در دوره کرونا از هر سه نفر یک نفر در معرض افسردگی قرار دارد

صدا و سیما سه شنبه 31 فروردین 1400 - 12:43
با شیوع ویروس کرونا، وضعیت روحی همه افراد در روی کره زمین تحت تأثیر این ویروس قرار گرفته است به طوری‌که از هر سه نفر یک نفر در معرض افسردگی قراردارد.
در دوره کرونا از هر سه نفر یک نفر در معرض افسردگی قرار داردبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، خانم دکتر نگین نوروزی متخصص اعصاب و روان در خصوص وضعیت روحی و روانی افراد با شروع کرونا درکشور گفت: وضعیت روحی همه‌ی افراد در روی کره زمین تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته است به طوری‌که از هرسه نفر یک نفر در معرض افسردگی قراردارد.
 
وی با بیان این‌که میزان اختلالات افسردگی واضطراب بعد از شیوع کرونا به شدت افزایش پیدا کرده است گفت: با توجه به ذات انسان‌ها که تمایل به برقراری ارتباطات دارند وموجوداتی اجتماعی هستند، طبیعی است هنگامی‌که دچار محدودیت در برقراری ارتباط می‌شوند افسرده شوند.
 
این متخصص اعصاب و روان با تاکید بر این‌که بسیاری از افراد تاب تنهایی را ندارند افزود: زمانی می‌توانیم بگوییم فردی سلامت نسبی روان دارد که بتواند روی یک صندلی تنها د اتاق بنشیند ذهنش آشفته نباشد و دچار استرس نشود.
 
خانم نوروزی تصریح کرد: اکثرآدم‌ها ازتن‌هایی ملول وغمگین می‌شوند وافکار مزاحم به سراغشان می‌آید وهویت خودشان را از دست می‌دهند؛ زیرا هویت در تعامل با اطرافیان شکل می‌گیرد.
 
وی گفت: همه آدم‌ها به ارتباط احتیاج دارند، اما زمانی‌که احتیاج به ارتباط به ضرورت تبدیل شود وشرایط برقراری ارتباط از بین برود فرد تاب نمی‌آورد و دچارافسردگی می‌شود.
 
دکتر نوروزی افزود: شاید برقراری ارتباطات تصویری مجازی تا حدودی به عنوان تسکین دهنده در ایام قرنطینه عمل کرد، اما آدم‌ها به لمس کردن احتیاج دارند و عدم این امکان به گسترش بیماری‌های روحی و روانی درایام قرنطینه دامن زد.
 
این متخصص با تاکید براین‌که درکشورما علاوه مشکلات و محدودیت‌های کرونایی مشکلات معیشتی واقتصادی هم وجود دارد گفت: مشکلات اقتصادی و معیشتی از عوامل تشدید کننده افسردگی در ایان قرتطینه هستند که با پرخاشگری و پایین آمدن آستانه صبرو تحمل در خانواده بروز پیدا می‌کند.
 
وی با اشاره به این‌که افزایش خشونت خانوادگی درایام کرونایی به مراتب بیشتراز قبل شده افزود: علت غالب این خشونت‌ها این است که اغلب افراد توانایی حل مسئله را ندارند و سعی می‌کنند به جای حل اختلاف، به شیوه‌های مختلف از مشکل پیش‌آمده فرار کنند.
 
خانم نوروزی تصریح کرد: پیش از کرونا و قرنطینه، زمانی که در خانواده تنشی ایجاد می‌شد افراد برای فرار از شرایط پیش‌آمده می‌توانستند ازمنزل خارج شوند، با دوستانشان ملاقات کنند، به خرید بروند و...، اما در وضعیت قرنطینه و محدودیت تردد دیگر چنین امکانی وجود ندارد و در این شرایط افراد تمامی افکار ذهنی خود را بروز می‌دهند که با پرخاشگری، کج خلقی و در مواردی درگیری فیزیکی بروز پیدا می‌کند.
 
 این متخصص اعصاب و روان با یادآوری این نکته که وضعیت کرونا در تمام دنیا یکسان است و این وضعیت پایدار نیست گفت: درک متقابل، حل مسئله، گفتگو با یکدیگر، یادگیری مهارت‌های کنترل خشم از مواردی هستند که تسلط بر آن‌ها تا حدود زیادی از بروز تنش‌های سطحی که منجر به درگیری می‌شود جلوگیری می‌کند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.