به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمدرضا صالحی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما، افزود: ویروس کرونای انگلیسی این قابلیت را دارد که جهشهای جدیدی پیدا کند که در جمعیتهای با حجم بالاتر و بیمارانی که با نقص ایمنی هستند گسترش پیدا میکند.
وی ادامه داد: ویروس جهش یافته انگلیسی، واگیری بسیار بالایی دارد یعنی تقریباً ۷۰ درصد بیشتر از نوع ووهان قدرت سرایت دارد البته این ویروس رفتار بالینی متفاوتی ندارد و این نگرانی وجود دارد که به سمت جهشهای خطرناک با رفتارهای بد بالینی برویم.
آقای صالحی گفت: در حال حاضر وضع خیلی وخیم است و این ویروس جهش یافته با بالا بودن تعداد مبتلایان به صورت ناگهانی و حجم بالای بیمارانی که به سیستم بهداشتی و درمانی تحمیل میکند میتواند نظم سیستم بهداشت و درمان را بر هم بزند که این بی نظمی میتواند موجب افزایش مرگ و میر باشد.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در روزهای گذشته تعداد تست مثبت، بستری و فوتی افزایش پیدا کرده است که این شرایط به قدرت بالای چسبندگی ویروس جهش یافته به سلولهای انسان بستگی دارد.
وی گفت: مردم باید شیوه نامهها را رعایت کنند و مسئولین باید محدودیتها را عملیاتی کنند.
آقای حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه این برنامه گفت: ویروس جهش یافته انگلیسی در بیشتر استانها در گردش است و وضع شهرها از زرد و آبی به نارنجی و قرمز تغییر کرده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۵۷ شهر قرمز، ۱۲۹ شهر نارنجی، ۵۱ شهر زرد و ۱۱ شهر آبی در کشور وجود دارد.
آقای قاسمی گفت: با توجه به پیک بیماری کرونا در آبان ۹۹ طرح مدیریت هوشمند عملیاتی شد و در آن زمان وضع شهرها به ۴ قسمت قرمز، نارنجی، زرد و آبی تقسیم بندی شد و برای هر کدام از این وضعیتها یک جدول الزامات و محدودیتها در پنج بخش و فعالیت طراحی کردیم.
وی افزود: با تدوین این جداول دیگر نیازی به مصوبه و تصمیم گیری جدید برای اجرای محدودیتها نیست.
آقای قاسمی ادامه داد: بر اساس این طرح مشاغلی که با ضروریت زندگی مردم ارتباط مستقیم دارند فعال خواهند بود.
دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ادارات در شهرهای قرمز با یک دوم کارکنان فعال هستند.
وی افزود: در گذشته وضع شهرها به صورت هفتگی اعلام میشد و ۱۸ هفته روند کشور ثابت بود و نتیجه آن شرایط خوب اسفند ۹۹ بوده است.