به گزارش ایرنا، کیامرث حاجی زاده روز سه شنبه در بازدید مناطق عشایری شهرستان های بویراحمد،دنا و مارگون اظهار داشت: مصوب شده که امور عشایر لوله مورد نیاز این طرح را تهیه و پروژه فعال باشد تا این طرح آبرسانی در سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به خدمات صورت گرفته به جامعه عشایری استان، افزود: جاده و آب شرب ۲ معضل اساسی جامعه عشایری است.
وی ادامه داد: سال ۱۴۰۰ سال حمایت از تولید، پشتیبانی و مانعزداییها نامگذاری شده و عشایر به عنوان قشر تولیدگر و مولد قطعا مورد توجه و حمایت هستند.
معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: استاندار برای محرومیتزدایی از مناطق محروم استان تاکید بسیاری دارند.
حاجی زاده افزود: به همراه مدیران استانی و شهرستانی از مناطق عشایری زنگوای بویراحمد، زیلایی مارگون و جلاله از توابع شهرستان دنا بازدید کردیم که عمده مشکل عشایر در جادههای روستایی و عشایری است، البته کارهای خوبی در همین دولت صورت گرفته است.
وی گفت: اتصال جاده مارگون به برد پهن شروع و مصوب شده که ادامه مسیر در سال جاری به مناقصه رفته است و اعتبارات گذاشته شود.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: پیمانکار فعلی قول مساعد داد ۳۰ کیلومتر این جاده را با رعایت مسائل فنی ظرف ۲ تا سه ماه آینده به پایان برسد.
حاجی زاده بیان کرد: روستای آبعلی با مشکل آب شرب مواجه بود که مصوب کردیم شرکت آبفای استان مشکلات آبرسانی را انجام دهند.
وی تصریح کرد: مناطق عشایری زنگوا نیازمند برق و آب بودند مصوب کردیم تا پایان خرداد ماه مشکل برق و منابع آب با مشارکت امور عشایر، آبفا و شرکت برق رفع شود.
معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: ۵ کیلومتر از جاده مناطق عشایری جلاله دچار مشکل است که هدف ما رسیدگی به امورات عشایر و روستائیان مناطق محروم است.
وی جاده و آب شرب را ۲ مشکل عمده عشایر استان دانست و تاکید کرد: در طول ۴۰ سال از عمر انقلاب خدمات زیادی به ویژه در حوزه جاده به عشایر انجام گرفت اما عمق محرومیتها زیاد است که خدمتگزاران مردم تا روزی که در این مسئولیت هستند به مانند روزهای اول پای کار باشند.
عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیش از یک میلیون رأس دام سبک و سنگین نگهداری می کنند.
عشایر این استان ۳۵ درصد صنایعدستی شامل ۱۰ هزار مترمربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید میکند.
۱۲ درصد از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب ۱۱ هزار خانوار با جمعیتی معادل ۷۰ هزار نفر عشایر هستند.
هشت ایل بومی و سه ایل غیربومی با ۱۳ زیستبوم در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.