بومی‌سازی و صادرات سامانه پیشرفته تصفیه آب

صدا و سیما چهارشنبه 25 فروردین 1400 - 11:02
در روز‌های اخیر خبر نصب سامانه ایرانی تصفیه آب در مزرعه پیشرفته پرورش میگو و ماهی امارات در رسانه‌ها منتشر شد. سامانه‌ای که در یک شرکت دانش‌بنیان طراحی و تولید شده است و از نمونه خارجی کیفیت بالاتری دارد.
بومی‌سازی و صادرات سامانه پیشرفته تصفیه آببه گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ سامانه الکترولایزر آب دریا که توسط محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان ایرانی طراحی و ساخته شده است، از نمونه خارجی آن کیفیت بهتری دارد و نه تنها مانع خروج ارز از کشور می‌شود، بلکه در شرایط اقتصادی کنونی ارزآوری نیز دارد.
 
آقای مهدی شفیعی، مدیر عامل این شرکت با اشاره به اینکه این شرکت موفق به طراحی و تولید سامانه‌های الکترولایزر آب دریا شده است، افزود: الکترولایزر آب دریا از آب دریا که حاوی آب نمکین است تولید کلر می‌کند که به عنوان یک ماده گندزا برای از بین بردن میکروب‌های مضر استفاده می‌شود. 
 
وی بیان کرد: در سامانه طراحی شده توسط این شرکت دانش بنیان، آب دریا به عنوان ورودی دریافت‌شده و طی فرآیند الکترولیز، ماده هیپوکلریت سدیم (آب ژاول) با غلظت کلر آزاد مناسب برای گندزدایی آب، تولید و تزریق می‌شود تا بتوان شرایط حساس آب را برای پرورش میگو و ماهی فراهم کرد.
 
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه این سامانه کاربرد‌های مختلفی دارد، افزود: برای سالم سازی آب شرب شهری و روستایی به جای کلر گازی که خطرناک است می‌توان از این سامانه استفاده کرد؛ در سالم‌سازی آب استخر‌ها و مزارع پرورش میگو و ماهی از دیگر کاربرد‌های این سامانه است؛ در هرمکانی که میگو و ماهی پرورش می‌یابد می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد.
 
آقای شفیعی اظهار داشت: این سامانه حدود ۴ سال است که در پتروشیمی‌های دماوند، مروارید، پردیس، بندر امام و نیروگاه قشم نصب شده و تاکنون عملکرد خوبی از خود ارائه داده است.
 
این فناور ادامه داد: تا پیش از این سامانه، از نمونه ژاپنی آن در پالایشگاه‌ها استفاده می‌شده که اکنون محصول ایرانی نسبت به نمونه ژاپنی آن برتری دارد و عملکرد بهتری در پالایشگاه‌ها داشته است.
 
آقای شفیعی افزود: شرکت توانسته سامانه مذکور را با کیفیت بهتر از نمونه خارجی بومی سازی کند و نه تنها مانع خروج از ارز شود، بلکه برای کشور ارزآوری نیز داشته باشد؛ برهمین اساس، با صادرات این محصول طی دو سال آینده می‌توان به واردات حدود ۲۰ میلیون دلار به کشور کمک کرد؛ این رقم در حال حاضر سالانه ۵۰۰ هزار دلار است که به راحتی می‌توان آن را افزایش داد و به ۲۰ میلیون دلار رساند.
 
این فناور با بیان اینکه بومی‌سازی این تکنولوژی ارزبری از کشور را از بین برد، ادامه داد: طراحی و ساخت تمامی قطعات و تجهیزات به کار رفته در این سامانه کاملا ایرانی بوده و از سال ۹۵ روی تحقیقات آن کار شده و از سال ۹۶ وارد صنعت شده و به کمک تیم تحقیقاتی که متشکل از ۶۵ محقق از بهترین دانشگاه‌های کشور است هر روز در حال ارتقا و پیشرفت نسبت به نمونه خارجی آن است.
 
آقای شفیعی تأکید کرد: این شرکت دانش‌بنیان قابلیت پوشش‌دهی ظرفیت مورد نیاز کل کشور را دارد و اگر برای با نظارت‌ها واردات این محصول متوقف شود می‌توان تنها از محصول ایرانی که اقتصادی هم است استفاده کرد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.