمئن شوید کـه درب بطری‌های قرص، حتی ویتامین‌ها و لوازم زیبایی محکم بسته شده اسـت. آن‌ها را در کابینت و یا کشوی قفل شده نگه دارید.

دستشویی فرنگی

خطر: دستشویی فرنگی. بچه‌های کوچک ممکن اسـت حتی در چند سانتیمتر آب هم غرق شوند. راه‌حل: یک چفت روی صندلی دستشویی بگذارید و بسته نگهش دارید.

وسایل کوچک

خطر: تکه‌های پنبه، اسفنج و دیگر وسایل کوچک. یک کودک ممکن اسـت با هر وسیله کوچکی خفه شود.

راه‌حل: مطمئن شوید کـه کف زمین و طبقه‌های پایینی کمدتان خالی از این اشیا باشد. وسایل خطرناک را دور از معرض کودکان و در جایی قفل شده نگه دارید.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.