7 علت گرسنگی مداوم

بهداشت نیوز پنج شنبه 02 اردیبهشت 1400 - 08:53

به گزارش بهداشت نیوز، در ادامه این مطلب، به دلایل بروز حس گرسنگی مداوم پرداخته ایم. این علت ها عبارتند از:


1. کمبود خواب

کم‌خوابی عملکرد هورمون‌های موثر در گرسنگی مانند گرلین و لپتین را دچار اختلال می‌کند. گرلین هورمون گوارشی است که اشتها را تحریک می‌کند و لپتین نیز هورمونی است که توسط معده تولید می‌شود و سیری را ایجاد می‌کند. براساس مطالعات، کم‌خوابی سطح بعضی ترکیبات شیمیایی تولیدشده در مغز را بالا می‌برد که احساس لذت از خوردن غذا و تنقلات را در‌پی دارد.


2. صرف غذای خیلی سبک

به‌نظر محققان، صرف صبحانه سرشار از پروتئین به‌خصوص تخم‌مرغ باعث احساس سیری طولانی‌تر و تمایل کمتر به ریزه‌خوری می‌شود. این عادت همچنین دریافت کمتر کالری در وعده شام را نیز درپی‌دارد و در مورد خانم‌ها بارزتر است.


3. انتخاب همیشگی خوراکی‌های رژیمی

گرچه چربی‌ها جزء مهم‌ترین عوامل بروز اضافه وزن هستند اما در حد متناسب و نوع مطلوب شان برای بدن ضروری بوده و مانع از گرسنگی دائم می‌شوند زیرا کالری دارند. علاوه بر این، دریافت کافی پروتئین نیز در رژیم روزانه ضروری خواهد بود.


4. کمبود آب بدن

تامین آب کافی بدن به کنترل بهتر اشتها و وزن کمک می‌کند. محققان با بررسی عادت های غذایی بیش از 18300 بزرگسال دریافتند افرادی که مقدار مصرف آب در طول روز را یک تا سه لیوان افزایش داده‌اند، با کاهش مصرف چربی‌های اشباع، شکر، نمک، کلسترول و حتی کالری مواجه بوده‌اند.


5. استرس مداوم

استرس مداوم سطح هورمون‌ کورتیزول را افزایش می‌دهد که بر ترشح هورمون‌های گرسنگی تاثیر می‌گذارد. بالا بودن مزمن کورتیزول عامل تولید گلوکز است که منجر به بالا بودن سطح قند خون خواهد بود. در نتیجه مقاومت به انسولین اتفاق می‌افتد و گرسنگی مداوم احساس می‌شود زیرا پیام اشتباه کمبود غذا در سلول‌ها به‌وجود می‌آید.


6. مصرف نان سفید

نان و غلات سفید حاوی مقدار کمتری فیبر هستند و باعث افزایش و سپس افت سریع قند خون می‌شوند. این نوسان قند خون نیز در زمان کوتاهی بر اشتها تاثیر می‌گذارد زیرا کاهش قند خون پیام نیاز بدن حتی به‌رغم وجود کالری کافی را به مغز می‌رساند. نتایج مطالعات نشان می‌دهد افرادی که همیشه نان سفید مصرف می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به چاقی قرار دارند.


7. فاصله خیلی طولانی بین وعده‌های غذایی

بهترین فاصله بین وعده‌های غذایی، 4 تا 5 ساعت است که میان‌وعده‌ها برای جبران فاصله طولانی بین وعده‌‌ها توصیه می‌شود. غذا خوردن در ساعت های منظم به ادراک بهتر پیام‌های گرسنگی و سیری همچنین به هضم کامل ترکیبات نشاسته و پروتئین کمک می‌کند که در نتیجه باعث حفظ متابولیسم بدن می‌شود.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.