به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، سید جواد ساداتی نژاد، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه 29 اردیبهشت 1400) در قرائت گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی اظهار داشت: این طرح در مورد پشتیبانی و رفع موانع تولید کشاورزی است؛ دستیابی به امنیت غذایی با اتکا به تولید داخلی در اصل سوم و چهل و سوم قانون اساسی تأکید فراوانی شده است.
وی افزود: تاکیدات امامین انقلاب هم بر محور بودن بخش کشاورزی به عنوان تامین کننده امنیت غذایی در جای جای صحبتها و فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری را داشته و داریم؛ در تمامی اسناد بالادستی از جمله سیاستهای کلی نظام در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی هم بحث امنیت غذایی ذکر شده است ولی علی رغم تمامی این تاکیدات متاسفانه در طول سالهای گذشته به بخش کشاورزی به عنوان یک بخش ابزاری و معیشتی نگاه شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: کشاورزان مشکلات عدیدهای دارند و نمایندگان مجلس محل مراجعه کشاورزان برای رفع مشکلات آنها هستند و متاسفانه نتوانستیم از همه ظرفیتهای خدادادی کشور در بخش کشاورزی استفاده کنیم.
ساداتی نژاد گفت: امروز کشاورزی ما به عنوان یک بخش اقتصادی دیده نمیشود و فقط به عنوان بخش معیشتی به آن مینگرند؛ امروز نگاه ما به کشاورزی به عنوان یک بخش تولید ثروت و تولید ارز برای کشورمان نیست و متاسفانه امروز به کشاورزی به عنوان بخشی که تولید قدرت برای جمهوری اسلامی میکند نمینگرند، در حالی که غذا از اهمیت بالایی برخوردار است و عملاً بخشی از امنیت ملی محسوب میشود.
وی افزود: متاسفانه حتی نگاه تولیدی هم به بخش کشاورزی نکردهایم و در بسیاری از اسناد و قوانین وقتی بحث از تولید میشود ساعت کار برای آن تعیین می شود و حتی برخی اوقات بیمه کشاورز قطع میشود و نماینده بیمه بر سر زمین کشاورزی آمده و وقتی میبیند کشاورز نیست بیمه او را قطع میکند و فکر میکنند که کشاورز باید مانند یک کارگر 8 ساعت در روز کار کند و متاسفانه نتوانستهایم به کشاورزی و جایگاه آن در طول سالهای گذشته رسیدگی کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: در طول سالهای گذشته مشکلات مربوط به موضوع امنیت غذایی کمی برایمان مشکل ایجاد کرد که میتوانم به وضعیت مرغ و میوه شب عید اشاره کنم.
ساداتی نژاد گفت: ما نگاهمان به کشاورزی چون معیشتی است، همواره یا دچار کمبود است یا دچار فراوانی. لذا محصولی که فراوان تولید میشود چون برنامه ندارد روی زمین و شاخههای درخت یا زیر درختان در مزارع تلبنار شده و از بین میرود در حالی که ما در کشورمان 40 هزار میلیارد تومان به دلیل همین نگاه معیوب دچار ضایعات کشاورزی هستیم که یعنی اتلاف 13 میلیارد مترمکعب آب. در حالی که ما دچار کمآبی هستیم، زیرا ما در بخش کشاورزی نتوانستیم ظرفیتهای کشورمان را که تا سه برابر میتواند نسبت به نفت ارزآوری داشته باشد را حمایت و پشتیبانی کنیم.
وی افزود: ارزی که از حوزه کشاورزی به دست میآید بالا نیست و حتی در بین کشورهای همسایه هم نتوانستهایم در حوزه غذا رقابت کنیم.
ادامه دارد...